keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Ensimmäinen yhteinen lomaviikko


Ensimmäinen koko perheen yhteinen lomaviikko on nyt takana ja toinen menossa. Tässä voisi todeta, että viikossa ehtii yhtä jos toista ja aurinkokin tuntuu seuranneen meitä kiitettävästi!

Me ollaan vietetty pari päivää Heinolassa vaunun kanssa, oltu mökillä ja tehty sieltä käsin retket mm. Kristiinankaupunkiin (on muuten supersöpö pikkuinen puutalo -kaupunki joen varressa!) ja Tuuriin Miljoonativoliin ja Keskisen kyläkauppaan. Kauheesti ei tullut shoppailtua, mukaan tarttui vain lapsille pari lelua ja kauan haaveilemani Hamam-pyyhkeet ❤ Tivoli oli kyllä tosi kiva ja ilmainen alle 13 -vuotiaille! Voin lämpimästi suositella! 


Tällä hetkellä ollaan vaunureissussa Ala-Härmässä PowerParkissa ja huominen päivä olisi tarkoitus viettää huvipuistossa. Niin pelottavan näköisiä vetkuttimia on tuo puisto pullollaan, mutta lupaan käydä vähintäänkin vuoristoradassa. Mulle on tullut joku kummallinen korkeanpaikan kammo nyt muutaman vuoden aikana ja senkin takia noi härvelit hirvittää. Lisäksi pelkään pahoinvointia. Se yökötys ja huimauksen tunne jää niin pitkäksi aikaa päälle, ettei niitä aivan ehdoin tahdoin huolisi.




En tiedä johtuuko liiallisesta makkaran grillaamisesta vai mistä, mutta meidän 9v. päätti nyt kesken loman ryhtyä kasvissyöjäksi. Koitetaan vähän toppuutella tyttöä odottamaan vielä pari vuotta. Jos on kasvissyöjä niin olisi tavallaan hyvä myös tykätä syödä kasviksia monipuolisesti eikä todeta kaikkien kohdalla yäk...


5v. taas...no sillä on jo pidempään ollut hurja kyselyikä päällä. Millään ei ehdi ja jaksa vastata sen jokaiseen kysymykseen, kun niitä tulee ja tulee ja tulee. Liekö sen ansiota, mutta tää tyyppi päätti itse ottaa selvää asioista ja ryhtyi lukemaan! Kätevää. Nyt siltä ei pysy salassa enää mikään.








Olen yrittänyt pysyä kärryillä ja lukenut seuraamiani blogeja puhelimella, mutta jostain syystä kommentointi ei onnistu, joten olen pahoillani etten ole pystynyt toivottelemaan juhannuksia ja hyviä lomia kaikille! Viikon päästä lupaan palata ahkerana näpyttelemään teille vastauksia ❤ Siihen saakka heipat ja aurinkoisia päiviä!


20 kommenttia:

  1. Olipa kiva kuulla kuulumisiasi sieltä lomalta ♥ Ensimmäinen viikkonne vaikuttaa ainakin tosi aktiiviselta, mutta sitähän se varmasti pitää pienten lasten kanssa ollakin. Kyllä mä itsekin kaipaan aktiviteettia omaan lomaani siis muutenkin kuin täällä kotona. Mies kun on töissä eikä mulla ole silloin välttämättä autoa, tulee jurotettua ihan liikaa täällä kotona. Loppuisi nuo sateet niin voisi lähteä fillarilla liikkeelle.

    Voihan kasvissyöjä ♥ ja pienempi oppi lukemaan. Aika huimaa. Ihanat lapset teillä ♥ Kivaa loppulomaa teille ja toivottavasti nähdään pian ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse <3 Eka koko perheen yhteinen lomapätkä on nyt ohi ja täytyy tosiaan sanoa, että aktiivista menoa oli! Mutta kivaa sellaista eikä yhtään stressaavaa! :)

      Poista
  2. Meilläkin monesti melkein 12v on alkanut kasvissyöjäksi. Siinä vaiheessa mieli muuttuu kun ei kasviksista oikein maistu kuin pelkkä kurkku :D on ne kyllä hauskoja :) nyt hän on hevosvegaani = ei syö meetvurstia :D mukava seurata mitä näistä pienistä päättäväisistä naisenaluista kasvaa ja minkälaisia arvoja ja vakaumuksia heille lopulta tulee.
    Me ollaan sukuloimassa pohjois-Pohjanmaalla, sadetta saatu ja aurinkoakin nähty. Kyllä loma on ihana vaikka sataisikin.
    Mukavaa lomanjatkoa! :)
    T. Äiti kolmelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, hevosvegaani :D Ihan uusi käsite!! Ei meilläkään kestänyt kahta vuorokautta tämä kasvissyönti tällä erää, mutta luulen ettei se täysin ole poistunut mielestä...tätä makustellaan nyt ja punnitaan eri vaihtoehtoja ;) Minä itse olin liki kymmenen vuotta nuoruudestani vege ja lupasin kyllä tukea tyttöä päätöksessään jos se todella lupaa syödä monipuolisesti ;)

      Poista
  3. Hyvältä näyttää, ainakin näin puhelimella! :)

