torstai 27. huhtikuuta 2017

Ystäväkirja



Muistatteko vielä lapsuudesta ystäväkirjat? Meillä niitä kutsuttiin slämäreiksi! Ne laitettiin kiertämään kavereiden kesken ja niissä oleviin kysymyksiin vastattiin ja saatettiin sinne kirjoittaa runoja ja piirtää pieniä kuviakin! Blogeissa on pyörinyt nyt ystäväkirja, jossa samalla tavalla vastaillaan kysymyksiin. Itse nappasin ystäväkirja -haasteen Nannilta, Krisseltä ja Heliltä

Tässä minun vastaukseni:


Nimeni on...

Marika Hellin. Toinen nimeni on suvussa kulkeva ja vaikka lapsena inhosin sitä, on se minusta nykyään aika ihana. 

Jotkut kutsuvat minua...

Äipäksi, äipsyldiiniksi, siskoksi, tyttäreksi, kuopukseksi, muruksi, rakkaaksi, kullaksi, vaimoksi ja onpa tuo isähenkilö joskus kutsunut vitsillä henkilökunnaksikin. Kieltämättä joskus on hieman henkilökuntamainen olokin ;)

Olen syntynyt...

Helsingin Kätilö-opistolla Sofianlehdossa.

Pienenä olin ihan varma, että minusta tulee...

6 -vuotiaana ajattelin, että musta tulee lentoemäntä ja 12 lapsen äiti. Enpä tuolloin tiennyt paljoakaan tulevaisuudestani. Ylä-asteikäisenä ajattelin, että musta tulee pappi. Kai mä oon sillon jo hoksannut olevani empaattinen kuuntelija ja mulla on halu auttaa niitä heikoimpia? Ihan vakavissaan, mä olisin oikeesti ihan loistava "uhri" jollekin kiihkolahkolle :D

Mutta minusta tulikin...

Lähihoitaja, apteekin täti ja vanhustyön opiskelija.

Kolme parasta piirrettä minussa...

Tunnollisuus, aitous ja herkkyys.




Kaupunki...

Helsinki. Stadi. Siellä on aina sellainen olo, että sinne mä kuulun. Toinen rakas kaupunki on varmasti Merikarvia, koska siellä on eräs niin rakas pieni mökki <3

Biisi...

Ei mikään tietty. Kotimainen joku iskelmä tai poppi on se mun juttu (kuten ehkä voi päätellä siitä, että olen maininnut käyneeni lähiaikoina Tauskin ja Juha Tapion keikoilla) Nyt on kyllä tullut kuunneltua kaikkein eniten radiota ja olen varsin ihastunut Loopiin!

Juoma...

Kylmä Pepsi max tai ananas light. Malibu jäillä. Happy Joe.



Sarja...

En seuraa oikein mitään sarjaa. Olis tosi monta mistä tykkäisin, mutta niiden seuraaminen tyssää siihen, etten koskaan muista minä päivänä ja mihin kellonaikaan seuraava jakso tulee. Enkä koe olevani mitenkään erityisen huonomuistinen, joten olen ajatellut, ettei se ohjelma ole ehkä minulle niiiin tärkeä, kun en vaivaudu painamaan sen näytösaikaa tai edes esityskanavaa mieleeni. Nyt päätin yrittää pysyä mukana Vain Elämää -kaudella :)

Kosmetiikkatuote...

Onko huulirasva kosmetiikkaa? Olen nimittäin "koukussa" huulirasvaan ja lisään sitä vähän väliä ja aina illalla viimeiseksi nukkumaanmennessä. Hiuslakka on varmaan toinen, koska mulla on luonnonkiharat ja kuivat hiukset, jotka hapsottaa ja kihartuu ihan liikaa luonnontilassa. (Naama)rasvakin on tosi tärkeä, koska pesun jälkeen ihoa oikein kiristää jos ei heti laita rasvakerrosta pintaan.

Sovellus...

Insta! Se on vaan niin kiva! 




Instagrammaaja...

Mulla on tosi monta sellaista iiiiik, ihana -tiliä, joita seuraan ja käyn tykkäämässä ihan jokaisesta kuvasta! Ja olen huomannut, että lempparit vaihtelee ja aina välillä tykkään minimalistisista, värittömistä ja selkeistä kuvista ja toisinaan, niin kuin nyt, sellaisista missä näkyy elämä.

