maanantai 22. elokuuta 2016

Löytöjä ja luopumista

Takana on ihan huikean kiva viikonloppu!

Lauantaina Laura Raparperin alla pyysi minut mukaansa Porvoon pihakirppispäivään. Lähdettiin heti aamusta liikkeelle ja kierrettiin niin kauan kuin kirppikset olivat avoinna. Lasten kanssa 24/7 vietettyjen viikkojen jälkeen oli rentouttavaa olla liikenteessä kahdestaan ja ajan kanssa. Syötiin lounasta ihan rauhassa ja vieläpä terassilla, elokuun puolivälissä. Kukaan ei keskeyttänyt, ruoka oli hyvää ja sää aivan mahtava! 




No ei me pelkästään kulutettu kengänpohjia ja syöty hyvin, vaan tehtiin ihan huippuja löytöjäkin, minä vähemmän kuin Laura, mutta silti tosi ihastuttavia muutamia juttuja! Meidän reitin aika alkupäässä tuli vastaan tuolit. Vanhat, kuluneet ja niin kauniit tuolit! 




Laura ne taisi ekana hoksata, mutta totesi niiden olevan enemmän minun näköiset. Tuoleissa ei ollut hintalappuja, mutta meidän hiplatessa niiden kauniin kulunutta pintaa asteli myyjä paikalle ja kertoi hinnan. Melkein pyörryin. O n n e s t a . Korttelikierros ja tuolit kainaloon! Ja voin sanoa, että olipa hyvä päätös lähteä liikkeelle Lauran autolla eikä minun kauppakassillani, olisi muuten tuolit jääneet ostamatta.

Minä olen salaa vähän kateellinen Lauran silmälle sommitella ihania juttuja. Laura löysi kivoja patinoituneita lyhtyjä, vähän enemmän ruosteisia, kuin omaa silmääni yleensä miellyttää, mutta hitsit miten ihanan kuvan Laura postasi eilen instaan yhdestä lyhdystä heidän kuistin portaalla! Yhdessä hortensiaruukkujen kanssa lyhty oli aivan täydellisen kaunis yksityiskohta. En ala. En minä vaan osaa.




Eilen sitten pidettiin omalla pihalla pihakirppistä. Kutsuin ystäviä ja sukulaisia, laitoin ilmoituksen paikalliselle fb -kirppikselle ja tyttö vei kaupan ilmoitustaululle lappusen. Porukkaa tuli heti aamusta ihan tuvan täydeltä, mutta iltapäivää kohti väki väheni. Paljon tehtiin kauppoja, mutta paljon jäi vielä myymättä, joten ehkäpä pidämme syyskuussa jonain kauniina viikonloppupäivänä vielä uuden kirppiksen. Isähenkilökin voisi katsoa oman vaatekaappinsa läpi ja kaivella dvd -elokuviaan ja minun pitää sukeltaa astiakaapin uumeniin ja ottaa mökiltä vielä tavaraa myyntiin.






Tyttö piti pientä kesäkahvilaa kirppistelyn ohessa ja leipoi minun kanssa tarjolle raparperipiirakkaa, gluteenitonta ja maidotonta banaanikuivakakkua ja maidottomia, munattomia ja vegaanisia suklaamuffinsseja. Lapsille oli pieniä karkkipusseja, popcornia, naksuja ja pillimehuja.






Lapsivieraita silmälläpitäen meillä oli keinuja, trampoliini ja kokosin myös pitkästä aikaa Peppi-teltan pihalle leikkeihin. Nurmikolle levitin vilttejä joilla voi istuskella ja nauttia kahvilan popcorneista ja muista herkuista.




Leikkipaikka ja kahvila taisivat olla päivän suurimmat hitit ja hyvä niin! 
Päivä oli aivan hurjan kiva niin sään kuin vieraidenkin suhteen!



16 kommenttia:

  1. Oi oi, mitkä tuolit ♥ Todellinen löytö ja sopivat mainiosti teidän kotiinne. Mä en kyllä allekirjoita tuota, että sä, et muka osaa sommitella ihania juttuja. Mun mielestä sä just osaat. Eilen just tytölle näytin näitä teidän pihakirppiskuvia ja kehuin kuinka sä aina niin ihanasti koristeet kodin ja pihan ♥ Sä osaat. Sulla on mielikuvitusta siihen hommaan (mulla ei).Viikonloppusi kuullosti taas kyllä niin kivalta. Toivottavasti ilmat suosii vielä syyskuussakin, että pääsette pitämään uuden pihakirppiksen. Silloin olen varmasti paikalla :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Krisse! <3 Musta tuntuu, että hallitsen paremmin kokonaisuuksia, tiiätkö silleen, että isossa kuvassa yleisilme on tietynlainen, mutta ne pienet yksityiskohdat ja rykelmät ym. on ihan hakusessa.