    Ja kivalta kuulostaa teidän loma. Vähän haaveilen et joskus vielä joku vaunureissu tulee heitettyä. :)
    Paljonko hamamit maksoi Tuurissa? Mietin jos vaikka pääsis käymään kun tuli toi Miljoonativolin mainos jossain eteen ja hamameista haaveilen minäkin.... :)

    Mukavaa loman jatkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Vaunuilu on yllättänyt mut ihan positiivisesti, niin helppoa lomailua ja ollaan nähty tosi kivoja paikkoja sen ansiosta! :) Hamamit maksoi 14.90 Tuurissa, eli ei mitään superhalpoja, mutta värit on ihanat kirkkaat pinkki ja turkoosi (oli siellä jotain muitakin värejä, mutta tylsempiä ;))

      Poista
  4. Vielä tuosta kasvissyönnistä, että yks mun tuttu oli 8 vanhana ilmoittanut että ryhtyy kasvissyöjäksi ja on sitä edelleen nyt yli kolmekymppisenä. :) Myös lapsensa (jotka on saaneet itse kouluikään tultuaan päättää asiasta) ovat kasvissyöjiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä tosiaan olin itsekin hyvin tiedostava teini (voi näkisitpä sen ajan kuvia musta!! OMG!) ja kasvissyöjä melkein 10 vuotta :)Jos ei mun allergiat vaikeuttaisi/ankeuttaisi elämää jo valmiiksi niin varmaan itsekin alkaisin taas vegeksi! Tarviikohan muuten peruskouluun tehdä joku anomus/todistus kasvisruokavaliosta?? Ainakin noista allergioista tarvii toimittaa lääkärintodistus päiväkotiin joka vuosi...onkohan koulumaailmassa sama juttu?

      Poista
  5. HUi, huvipuistot...minua ei saisi laitteisiin, koska pelkästä katsomisesta tulee huono-olo :/ Tsemppiä vuoristorataan <3
    Ihanlata kuulostaa teidän lomailut ja tervetuloa teini-ikä ja uhmaikä..mikään ei ole nyt vain teidän vanhempien omaa...kaikki kuuluu kaikille, paitsi lasten omat jutut vain niille ;) *huoh* Nauttikaa yhteisistä hetkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin kuule yllättävän reipas ja rohkea! Vähän tuli etova olo yhdessä pyörivässä vempeleessä, mutta sekin meni onneksi ohi ja tuli käytyä vuoristoradassa ja vaikka missä. Ihan ne hurjimmat jätin suosiolla väliin, kun ne meni niin k a m a l a n korkeelle!!!

      Juu täällä on hienoista esiteini -angstia ajoittain ilmassa ;) Mutta toisaalta toi tyttö on ollut niin maailman helpoin lapsi tähän saakka, joten antaa kapinoida nyt jos siltä tuntuu <3

      Poista
  6. Ihanat lomafiilikset siellä, nauttikaahan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Aika fiiliksissä täällä onkin menty :D Nyt täytyy ottaa pieni kotilepo ennen seuraavaa yhteistä lomarykäsyä! (ja pestä pyykkiä...)

      Poista
  7. Onpas poju oppinut pian lukemaan. Teillä on ollut kaikkea kivaa siellä lomaviikolla. Täällä meillä on ollut niin kylmää ilmaa, että ihan mieli halajaa takaisin rapakon taakse lämpöön ja aurinkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää pikkukaveri yllätti kyllä tolla lukutaidollaan! Ei meinaan oo muhun tullut ainakaan! Meikä oppi lukemaan tukiopetuksen avulla ekaluokalla :D Lukemisen ymmärtäminen taitaa olla vieläkin vähän hakusessa ;)

      Ja joo, vaikka meillä oli ihan jees kesäkelit tuolla länsirannikon tuntumassa niin olis sellanen kunnon helle ja uimarantakelit paikallaan!! Lapsetkin niin ansaitsisi päästä kunnolla uimaan ja vesileikkejä leikkimään eikä mitään pikapulahduksia ja hampaat kalisten pyyhkeen suojiin -uimareissuja :( Pidetään peukkuja helteisen heinäkuun puolesta!

      Poista
  8. Kuulostaa ihanalta lomaviikolta! Minä otin Tykkimäen reissulla matkapahoinvointilääkkeen, ettei tullut laitteissa huono olo :D Voi vitsi, tuo lukutaito! Ihana asia, mutta voi miten paljon on liikaa tietoa tarjolla pieneen päähän. Itse ainakin pelkään sitä jo etukäteen, kun tuo 4 vee on niin tosi kiinnostunut kirjaimista ollut jo kauan. Mukavaa loman jatkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, toi matkapahoinvointilääke oliskin kova juttu! Mulla tuli yhdessä pyörittävässä laitteessa huono olo, mutta se meni istuskelulla (ja jäätelöllä) ohi :) Keinuvat ja vatkaavat vielä menee, mutta pyörivät on ehdoton nou nou!

      Toi lukutaito on kyllä kaksipiippuinen juttu. Toisaalta ihan superhienoa, mutta toisaalta mietityttää tuleeko pojalle tylsää eskarissa ja ekaluokalla :( Ja tietenkin nyt saa olla ihan ekstratarkkana tuon tabletin peluun kanssa...

      Poista
  9. Voi näitä sun kuvia. Niin ihania ja rauhallisia. ♥
    Suloista loppulomaa!!

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)