torstai 30. maaliskuuta 2017

Maaliskuun ompelut, ompeluhaaste


Tämän postauksen nimi voisi hyvin olla: Jyväskylän Kangaskaupan ostokset vaatteiksi... No on tässä toki muitakin ja osa tuolta JKK:lta ostetuista kankaista odottaa vielä inspistä ompelupöydällä.

Törkeästi aloitin lomaviikolla ostetun kangaspinon tuhoamisen itsestäni. Tein ennen tuota lomaa ostoslistan nettikaupan tarjonnan pohjalta, mutta lopulta ostin vain yhden listassa olleen kankaan ja kaikki muut oli heräteostoksia. Kuten tämäkin. Nettikaupan kuvassa tämä ei säväyttänyt yhtään, mutta kun näin pakan, tiesin että siitä lähtee pala mukaani.


 


Tätä varten myös ostin viimeisimmän naisten Ottobren, koska halusin kokeilla tätä mekkokaavaa. Pääsääntöisesti suosin itselläni raglan -hihaa tai perhoshihaa, mutta tämä on kyllä ihan kiva! 


 


Hempeän vaaleanpunaiset kirsikankukat vei sydämeni <3  Ja kyllä mä näkisin tämän mekon päälläni kesällä, vaaleanpunaisten tennareiden tai ballerinojen kanssa


 


Pahoittelut likaisesta peilistä. Tuossa peilin alla on koiran lelukori ja tuo peilin alareuna on aina ihan kuolapärskeissä...


 


Nämä pipot ompelin arpajaisvoitoiksi luokkamme järjestämään ulkoilutapahtumaan. 
Kaikki eri kokoisia ja eri mallisia. 
Osassa on sivusaumat, osassa takasauma, ja kaikki on vuoritettuja.


 


Ompelin pojalle t-paidan tuosta yläkuvassakin näkyvästä karkki-trikoosta.
 Tai oikeammin karkkikauppa -trikoosta. Tässä on kivan raikkaat värit! Kangas on tilattu Verson Puodista.

 


Tyttö valitsi itselleen tätä trikoota Jyväskylän Kangaskaupasta ja täytyy myöntää, että on kyllä sööttiä! Tunika siitä piti tulla, mutta pätkäisin helman pois, koska se näytti ihan liikaa yöpaidalta :D 


 


Tästä ehdin jopa nappaamaan sovituskuvan. 




Isähenkilö valitsi tällaisen traktori -trikoon aika hurjassa värissä. Ei sopisi mun kalpeaan ihonväriin, mutta herkästi ruskettuvalla miehellä kyllä toimii. Paita meni suoraan päälle valmistuttuaan ja on aina joko likaisena pyykkikorissa tai märkänä narulla. Eli ilmeisen mieluinen. Tuolla ompsussa oottelee toinenkin miehen valkkaama trikoo, mutta ihan ensin täytyy teroittaa ja kiristää mun kangassakset.


 


Tästä tuli mun mielestä tosi ihana! Tämäkin kangas on Verson puodista tilattu. Tein siihen astetta pidemmän helman, ettei selkä vilku ja muutenkin kasvunvaraa tuli niin, että toivottavasti tämä mahtuu pojan päälle vielä kesän lopullakin. 




Joskus perus on vaan paras!

Ja hei. Kuha ompelin! 

 


Tästä PaaPiin trikoosta tein jo VIIME KUUSSA pojalle lippapipon ja tuubihuivin, mutta sitä jäi vielä yhden paidan etukappaleen verran, joten se pääsi mukaan "lisää teeppareita kesäksi" -projektiin. 




Pääntielle ompelin vain rullautuvan trikoosoiron. 
Tuli ihan hauska yksityiskohta muuten niin tavis paitaan. 




Pahoittelut vähäisistä sovituskuvista, kuvanlaadusta ja silittämättömistä vaatteista, jotka on aseteltu huonosti ja aivan vinkuralleen. Mä oon ehkä parempi suunnittelussa, kuin jälkitöissä.



 


Ihan hyvä ompelusaldo maaliskuulle! Jospa sitä huhtikuussa rohkaistuisi ompelemaan vielä astetta kesäisempiä vaatteita ja loppuisi vihdoin tämä pipotehtailu? Mulla olisi ainakin toppien ja parin hameen mentävä kolo vaatekaapissa :) 




12 kommenttia:

  1. Voi että miten todellakin söpö toi sun mekko/tunika!!! ♥ Mä taidan palkata sut ompelemaan mullekin muutaman tollasen... ;) Tai sit sun täytyy opettaa mut ompelemaan. Olis kätevää kun löytäisi vaikka edes yhden hyvän mallin, joka olis ihan nappiin sopiva ja sit vaan aina samalla kaavalla ompelis erilaisia tunikoita... (Mulla on ihan totaalinen vaatepuutoskriisi. Ei oo OIKEESTI mitään päällepantavaa...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kultainen! <3 Nyt otetaan ne kalenterit esiin ja sovitaan ompeluilta! (ja sitä ennen treffit Eurokankaaseen!? Mun pitäis hakea sieltä sellasta lirua viskoositrikoota...) En ehkä oo häävi opettaja, mutta ainakin mulla on kaavat ja intoa :D

      Poista
  2. Tuo kukkatunikasi on tosi kaunis! Ja muutkin kivoja vaatteita :) Lapset osaa kyllä kivasti valita itselleen sopivia kankaita ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Olen kyllä itsekin vähän yllättynyt miten lapsilla on jo näin varhain oma tyyli ja ne värit mistä tykkäävät sopii ihmeen hyvin niille :)

      Poista
  3. Oi vitsi, miten ihana taas tuo sinun itsellesi ompelema tunika ♥ Mä niin näen silmissäni, kuinka sä olet niiin kaunis ja tyylikäs se päällä. Mutta tosi kiva on tuo pojan karkki-trikoostakin tehty paita. I ♥ it.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sentään, nyt mä ihan punastelen täällä sun kauniiden sanojen johdosta! <3 Kiitos Krisse! :) Ihanaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  4. Ihana tuo tunika/mekko!! Voi vitsi mikä kaunis kangas.
    Ja tykkäsin Kuha-paidasta. Iski omaan huumorintajuun heti. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunikan kangas oli vaan ihan pakko napata mukaan kun se osui silmään siellä puodissa <3 Ostin sitä vaan harmillisen vähän. Onneksi nettikauppa myy sitä tarvittaessa lisää :P

      Joo Kuha ompelin ja Kuha on joku vaate päällä :D Sitä jäi parin kuhan verran ja tää kangas on kyllä niin pakko käyttää viimeiseen tilkkuun!

      Poista
  5. On sulla ollut ihania kankaita. Vielä kun teit niistä noin mahtavia vaatteita. Kerrassaan kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! <3 Taidan olla pikkuisen kangashullu. Ne vaan on niin ihania!

      Poista
  6. Tosi kivoja ompeluita ja tuo sun tunikan kuosi aivan ihana!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Minäkin tykkään niin kovasti tosta kirsikankukka-kankaasta! Melkein pakko ostaa sitä lisää edes yhden pipopalan verran :P Kivaa viikonloppua sinulle Maiccu! :)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)