maanantai 6. maaliskuuta 2017

Luonto kutsuu

...ja meikä ostaa! 


Kaikki alkoi näistä kahdesta muutama viikko sitten Kärkkäiseltä alennuksesta ostetusta orkidea -amppelista. Tosin nyt kun luin miten orkideoja hoidetaan, totesin, että ne taisivat olla syystä alessa. Ne on nimittäin siellä liikkeessä kasteltu aivan likomäriksi ja alimmat lehdet näyttävät mädäntyvän kuivatteluyrityksistäni huolimatta...Ei taida olla pitkäikäiset viherkasvit nämä.

Tuo luonnonvärinen naru ja tumma vihreä pienenä yksityiskohtana valko-harmaassa kodissa alkoi kuitenkin viehättää minua kovasti.




Siitä se pikkuhiljaa lähti...seuraavaksi ilmestyivät kirsikkapuun oksat ja talvilomalla alkoi kertyä aina vain lisää luonnonmateriaaleja kotiin. Melkein vähän ahdistaa toi lomaviikon shoppailun määrä, mutta joskus pitää vähän tuhlata. Sitäpaitsi ennen lomaa sain hurjan paljon turhaa tavaraa myytyä pois ja ihan kiva summakin niistä kertyi, joten sallittakoon uusien ihanien tavaroiden kotiutus. Luulen, että näistä uusista tavaroistakin osa pääsee kesällä mökkiä sulostuttamaan! Jos muistatte, niin viime kesänä vaihtui mökillä sisustuksen värit räikeistä väreistä rauhallisiin pellavaan ja harmaaseen. Mistä tulikin mieleen, että mulla on tuolla luonnoksissa mökkipostaus tuloillaan...


 


Ilokseni Kouvolaan on vihdoin avattu H&M Home ja niin vain silmäni tarttuivat tuohon punottuun koriin, tuoksukynttiläpurkkeihin ja alakuvan ruokailutilan pieneen mattoon. Siellä oli muutenkin tosi ihania okran sävyisiä tekstiilejä ja paljon erilaisia koreja, jotka olisin myös mielelläni ostanut pois liikkeestä kuleksimasta ;) Mutta ehkä tässäkin värissä vähemmän on enemmän?


 


Lauantain Ikeareissulta napattiin sitten kyytiin vähän suurempi luonnonkuiduista punottu matto. 
Itseasiassa tämä olohuoneen matto on 2mx3m eli aika iso, 
vaikka näyttääkin jotenkin pieneltä tuossa lattialla. Iso matto on hyvä koiran ja lasten kannalta, sillä laminaattilattia on melko liukas (varsinkin kun siinä on pakko kirmata ja hyppelehtiä ympäriinsä...) vaikka minua aina ahdistaakin mattoihin kerääntyvä roska ja niiden puhtaanapito.

Mielestäni onnistuin aika kivasti tuomaan lämpöä ja kontrastia sisustukseen suht pienillä yksityiskohdilla. Tilat on edelleen valoisat ja avarat, mutta niissä on silti jotain uutta ja silmää miellyttävää. Saa nähdä kuinka kauan jaksan näitä lämpimiä sävyjä taas katsella, toivottavasti ainakin kesän yli!
 

 


Puiset  jääkaappimagneetit kotiutin lomareissulta Jyväskylästä. Samalta reissulta tarttui mukaan myös kolmannessa kuvassa vilahtava ruskea pestävä paperinen säkki/kori ja keittiöön pari muistitaulua vai mitä lie kauppalapun kiinnitystaulua ovatkaan.


 




Osteltiin muutamia muitakin juttuja, mutta niistä lisää sitten toisella kertaa! 


 Annoin kirppistuotoista lapsille omat osuudet, sillä pöydästä meni paljon leluja ja lasten dvd-elokuvia ja lapsetkin tekivät huippuihania ostoksia lomalla mm. sisustusliikkeestä (!!!) ja Harjun paperikaupasta! Onko teillä kiinnostusta nähdä mitä he valitsivat rahoillaan? Voisin tehdä niistä ja lasten huoneesta oman pienen postauksen jos haluatte. 

*
*
 * 

Kiitokset vielä edelliseen postaukseen kommentoineille ja hyvää lomaa toivottaneille! Loma oli tosi ihana ja meni hurjan nopeasti retkeillen perheen kanssa! Käytiin siis Jyväskylässä kylpylähotellissa lillumassa (koirakin osasi käyttäytyä hotellihuoneessa siivosti <3) sekä Vantaalla Heurekassa ja Ikeassa. Kaikissa missä suunniteltiinkin. Mutta voi miten kotiruoka maistuukin hyvältä parin päivän reissuruokailun jälkeen! Ryhtiliike herkkujen suhteenkin olisi taas paikallaan, ehh.



 

17 kommenttia:

  1. Nuo magneetit on superkivat 👌 Muutenkin kivoja löytöjä oot tehnyt. Nätisti muuten sopii nuo ruskeansävyiset uudet jutut teidän vaaleaan kotiin. Mielellään kyllä näkisin kuvia teidän lastenhuoneesta ja hauska olisi tietää mitä muksut on shoppaileet. Täällä siis jo malttamattomana odotellaan uutta postausta 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Magneetit oli puoleen hintaan, joten pakkohan ne oli ostaa ;) Minäkin jotenkin nyt tykkään noista puunvärisistä jutuista. Silmä tottuu luonnollisiin väreihin yllättävän nopeasti, joten ehkä kyllästymistäkään ei tule niin nopeasti?

