tiistai 13. kesäkuuta 2017

Sateiset kesälomapäivät


Näille sadepäiville on vaan joskus annettava tilaa. Pysyä sisätiloissa ja keksiä kivaa puuhaa.


Tai sitten on todettava tilanne, vedettävä huppu pään yli ja lähdettävä sateeseen. Eilen koiran lenkityksen lomassa poimittiin lasten kanssa vettä valuvia lupiineja pellon reunasta. Halpaa hupia ja niin kivan näköisiä ruokapöydän päällä lasipurkissa. 



Keittelin myös pakastimen antimista mehua. 
Tällä kertaa mehuksi päätyi pussillinen raparperia ja punaisia viinimarjoja. 
Aika kauniin värinen mehu ja on muuten taattua luomua omasta pihasta! Mehut sai hetken jäähtyä puuhellan päällä ennen jääkaappiin pääsyä. Puuhellassa ei olekaan ollut tulia nyt varmaan pariin viikkoon vaan ollaan poltettu kalikka silloin tällöin vain olohuoneen takassa. Kiva ettei polttopuuroskaa tule niin paljon sisälle kuin talviaikaan!


 


Tänään vuorostaan istuttelin petunioita ja lobelioita laatikoihin. Tosin säälin herkkiä kukkia ja jätin ne vielä kasvihuoneeseen tuulelta ja sateelta suojaan. Ehkä huomenna ne saa jo omille paikoilleen pihalle?


 


Prismassa tartuin ruokaostosten lomassa pariin pieneen kalkkimaalipurkkiin. Tämä on kyllä niin ilahduttava uutuus marketin hyllyllä!! Tämä ilta onkin siis sujunut kellarissa maalaillessa. Jahka projekti on valmis niin laittelen tänne vähän käyttökokemuksia ja kuvia! 


 


Tämä pieni karvainen tyyppi on ottanut sadepäivät niille kuuluvalla arvokkuudella. Se vaihtaa paikkaa lämpimän sohvan ja viileämmän kuistin välillä ja kuorsaus vaan kuuluu!! On se niin hupaisa otus. Sekään ei viihdy ulkona kun maa on märkä, vaikka mielellään lenkille lähteekin.


 


Sellaista leppoisaa kotoilua meillä on vietetty nyt alkuviikko. Huomiseksi luvataan onneksi aurinkoa ja minä pääsen kestitsemään ihania bloginaisia meidän omenapuun alla! Mutta nyt heipat ja hyvää yötä! 


20 kommenttia:

  1. Sadepäivinä on ihana mellastaa kotona niin, että lapsiakin jännittää 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Kauheen pettyneitä lapset oli kun en keittänytkään kiisseliä vaan mehua :D Ja mies tuli tänään kotiin ja hämmästeli kun vastassa oli eukko kyynärpäitä myöten maalissa! Tosin se taitaa olla tottunut jo siihen näkyyn ;)

      Poista
  2. Luonto on siitä ihana kun sieltä saa poimittua luonnon omia ihanuuksia maljakkoon pitkin kesää, tarjonta vain vaihtuu kesän edetessä. Meidänkin maljakosta löytyi luonon omia oksia.
    Mutta luoja miten ihana koira teillä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä käyn tänään nappaamassa meidän syreenipensaasta kukkia vaasiin <3 Tosiaan ihanaa kun omalta pihalta voi käydä hakemassa kaunistusta kotiin!

      Ja koira...no se on ajoittain aika rasittavan pentumainen vielä, mutta on se kovin rakas ja hassu :D

      Poista
  3. Lupiinit on niin kauniita. Minäkin aion somistaa niillä viikonlopun juhlia. Mehusi on niin kauniin väristä ja varmasti hyvää. Keititkö mehun ihan kattilassa? Mullakin on pakastimessa punaisia viinimarjoja ja ainakin anoppilasta saisi rapsujakin niiden kaveriksi, jos innostuisin mehun keittoon. Jään mielenkiinnolla odottamaan kokemuksiasi tuosta kalkkimaalista ♥ Pian nähdään, jeeee!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo keitin mehun ihan kattilassa ja lisäsin pikkuisen vanilliinisokeria tavallisen sokerin lisäksi :) Saat tänään maistaa ja todeta itse tuliko kelpoa! :D Ihan kohta nähdään! <3

