maanantai 13. maaliskuuta 2017

Maaliskuu ja suloinen kaipuu mökille

Sinne se viikonloppu taas hujahti, aivan liian nopeasti, hyvässä seurassa ja kivoissa puuhissa. Täällä kaakossa oli aivan ihana auringonpaiste koko viikonlopun ja se sulatti entisestään vähäisiä lumia monta senttiä pois. Keittiön ikkunan lumipenkan alta paljastui pieni pätkä hyvinvoivaa vihreää sammalta. Voi miten kaunista ja keväistä!

Näin maaliskuussa minua ilahduttaa ajatus siitä, että jo ensi kuussa päästään laittamaan kotipihan kesähuonetta kuntoon ja grillaamaan. Toinen, vielä ihanampi ja odotetumpi asia on mökkikauden aloitus pääsiäisen tai viimeistään vapun aikaan! Voi miten sitä odotankaan! ❤ Myös pieni Suuttuja on toistuvasti ottanut mökille menon puheeksi tämän kuun aikana. Äitinsä poika selvästi! 


 


Voi noita mökillä vietettyjä kesäpäiviä. 
Aurinkoisia aamupaloja tuvan pöydän ääressä, 
päiväkahveja pihakeinussa ja iltanuotiolla käristettyä makkaraa.


 


Mulla on niin ikävä vastaleikatun nurmikon tuoksua, 
istutuslaatikon ylisitkeiden rikkaruohojen kitkemistä 
ja lähellä asuvien lehmien matalia iltahuuteluja. 


 


Ja niitä suloisia kesäretkiä lasten kanssa uimaan ja satamaan jätskeille. 


 


Ja miten hyvin pieni ihminen voikaan nukkua niiden vanhojen hirsiseinien suojassa, kun on päivän touhunnut pihalla ja illalla saunonut savusaunan pehmeissä löylyissä.

Voi kesä! Sieltä se taas tulee kun vähän vielä maltetaan! 

 
 


Ennen mökkikauden starttausta pitää tyytyä tulevan kauden suunnitteluun. 
Ja se suunnittelu onkin ihan tosi kivaa! Pitää ostaa seinämaalia niin sisä- kuin ulkoseiniinkin,  hankkia erilaisia kukkien siemeniä ja uusi päiväpeittokin olisi ajankohtainen. Vintiltä pitää pestä pari räsymattoa mukaan mökille ja päivittää mökin peitto- ja tyynytilanne... ja mitä kaikkea muuta mieleen vielä tuleekaan! On tämä kevät niin ihanaa aikaa! 

Joko teillä on tulevan kesän touhut ajatuksissa ja suunnitteluasteella? 







16 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköistä.Pakko kysyä kun mietin miksi poikaa kutsutaan Suuttujaksi.Mikä tytön lempinimi on?utelias

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuttuja on sellainen hyvin herkkä lapsi, ollut vauvasta saakka. Iloinen ja leikkisä, virnuileva ja kepposteleva tapaus, mutta tosi herkkä tunne-elämältään. Siltä saa hirvittävän määrän lentosuukkoja päivässä ja se istuu sylissä tai ainakin ihan iholla aina kun voi <3 Se myös pahoittaa mielensä hyvin pienestä ja hyvin herkästi, siitä siis sana Suuttuja. Pojan oikea nimi on Walle-Voitto, alias Veevee, Nalle-Loikka, Kalle-Hoikka ja Nalle-Koikka.

      Tytöllä ei vastaavaa, luonnetta kuvaavaa, lempinimeä ole. Jos olisi, niin se olisi joku urhea, reipas tai rohkea :) Mutta etunimi-johdannaisia lempinimiä on yhdeksässä vuodessa kertynyt myös hänelle lukuisia :D Tyttö on nimeltään Linnea, alias Limpsu, Iissu ja Iispulainen.

      Tämä taisi muuten olla virallinen ensimmäinen kerta kun julkistan lasten nimet täällä blogissa, vaikkei ne mitään salaisuuksia ole koskaan olleetkaan :)

      Poista
    2. Kiitos,kauniit nimet lapsilla😊

      Poista
    3. Älä nyt pahastu, ethän? Mutta voisiko Suuttujan nimen vaihtaa blogissa vaikka W :ksi. Vaikka tuskin te häntä sillä nimellä kotona kutsutte :).