Tässä muutama tän hetken ihaninta:

punainen.pihlaja
kauppalan_akka
metelinmaki
kaneliajakardemummaa
pompelin
rautatielaistalo

Sitten oma lukunsa on ihanat, ihanat ompelu/käsityötilit:

ripaus.tunnelmaa
olipa_kerran_ompelukone
hommahuone
hannakatrie
ebbaetolga
paapiidesign
nauravanappi


lisäksi seuraan yrityksiä mm.

tuiaskeramiikka
unelmientalojakoti
kotivinkki
korsonasemanpuoti
sisustusliikedreams
harjunpaperi
bypias
lumoanstories


Jos saisin lisää tunteja vuorokauteen...

Nukkuisin, leipoisin, lukisin ja raivaisin taloa. 




Parin lasillisen jälkeen perjantai-iltana kuuntelen Spotifysta...

Tuntemattomia käsitteitä molemmat. En juurikaan käytä alkoholia, varsinkaan kotona istuskellessa, vaan mieluummin tartun lasilliseen light colaa.  Spotifyn ihanuutta en ymmärrä ollenkaan, mutta YouTubesta kuuntelen musiikkia. Yleensä aina kotimaista. Mun nuoruuden kuunnelluimmat bändit oli Dingo, Apulanta ja Tehosekotin ja edelleen niistä tulee nostalgiaviboja :)

Pakkaan mukaan matkalle...

Hammasharjan, puhelimen ja puhelimen laturin. Ne on aika ykköset :D 


Mitä teet kotona, kun kukaan ei näe...

Siivoan. Ihan oikeesti. Jos ja kun on kerta pakko siivota, niin mieluiten teen sen yksin ja ilman häiriötekijöitä. Yksin ollessa otan myös eniten kuvia instaan. Helposti saatan myös istua vaan sohvalla ja rapsutella koiraa ja tuijotella ikkunasta pihalle. Tarvitsen tosi paljon "omaa" aikaa ja hiljaisuutta jaksaakseni.

Viimeisin sisustusostokseni...

Olohuoneen vanha pitkä naulakko ja ruokailutilan tapetti.

Paras tapa tuhlata 50€...

Nyt tuli ekana mieleen eräs nimenltämainitsematon Antti Tuiskun biisi...siinä lauletaan että kadut on loskaiset ja lapsi tarvii gore-tex kengät :D  Eli aika usein ne "ylimääräiset" menee lasten tarpeisiin, kun tyypit kasvaa vauhdilla ulos vaatteistaan ja kengistään. Mielelläni tuhlaisin silloin tällöin viisikymppisen ihan itseeni eli uusiin tissiliivitoppeihin, legginsseihin ja meikkeihin :P Niitä mulla kuluu eniten. Tai sitten nettikangasputiikkiin <3

Ohjenuorani elämässäni... 

Ei mulla ole mitään yksinkertaista ohjenuoraa.
-Trust the timing of your life.




Haluaisin haastaa kaikki blogia pitävät ystäväni vastaamaan tähän ystäväkirjaan! Olisi kivaa päästä lukemaan teidän vastauksia! <3 






12 kommenttia:

  1. Kiva, kun otit haasteen vastaan! Sun vastauksia oli kiva lukea. Kivaa vappuviikonloppua Sinulle, Marika ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli tosi kiva haaste :) Muistan lapsena tykänneeni niistä luokan tyttöjen kesken kiertäneistä slämäreistäkin tosi paljon! Niissä oli monesti myös yksi sivu jollekin piirustukselle, runolle jne. ja oli kiva koittaa keksiä joku kuva, joka kuvastaa juuri sen slämärin omistajaa!

      Kivaa loppuviikkoa sinulle myös kultainen Krisse <3 :)

      Poista
  2. Nämä on kivoja lukea.Ystävävihkoja oli meilläkin käytössä aikoinaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin näitä on hauskaa lukea! Otahan haaste vastaan jollet ole jo ottanut!? :) Kivaa vapun odotusta sinulle Aikku! :)

      Poista
  3. Nämä on kivoja lukea.Ystävävihkoja oli meilläkin käytössä aikoinaan.

    VastaaPoista
  4. Iik, ihana löytää oma nimi mainittuna ❤️ Tähän haasteeseen olisikin kiva tarttua! Ommeltu on ja kuviakin, mutta kunhan saisi vielä blogiin asti :)

    VastaaPoista
  5. Kiva lukea ystäväkirjaa. Voisinpa joskus myös tehdä tän jutun.
    Katsotaan koskaa nappaa !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tartu ihmeessä Tuija haasteeseen! Tähän ystäväkirjaan oli myös hauskaa vastailla! :) Kivaa vappua!

      Poista
  6. Oi kuinka ihana lukea tälläistä ystävänkirja postausta, saa kunnon tietopaketin bloggaajasta :)

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)