      Poista
  4. Oii oliko prismassa tuollaisia maaleja! Täytyypä käydä tutkimassa :)
    Sadepäivät on välillä oikein mukavia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana hyllyllinen! Ja aivan ihania sävyjä! Lisäksi sieltä löytyi kaikkea tykötarvetta näihin, kuten lakkaa ja vahaa samaa sarjaa. Suosittelen! <3

      Poista
  5. Oi ei tuota karvakasaa ;D En kestä :) Tekisi mieli vain halia toista, kun on niin rankkaa...
    Täällä karvaiset, varsinkin pienin on kiukutellut, kun ei voi olla ulkona, mutta riemu repesi aamulla kun ovan aukaisin ja pääsi aurinkoon...pienin vetelee mun puskia innoissaan, yksi makaa reporankana auringossa ja toinen varjossa minun jalan juuressa....
    Ihanaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on meidän halivauva kyllä <3 Muttusuu koipeliini.

      Teillä on tuollainen lemmikkien suurperhe, ihana ja eloisa! <3 Meilläkin jänis makaa onnesta soikeana nyt pihalla eikä millään tahtoisi yöksi sisälle :D

      Poista
  6. This design is spectacular! You definitely know how to keep a reader amused.
    Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost...HaHa!) Excellent job.
    I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it.
    Too cool!

    Also visit my web page; تمیز کردن دندان های گربه

    VastaaPoista
  7. Voi tuota koiraa ♥ (anna rapsuja multa) ♥ Upean väristä mehua oot keittänyt, varmaan maistuu! Miten lupiinit voikin näyttää noin kauniilta, tulee ihan lapsuus mieleen ja mummolan maisemat joissa noita paljon kasvoi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koira kerää kyllä rapsutuksia ja hauskin on kun sen "mopo käynnistyy" kun sitä raaputtaa rinnasta :D

      Nämä itsekeitetyt mehut on kyllä parhaita! Tästä tuli aavistuksen kirpsakkaa, vaikka laitoin ihan ohjeen mukaan sokeria. Mutta toisaalta näin se oli raikkaampaa! Pitää kyllä keittää toinenkin satsi mehua vielä noista raparpereista.

      Poista
  8. Sateen sattuessa sateessa. Koiraihmisen slogan. =)
    Sateella ilma on ihanan raikas, helppo hengittää, tuoksuu älyttömän hyvältä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä se! Säässä kuin säässä :P Kesäsade tuoksuu ihan lapsuudelta, varsinkin märän asfaltin tuoksu on ihana!

      Poista
  9. Ihania sadepäivän puuhia ja namskis mitä mehua <3
    Ja suloinen on karvakuonokin :) Eikös teillä ollut pupujakin?
    Meillä on kauhea lemmikkikuume ja mietinnässä kani...mietin vaan, ettäpureskeleekohan ne kaikki huonekalut mennessään :D

    Mukavaa loman jatkoa sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan meillä juu pupukin! Enää tosin vain yksi, kun se ei kuolleen kaverin tilalle huolinut uutta kaveria vaan ryhtyi tappelupukariksi :D Mulla on ollut kaneja parinkymmenen vuoden ajan (apua kun oon vanha!!) ja kyllä ne lähes aina tuhoaa jotain. Vanhemmiten pahin tuhoamisvimma laantuu, mutta kyllä tää meidän jänöherra edelleen, neljä vuotiaana, syö mm. paneliseiniä ja puisia huonekaluja!! Mutta kyllä kanit on hauskoja lemmikkejä, aika monenlaisia persoonia mullakin ollut! Tyttökanit on ehkä sellasia kipakampia ja sosiaalisempia ja nää pojat, niinkuin tämä meidän on sellanen tyytyväinen möllöttäjä ja ruokasyöppö :D

      Ihanaa tulevaa viikonloppua sinulle! <3

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta <3 Ihanan kuuloisia viikareita :)

      Poista
  10. Sadepäivän ilo on just esim toi maaliminen ;) mä en ole edes tajunnut katsoa löytyisikö täältä päin Prismankin hyllyltä kalkkimaalia, iiks ;) Leppoisaa lomaa satoi tai paistoi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tämä oli kyllä niin iloinen yllätys, kun ruokaostoksilla käydessä tuli kalkkimaalihylly vastaan! <3 Näissä on tosi kauniita sävyjä! Laitan tuotoksestani piakkoin postausta tänne! :)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)