      Pitää nappailla vähän kuvia lasten ostoksista, sillä mielestäni ne olivat tosi ihanat ja vähän yllättävätkin <3 Jospa saisin loppuviikosta lastenhuonepostauksen valmisteltua?! :)

      Poista
  2. Oi mitä kaikkea ihanaa olet löytänyt!! Me täällä vietämme Turussa shoppailupäivää tänään. Joo ja huomenna mennään Ikeaan. Tarkoitus on myös uida, ulkoilla ja syödä hyvin. Loma on nion ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tottavie kuulostaakin ihan huippuihanalta tuo teidän loma! Jännityksellä odotan mitä löysit Ikeasta! :) Nauttikaaaaaa lomasta!

      Poista
  3. Ikeassa minäkin kävin.Ostin mm.juuttimaton,valkoisen.Saapa nähdä millainen se on käytössä.Nuo magneetit myös kivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vau! Valkoinen juuttimatto meni kyllä ihan ohi minulta! Onneksi ehkä :D Jään odottamaan kuvia uudesta matostasi! <3

      Poista
  4. Ikeassa minäkin kävin.Ostin mm.juuttimaton,valkoisen.Saapa nähdä millainen se on käytössä.Nuo magneetit myös kivat!

    VastaaPoista
  5. Voi jukra mitä kaikkea ihanaa olet löytänyt!!!
    Tykkään orkideoista eniten just noin kun saavat roikkua luonnollisesti (noukin omistani aina tukikepit pois). Nehän istuu amppeliin kuin nenä päähän.
    Tuo matto on ihan piste iin päälle ja silmät iski heti tuohon ruskeaan "paperipussiin" että "mistä mistä?"

    Ihania kuvia. Niin rauhallinen tunnelma! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mulla ei olekaan ollut orkideoja, tai oli yksi joskus kauan sitten, mutta se kuoli välittömästi enkä ole toiste uskaltanut sellaista hankkia. Toivon nyt vaan ettei nuo kuole ihan kokonaan kun olivat menneet uittamaan ne siellä Kärkkäisellä ihan läpimäriksi :/ Minä olen luullut, että noi tukikepit on välttämättömät kasvin hyvinvoinnille, mutta taidankin napata ne pois jos kerta niin voi tehdä! :D

      Ruskea paperipussi löytyy täältä: http://www.sisustussatiini.fi/paperipussi-essential-il-saccone-50-x-23-x-80cm-vari-havana-ruskea

      Poista
  6. Valoisan ihanaa ja kivat magneetit!
    Orkideat tosiaan vaativat kuivahtamista reilustikin kasteluiden välillä.
    Suurten kauppojen ja markettien edulliset hinnat houkuttavat, mutta kasvien hoito kaupoissa on valitettavan onnetonta kukkakauppojen ammattilaisiin verrattuna.
    Mutta kauniit ne ovat amppeleissa!

    Lempeää kevään odotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3

      Joo hitsi kun huomasin vasta kotona, että noi orkideat on ihan läpimärät :( Ne myytiin siis valmiiksi noissa amppeleissa enkä hoksinut kurkkia sinne sisäpuolelle liikkeessä. No ei ne kalliit tosiaan olleet, mutta aina mua jotenkin riipaisee laittaa kukka roskiin/kompostiin :D Vähän hullua tavallaan. Joulutähteäkin säästelin vaikka kuinka pitkään, vaikka se alkoi olla jo ihan raasku. En vaan voinut "tappaa" sitä heittämällä roskiin, joten se kuoli käytännössä pystyyn siihen pöydälle :D Vielä näin kuukauden päästäkin tuntuu vähän pahalta se mieleen jäänyt kuva siitä roskapussin pohjalla *niisk*.

      Ihanaa maaliskuuta sinulle Susanna ja kiitos kivasta kommentistasi! :)

      Poista
  7. Ihania hankintoja. Itse tein joulun alla niin itselleni kuin lahjaksikin puisia jääkaapiin magneetteja, olen tykännyt niistä superpaljon.

    VastaaPoista
  8. Kivasti sopii nuo sävyt valkoisen kanssa, vaikka itse aina kuvista kateellisena katson teidän kodin ihanaa valkeutta 😄 Pitäisiköhön sitä itsekin innostua noista amppeleista, näyttää niin söpöille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana sinä <3 Saa nähdä kauanko kestän näitä värejä (eli muutamaa luonnonväristä juttua, hehhee).
      Minä tykästyin noihin naruamppeleihin tosi paljon! Vielä kun saisin pidettyä kasvit hengissä :P Ja ainahan ne voi kiikuttaa pihalle jos kesällä ei enää jaksa kattella niitä täällä olohuoneen nurkassa.

      Poista
  9. Moi Marika! Sinulle on haaste blogissani. Käyhän kurkkimassa:)

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)