maanantai 31. lokakuuta 2016

Parmesaanileipä


Me istuttiin meillä lauantaina alkuiltaa ystäväpariskunnan kanssa. 
Otettiin vähän kuplajuomaa ja iltapalaa ennen paikallisessa esiintyvää Meiju Suvasta. 
Omppujen ja juustojen lisäksi leivoin pitkästä aikaa leipää vanhalla tutulla ohjeella ja suurten kehujen saattelemana laitan ohjeen tännekin, teidän testattavaksi ja itselle muistiin.


 


Tässä on siis ohje maailman parhaimpaan parmesaanileipään:

PARMESAANILEIPÄ
 
3dl vettä (+42)
1pss kuivahiivaa
7dl vehnäjauhoja
1,5dl raastettua parmesaania
1tl suolaa
Öljyä

Lisää lämpimään veteen suola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää jauhot veden joukkoon vähän kerrallaan niin ettei tule "klimppejä". Lisää tilkka öljyä ja raastettu parmesaani ja sekoita hyvin taikinaan. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla n. 50-60 minuuttia. Kaada taikina öljyttyyn leipävuokaan tai laita leivinpaperin päälle pellille. Laita leivän pintaan mitä haluat ja paista uunin keskitasolla 225 -asteessa n. 25 minuuttia.

Pinnalle voit tosiaan laittaa mitä kaapista löytyy, hyvin tähän sopii ainakin valkosipuliöljy, halkaistut kirsikkatomaatit, juustoraaste, rosmariini, sormisuola...ihan mistä itse pidät! 

 

Parasta leipä on tietenkin juuri paistettuna ja lämpimänä!


Ihanaa alkavaa marraskuuta kaikille! 

 

6 kommenttia:

  1. Itse tehdyt leivät vaan ovat niin parasta. Tänään pyörittelin mun taikinan juurta tuolla pakkasessa, en tiedä vieläkö toimisi jos siitä ruisleipää tekisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ehkä tiedä parempaa kuin lämmin leipä! ❤ Olisipa ihanaa omistaa taikinajuuri! Kokeile ihmeessä toimiiko se :) Kiitos kivasta kommentista ja ihanaa marraskuun alkua!

      Poista
    2. Ei kai taikinanjuuri pakkasessa miksikään mene? Nimim. edellisen kerran paistanut ruisleipää juuresta myös aika kauan sitten.....
      Pitäisi taas, mutta se on niin suuritöistä ja vaatii aikaa kaikkine kuplimisineen ja vahtimisineen, että vaatii useamman vapaapäivän ja suunnitelman. Hyvää se kyllä on.
      Marika, mulla on useampi juuri pakkasessa. Jos joskus nähdään jossain, muistuta niin tuon.

      Poista
  2. Mmmmm! Tätä täytyy testata.
    Lämmin leipä on taivaallista!

    Iloista viikkoa itäänpäin. Joko teillä tuli maa valkoiseksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile! Parmesaani tekee siitä ihanan suolaista :P (tosin minä en tätä herkkua ole voinut syödä enää vuosiin, mutta maku on hyvässä muistissa)

      Täällä tuli aika vähän ohutta huituvaa pakkaslunta, mutta kyllä se maiseman kaunisti :) Olispa ollut tällainen kuiva pakkasilma viime viikolla kun oli syysloma :P No, kaikkea ei voi saada...lomaa ja hyvää säätä :D

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)