      Terv. Nimim. Samanlaisen temperamentin omannut lapsena

      Poista
    4. En pahastu :) Ja voisihan sen vaihtaa, jotenkin tuohon on vaan jo niin tottunut ja varmaan sitten jämähtänytkin. Eikä tosiaan kutsuta kotona tai missään Suuttujaksi, kyllä se on ollut ihan vain täällä blogissa mainittuna, kun en suoraan etunimillä ole halunnut lapsia tai isähenkilöä täällä kutsua. Minä tunnistan myös itseni tuosta pojasta, samanlainen herkkis ja omassa kuplassa eläjä olen itsenkin.

      Poista
  2. Kauniita kuvia!Samansuuntaisia ajatuksia, suunnitella pitäisi mutta eimukaehtinyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Onneksi tässä on vielä jokunen viikko (paremminkin kuukausi) suunnitteluaikaa ennenkuin virallinen kesä ja loma koittaa! :) Ehtii haihatella vielä vaikka mitä! :D

      Poista
  3. Ei ole kesäsuunnitelmia muuten kuin että lomien paikka varmistui tänään.....ehkä ;)
    Kyllä minäkin tuollaiseen paikkaan kaipaisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sittenhän se on hyvä aika alkaa suunnittelemaan ohjelmaa kun tietää milloin ja miten pitkä loma on! :) Mökki on kyllä järjetön työleiri, mutta on se silti tosi rakas paikka <3

      Poista
  4. Oi että mitä kuvia taas. =)

    Ja kyllä, kevät saisi nyt heti tulla. Vaikka tänä keväänä en laita yhtään siementä multaan, ostan taimet kasvihuoneeseen valmiina, silti vähän jo odotan sitä vaihetta kun pääsen rapsuttamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu! Ainoastaan muutamia kukkasipuleita ja kukansiemeniä meinasin laittaa kotona ikkunan alle kukkapenkkiin ja mökillä kasvatuslaatikkoon. Muutenkin aika haastavaa kasvattaa mitään, kun koko kesä ravataan kodin ja mökin väliä ja aina jommassa kummassa on siemenet/taimet/kasvit kastelematta monta päivää putkeen :P Pari mansikan ja tomaatintaimea meinasin kuitenkin tänne kotiin ostaa :) Tiiä vaikka onnistuisikin!

      Poista
  5. Oi oi, miten ihania kuvia ♥ Mä odotan kovasti kevättä ja kesää. Onneksi olemme kokoajan lähempänä sitä :) Teillä varmasti ihanaa päästä pian ekaa kertaa omalle mökille?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse! <3 Oli kyllä masentavaa herätä tänään lumisateeseen!! Kyllä nyt saisi olla jo ihan kevät! Ei millään malttaisi odottaa enää kesää ja lomaa ja mökkeilyä :P

      Ihanaa viikonloppua sinulle säästä huolimatta! :)

      Poista
  6. Mulla on kesäloma vasta elokuussa, karmeaa... Mutta toisaalta pidän viikon talvilomaa vähän jälkijunassa, vasta toukokuussa, eli otan sen vähän niinku esi-kesälomana sitten. Suuntakin on silloin kohti aurinkoa, joten jospa siitä saa tsemppiä painaa koko kesä töitä...

    Teidän mökillä on kyllä niin söpöä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kahdessa erässä lomailu kuulostaa kyllä hyvältä. Ekan loman jälkeen on kiva vielä ajatella, että varsinainen loma on vasta tulossa! :) Mekin haaveillaan etelänlomasta, mutta taitaa taas jäädä haaveeksi kaikkien muiden suunnitelmien ja rahanmenon jälkeen :/ Mutta toivotaan tulevan kesän olevan lämpimämpi ja aurikoisempi kuin edeltäjänsä ja mökillä me viihdytään jokatapauksessa :) <3 Kesä on kuitenkin kesä ja mulla viimeinen pitkä loma lasten kanssa!

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)