torstai 27. lokakuuta 2016

Tukholma, Junibacken ja Lagerhaus

Meillä täällä kaakossa on tällä viikolla syysloma (joka uhkaavasti lähenee jo loppuaan, jaiks!)
Me lähdettiin sunnuntai -iltana heti syysloman aluksi Tukholman risteilylle. Mietittiin, että milloin viimeksi on tullut pyörittyä Tukholmassa ja tultiin siihen tulokseen, että edellisestä kerrasta on liki viisi (!!!) vuotta aikaa! Eli oli aikakin käydä kurkkaamassa miltä naapurissa näyttää. 

Päätettiin käydä Junibackenissa ja se retki kyllä kannatti, vaikka maissaolon aikataulu tuppaa olemaan melko tiukka. Ei olla koskaan aikaisemmin käyty, vaikka ei matka satamasta sinne ole edes julkisilla kulkien paha. Koko perhe tykkäsi Junibackenista ja minä varsinkin ihastuin satujunaan ja sen viimeiseen satuun Veljeni Leijonamielestä. Se oli lapsuuteni lempikirja, mutta en muistanut sen olevan noin surumielinen ja samaan aikaan toivoa antava. 



Peppi Pitkätossun talo oli hurmaava, samoin kuin Viirun ja Pesosenkin. 
Huvikumpuun mahtui aikuinenkin seikkailemaan ja niin minäkin kipusin lasten perässä Pepin ullakolle ihmettelemään pientä sijaamatonta vuodetta ja kauniita huonekaluja. Siellä oli kaikki niin suloista ja vähän heikun keikun :D 

Koko Junibacken oli ihanasti toteutettu, iloisen värikäs ja tunnelmallinen paikka. 
Ja ne kaikki tutut satuhahmot! 


 


Kun lapset oli väsytetty Junibackenissa, oli äidin vuoro päästä "iloittelemaan" eli ostoksille! Jo ennen reissuun lähtöä tutkailin Tukholman karttaa ja etsin keskustan alueen Lagerhaus -puodit. Sielläkään en ollut aikaisemmin käynyt ja nyt päätin sinne vihdoin askeleeni sovittaa! Ja hei, miten kiva kauppa löytyikään!

Minä kotiutin tällä erää sieltä kauniin käsisaippuapullon, 
jouluisen kalenterikynttilän sekä pari pakettia kullanvärisiä metallisia pillejä.


 


En malta odottaa, että pääsen polttamaan tuota kynttilää, 
piilotin sen nyt vielä hetkeksi tuvan kaappiin odottamaan joulukuun alkua.


 


Pillejä myytiin neljän kappaleen pakkauksissa ja mikä parasta; 
ne kestävät tiskikoneessa pesun! 
Näille tulee siis varmasti käyttöä (ehkä jo tulevana viikonloppuna, jeijjjj!) Yhdet kauniit juomalasit jäi vähän kaivelemaan mieltä, olisin kovasti halunnut ostaa ne, sillä ne olisi olleet täydelliset näiden pillien kanssa. Jätin lasit kuitenkin kauppaan, koska niissä olevien kuvioiden ei luvattu kestävän konepesua. Mua olisi alkanut jossain vaiheessa varmasti tympimään, että lasit roikkuvat tiskipöydällä odottaen pesua...


 


Lapset saivat reissussa tuhlata omia synttärilahja -rahojaan, joten käytiin Br-lelukaupassa ja toki laivan puodit tuli hyödynnettyä. Äidinkin käsilaukku sai vähän täydennystä laivan kosmetiikkatarjonnasta ja tuvan kaappiin tuli ahdettua Toblerone -pötkö jos toinenkin. 

Reissu oli oikein onnistunut ja kiva aloitus syyslomalle. Minua tosin on keinuttanut vielä eilenkin, sillä menomatkalla tuuli kovasti ja laiva keinui jonkin verran. Ja on musta vissiin tullut aika vanhakin, kun mielessä pyöri kaikenmaailman Titanicit ja Estoniat ja mietin pelastusreittejä laivan käytävillä kulkiessani. Plus, että iltaisin väsytti ihan hulluna, koska laivassa nukkuminen on vähän niin sun näin...

