sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Syyskoti

Laitoin kotiin vähän syksyisempää ilmettä tekstiilejä vaihtamalla. 
Mieli tekisi tehdä vähän isompaakin remonttia taas, mutta nyt mennään näillä ihan pienillä kodin ilmeen muutoksilla. 


 

Olen arastellut käyttää ns. lämpimiä värejä sisustuksessa vähän hassustakin syystä. 
Nimittäin siitä, että olen pelännyt niiden olevan epäsopivia kylmien, jo kotoa löytyvien, värien kanssa. Koska meillä on kylmän harmaa vuolukivitakka ja harmaat lattiat, olen pysytellyt "turvallisilla vesillä" ja lisännyt sisustukseen harmaan sävyjä. 

Minulla on kuitenkin jo pidemmän aikaa pyörinyt mielessä pellavaiset, beiget ja ruskeat luonnonsävyt ja päätin kokeilla näin pienimuotoisesti, kuinka ne sopisivat tänne meille. 



Vaihdoin harmaat verhot pehmeänsävyisiin, eläväpintaisiin, 
mutta kuitenkin keveisiin yksivärisiin verhoihin ja asettelin sohvalle tumman beigen päällisen. Ohuiden verhojen ansiosta valo pääsee kulkemaan, eikä ilmeestä tule tunkkainen.



Tykästyin nyt niin paljon näihin sävyihin, että mieleni tekee hankkia luonnonkuituinen matto olohuoneeseen. Minulla ei olekaan koskaan sellaista ollut. Mitenköhän hyvin sellainen pysyy lapsi- ja lemmikkiperheessä siistinä ja onko se helppohoitoinen?


 Syksykotiin kuuluu tietysti myös lisääntyvät kynttilät, takkatuli ja sinne tänne ripotellut tunnelmavalot. 

Jos ei meidän koiranpentu rakastaisi niin kovasti repiä ja raastaa hampaillaan lampaantaljoja, niin asettelisin myös niitä mielelläni näin syksyllä nojatuolien päälle.
 
 
 

Yläkerran sisemmät ikkunat on laitettu taas paikoilleen ja syksyn ensimmäiset tulet poltettu Porin Matissa. Seuraavaksi saakin kaivella villasukkakorit esille ja päivittää tulisijojen viereen isommat polttopuukorit. 


Miten teillä muuttuu koti vuodenaikojen mukaan? 

*
*
*
Suloista, lokakuista sunnuntaita kaikkiin koteihin! 
 

 

8 kommenttia:

  1. Kaunista!😍
    Teillä on ihana koti!
    Ihana asetelma tuossa viimeisessä kuvassa.
    Syksyllä haluan kotiin pikkuisen tummempia sävyjä ja lämpöisiä materiaaleja.
    Lampaantaljat otan syksyllä käyttöön.
    Ja kynttilöitä tulee polteltua paljon!

    Mukavaa sunnuntai päivää sinne!❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari ihanasta kommmentistasi ❤ Löysin tuon rottinkisen tarjottimen kirppikseltä ja keksin sille heti käyttöä. Nyt vain sopii toivoa, että koiranpentu pysyy poissa pöydältä ;)

      Hitsi kun minäkin haluaisin ottaa noita lampaantaljoja sisälle! Uskaltaisikohan kokeilla...

      Ihanaa alkanutta viikkoa! :)

      Poista
  2. Teidän syyskotinne näyttää niin kauniilta ♥ Meilläkin syksy näkyy lisääntyvinä kynttilöinä ja tunnelmavaloina. Tekstiilit eivät vaihdu. Ne on tylsästi aina samat ympäri vuoden. Meillä on myös ensimmäisiä kertoja lämmitetty pystäreitä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi se teidän olohuoneen pönttis on niin ihana! ❤ Noilla tulisijoilla tulee niin paljon miellyttävämpi lämpö kuin pattereilla!

      Kiitos kommentistasi ja auringontäyteistä alkanutta viikkoa! :)

      Poista
  3. Meillä ei muutu mitenkään... samat kamat kesät talvet. Ehkä vähän tylsää, joo... mutta jotenkin olen kotiin tyytyväinen just tällaisena koko ajan, enkä kaipaa muutoksia. Enkä omista vaihtoverhoja tms. Jos meillä olis valkoiset seinät tai muutenkin "yksivärisempää" niin varmaan sit väreillä koittaisinkin tehdä jotain. Nyt kun on tollaset värilliset tapetit, en jotenkaan osaa niihin mitään vaihtelua hakea edes.

    Ainoa mitä koristelen vuodenaikojen mukaan on toi mun "tilpehööripuu". Siitä on perhoset nyt lähteneet ja tilalle laitoin pallovalot, joissa on vihreää ja ruskeaa. Jos löytäisin jostain, laittaisin siihen mielellään syksyisin jotain (teko)vaahteranlehtiä tm värikästä. Jouluksi siihen tulee joulukoristeita jne.

    Toi sopii oikein hyvin teille, toi beige peitto sohvalla. Harmaa ja beige käy ihan hienosti yhteen, ja koska teillä on muuten niin valkoista, on kivakin että tulee vähän väriä jostain, oli se sitten miten maanläheinen sävy hyvänsä. Hiekka, pellava, kallion harmaa... luontoa ja sopusointua ja yhteensopivia värejä kaikki.

    Onko teillä muuttunut järjestys olkkarissa, vai miksi en muista ollenkaan tuota valkoista lipastoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mullekin tuollainen -En kaipaa muutoksia -olotila kiitos! :D Mulla on kokoajan mielessä joku kohta kotona tai mökillä mihin haluan muutosta!

      Se sun puu on i h a n a ! Jos meillä olisi tilaa (eikä uroskoiraa!!) niin ehdottomasti haluaisin sellaisen myös! ❤

      Valkoinen lipasto muutti meille puolivahingossa kesällä yhdeltä autotallikirppikseltä ja oli alkuun kuistilla, mutta halusin sen "näkysämmälle" ja tuuppasin tupaan :) Siinä on niin nätti kulunut maalipinta, että se vei sydämeni!

      Iloista lokakuista viikkoa sulle! :)

      Poista
  4. Kaunista ja vaaleaa... tykkään! Tuo peili on jo monta vuotta ollut suosikkini. Löytyy myös meiltä kotoa ja töistä useampikin 😂 Meillä ei mikään muutu. Kynttilöitä vain lisäilen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Katja! ❤ Minä joskus mietin että onko peili vähän "liikaa" näin pienessä huoneessa, mutta toisaalta tykkään kovasti sen antamasta ilmeestä ja keveydestä tilassa :) Enkä ole keksinyt laittaa siihen muutakaan. Peili on kuitenkin sen verran korkealla, ettei oma pärstä vilahda sieltä aina ohikulkiessa :D

      Kivaa ja kaunista viikkoa sinulle! :)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)