      Toivotaan todella että syyskuussa on kauniita viikonloppuja ja saadaan järkättyä vielä yksi kiva kirppistely-kahvittelupäivä! :)

      Hyvää alkanutta viikkoa ja paranemisia sinne sinulle <3

      Poista
  2. olipas ihanat kirppikset ja hienosti järjestetty, oli varmasti jokaiselle jotakin. Kiva oli käydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos äippä :) Kiva, että kävit ja toivottavasti ostokset ilahduttavat vielä tänäänkin!

      Poista
  3. Heippa! Kuulostaapas mukavalta viikonloppu-ohjelmalta! Minulla on ensi viikonloppuna edessä vuosittaiset Kuopion rompepäivät, joten jospa sieltäkin löytyisi jotain ihanaa - nuo tuolit on just sellaiset! :)

    Terkuin,
    Mirkka
    (mnewcomer.blogspot.com / instassa: mirkka.newcomer) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hurjan hauska ja piristävä viikonloppu! :) Rompepäivät kuulostaa kyllä ihan löytöparatiisilta!!! Iiks, sellaisille on päästävä joskus!! Paljon kiertelyiloa sinulle ja toivotaan hyviä löytöjä kohdallesi :)

      Poista
  4. Onpas ihanat tuoli löydöt!

    Siis wau! Ihana oma pihakirppis! Tuommoinen tapahtuma olisi kiva
    itsekin järjestää.
    Niin kiva tuo teidän piha! Ja ihana kesäkahvila!😍
    Kivaa maanantai päivää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa järjestää, päivä oli tosi kiva! Nähtiin paljon ystäviä ja ihan vieraitakin kyläläisiä ja lapsilla oli puuhaa ja seuraa koko päiväksi <3 :)

      Kivaa alkanutta viikkoa sinulle myös ihana! :)

      Poista
  5. Mun viikonloppu meni kokonaan töissä, harmitti kun en päässy käymään. Tollanen kirppiskierros olis kiva joskus käydä!

    Mulla taitaa muuten olla ihan samanlainen tuoli kuin nuo sun löydöt. Tuolla se ulkona sateessa kököttää... Se on kyllä tosi nätti malliltaan. Pitäis ehkä pelastaa se jonnekin sisätiloihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työnteko haittaa aika usein vapaa-ajanviettoa :D
      Ja voiiiii! Äkkiä tuolikaunotar sisään suojaan <3 Mä täällä kuumeisesti mietin mihin noi asettuisi kauniisti, mutta toistaiseksi saavat olla tuossa kuistilla :)

      Poista
  6. Tosi kauniit tuolit olet kyllä löytänyt! Tuollaiset kelpais minullekin. Ihana kirppispäivä teillä ollut kyllä omallakin pihalla. Tuollaisessa olis kiva kyllä vierailla itsekin ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nauratti kun myyjä puhui tuolien fiksaamisesta ja pintojen käsittelystä ja minä olin vaan että: -Ei ei, kun nää jää tälleen, nää on ihanan kuluneet! :D

      Pihakirppis oli lopulta yllättävän hauska päivä, vaikka stressasin etukäteen leipomuksien kanssa :P Pitää ottaa tällainen kesäinen kirppispäivä tavaksi!

      Poista
  7. Voi kiitos Marika, ihanasti sanottu! <3 Mutta mäkin sanon että sä kyllä osaat ihanasti sommitella ja laittaa juttuja! 😍 Osaat, siis todellakin! :)

    Ihan huippuja löytöjä tehtiin ja ihana viikonloppu oli kyllä kaikenkaikkiaan! Kiitos seurasta, molempina päivinä! <3

    (Voi kun mäkin saisin blogia päivitettyä.... 🙄 )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, ehkä sitä ei vaan itse huomaa!? On vaan sellainen olo, että kaikki nurkat on jotenkin keskeneräisiä eikä niihin silti osaa etsiä mitään täydennystä... Ja hitsin kun mäkin haluisin laittaa meidän portaille kukkia ja lyhtyjä, mutta toi koiranpentu sutasee ne aina nurin :/

      Kiitos sullekin ihan huippukivasta viikonlopusta! Lisää aikuisten retkipäiviä mun elämään kiitos! <3 :D


      Poista
  8. Niin houkuttelevan näköinen ollut tuo teidän kirppistapahtuma kahviloineen <3 Olisipa ollut ilo tuolla pyörähtää :) Ja huippuja löytöjä olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3 Oli kyllä hauska katsoa miten oma piha muuttui kahvilaksi muutamia pöytiä ja tuoleja siirtelemällä! Pitää varmaankin tehdä julkisempi kutsu seuraavaan kirppikseen, taisin suotta ujostella kutsujen kanssa näin ensikertalaisena :D

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)