*
*
*

Nyt meillä onkin kaikkea muuta mukavaa lomasuunnitelmaa loppuviikolle, 
kirjoittelen niistä vähän myöhemmin lisää!  



10 kommenttia:

  1. Tuo Junibacken voisi olla joskus meilläkin ohjelmassa.Kauan on aikaa Tukholman reissusta.Nyt lomalla täällä Nizzan suunnalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Junibacken oli kyllä jotenkin suloinen ja nostalginen tuttuine satuineen <3 Suosittelen!

      Ihanaa lomaa! Nizza on kaunis <3

      Poista
  2. Oi, Tukholman reissunne kuullostaa niin kivalta! Junbacken on varmasti ollut mukava paikka. Mua niin hukuttaisi heti nuo Peppi Pitkätossun ja Pesosen talot. Ihania tuliaisiakin olet ostanut, joten reissuhan on selkeästi ollut onnistunut. Hienoa! Mukavaa loppulomaa ja viikonloppua Teille, Marika ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli kyllä tosi kiva reissu (vaikka laiva keinuikin ajoittain aika lailla!) :) Lomat menee vaan ihan hirmu nopsaan ja taas alkaa arkinen aherrus, onneksi joululomaan on alle kaksi kuukautta <3 Ihanaa alkavaa marraskuuta Krisse! :)

      Poista
  3. Teillä on ollut ihana Tukholman reissu!
    Me ollaan käyty tuolla Junibackenissa kolme kertaa. Se on niin ihana paikka!
    Ja Satujuna oli kaikken ihanin! Hienosti tehty ne nuket ja muut!
    Mukavia ostoksia olet myös tehnyt!
    Kivaa perjantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satujuna oli niin lemppari! Ja miten kiva, että siihen sai valita suomenkielisen tarinankertojan! :) Tuolla täytyy käydä kesällä uudestaan, Tukholma on varmasti ihana kesäkaupunki!

      Kivaa alkavaa marraskuuta ja kiitos ihanasta kommentista Sari <3

      Poista
  4. Voi että! Teilläpä on ollut kiva (ja nostalginen) reissu. Mä haaveilen Tukholman reissusta ja Junibackenia on niin paljon kehuttu, että sinne on päästävä. Josko sitten ensi kesänä, kun mullakin on pitkästä aikaa muutama ihan oikea lomapäivä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri puhuttiin isähenkilön kanssa, että Tukholma on varmasti tosi ihana kesäkaupunki! :)

      Poista
  5. Ihanaa!! Minä kävin Junibackenilla silloin kun asuin Tukholmassa opiskeluaikana sen 2kk (yksin). Vähän ehkä nolotti, mutta paikka oli suloinen!!
    Tuollainen reissu tekee niin hyvää.
    Tukholma on yksi lempparikaupunkejani, vanha koti. ♥

    Pitää oikein googlata Lagerhaus, heti ei sano mitään. Nuo pillit on i-ha-nat!!

    Minä vähän pelkään laivoja, siis tähän aikaan vuodesta. Olen kerran ollut oikein huonovointinen keinuttamisen vuoksi ja sen jälkeen matkustanut laivalla oikeastaan vaan kesäaikaan. Nyt on tulossa marraskuun lopulla koulutusristeily ja toivon hartaasti, että sää on täysin tyyni.... menee muuten koulutus hukkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tukholma oli kyllä pitkästä aikaa aivan ihana! Joko googlasit Lagerhausin? Niillä on nykyään nettikauppakin!

      Laivalla on aina mukavaa, mutta mä tuun kyllä hirveen helposti huonovointiseksi ja nytkin mentiin ihan niillä rajoilla :P

      Ihanaa alkavaa marraskuuta Vivi ja toivotaan tosiaan että teidän risteilyn aikaan on tyyntä :) <3

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)