torstai 18. tammikuuta 2018

Vuolukivitakan maalaus

Heippa pitkästä aikaa! 
Täällä kyllä tapahtuu, vaikka en ole viime viikkoina ehtinyt päivittämään blogia. 
Tiedättekö sen tunteen, kun on niin paljon kerrottavaa, ettei enää tiedä mistä aloittaa? Aloitan nyt kuitenkin kertomalla reilun viikon takaisesta takanpäivitys -projektista!

En tiedä olenko joskus täällä maininnut, etten oikein välitä vuolukivitakoista? Luulen sen johtuvan siitä, että se oli liian hitti silloin aikanaan? No, jokatapauksessa meiltä löytyy yksi pieni sellainen olohuoneen nurkasta. Se on tavallaan koruttomuudessaan kaunis, pelkistetty ja ihan kivan värinen. Lämpöä se antaa ihanan nopeasti ja lämpenee pesällisellä puita. Ihan huippu siis! ...mutta silti se on häirinnyt minua muuttopäivästä asti. 

Oli yllättävän vaikeaa löytää kuvaa tuosta takasta! Olen selvästi vuosia vältellyt sen kuvaamista ja kohdistanut kameran linssin olohuoneen muihin, enemmän omaa silmää miellyttäviin kohtiin. Tämäkin kuva on niinkin läheltä kuin kahden vuoden takaa...


 


Aloitin pinnan työstämisen hiontapaperilla. Kevyesti käsin hioin takan pinnan ja saumat karheiksi. Pyyhin pölyn pois kostealla rievulla ja annoin hetken kuivahtaa ennen maalaamista.

Söpösti meiltä edelleen puuttuu listat tuosta kulmasta ja laminaatti kupruilee, mutta niitä ei kuulemma kannata laittaa kuntoon ennenkuin kuin koiranpentu oppii sisäsiistiksi... (tähän sellainen silmiä pyörittelevä emoji..)
 
 


Prismasta löytyi juuri sopiva maalitölkki tähän tarkoitukseen; kuumuutta kestävä, hyvin peittävä takka- ja palomuurimaali. Hintaa maalitörpöllä oli muutama kymppi ja se riitti hyvin kahteen maalikerroseen.  
Täältä löytyy lisää tietoa tuosta maalista: Muuri 


Maalasin ensimmäisen kerroksen illalla, annoin kuivua yön yli ja maalasin toiseen kertaan seuraavana aamupäivänä, heti kun oli riittävästi luonnonvaloa työskennellä. Ohjeessakin kuivumisväliksi suositeltiin 12 tuntia. Maali levittyi helposti leveällä pensselillä ja ensimmäiseen kerrokseen pensselistä jääneet raidat jäivät hyvin peittoon toisen kerroksen alle. Maali ei haissut lainkaan ja pinnasta tuli ihanan mattamainen.

 
 


Vähän meillä oli koleaa sisällä, kun takkaa ei lämmitetty kahteen vuorokauteen. Voisin suositella kyseisen toiminnan ajoittamista lämpimämpään vuodenaikaan mikäli koti lämpenee pelkästään puulla, heh. Onneksi puuhella ja ilmalämpöpumppu pelastivat meidät tässä kohtaa, kun rouva sai päähänsä alkaa remontoimaan pakkasilla...

 
 


Täytyy todeta, että olen tyytyväinen lopputulokseen! Takka on niin siron ja nätin näköinen nyt, että kamerakin hakeutuu siihen kuin itsestään. Joten jatkossa näette enemmän kuvia myös olohuoneen tästä nurkasta. 

Jännästi koko huoneen tunnelma muuttui takan värin myötä.

 
 


 Ei se maalilla pönttöuuniksi muuttunut, 
mutta on se mielestäni nyt paljon sopivampi tähän kotiin. 
Olisinpa tarttunut toimeen jo vuosia sitten! 


Ihania lumisia pakkaspäiviä kaikille ja kiitos kun kuljette mukana, 
vaikka postauksien tahti, laatu ja sisältö vaihtelee kuin vuoristoradassa! 

20 kommenttia:

 1. Takastatuli hieno on vähän pienemmän näköinen. Sinä vaan olet ahkera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään tosi paljon takasta nyt! :) Ja totta, se näyttää valkoisena vähän sirommalta!

   Poista
 2. Kylläpä takasta kuoriutui maalauksen myötä kaunis yksilö 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siitä tuli astetta kivempi niin pienellä vaivalla! Olisi tosiaan pitänyt jo aikoja sitten tarttua maalipensseliin :D

   Poista
 3. Siis aivan ihana muutos💞 meillä on myös vuolukivitakka joka ottaa omaan silmään. Tiedän heti, että isäntä ei anna maalata mutta tämä postaus täytyy sille vilauttaa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, aina kannattaa yrittää ;) Tiedä jos mieskin vaikka innostuisi takan ilmeen uudistamisesta? ❤

   Poista
 4. Tosi kaunis muutos, miten voikin maalilla saada luotua ihan uutta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, maali tekee kyllä ihmeitä ja jotenkin koko huone raikastui tuon takan värin myötä :) ❤

   Poista
 5. Kyllä tosi paljon parempi nyt ja kauniimpi. Vuolukivikin on kaunis, mutta aika vallitseva, joten minustakin nyt paljon parempi ja sopii nyt paremmin teille <3

  Niin ja miksi ne maalaushommat pitää saada tehdä just talvella, pakkasella? No kun ulkona ei voi tehdä mitään ja kesällä touhutaan kokoajan ulkona, ei sisällä viitsi silloin tuhlata ainoita auringonsäteitä ;)

  Ihanai hetkiä viikonloppuunne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuolukivi on itsessään ihan okei, mutta joku siinä kuitenkin häiritsi minua. Ehkä ne ysärivibat sitten kuitenkin?

   Tää oli varmaan joku joulunjälkeiseen siivousvimmaan ja huushollaukseen liittyvä asia :D Joulun jälkeen kaipaa raikkautta ja valoa ja valkoinen maali jos mikä sitä antaa!

   Poista
 6. OHO!! Aika mieletön muutos.
  Todella kaunis lopputulos. Itsekään en ole vuolukiven ystävä takoissa. (Missä muualla niitä on, eli missäs niistä voisi tykätä... hmmmmmm.)
  Peukku tälle. Hienosti remontoitu ja urakoitu. Sitten pökköä pesään ettei tupa jäähdy. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli juuri se sana mikä minultakin pääsi jo ensimmäisen maalikerroksen jälkeen! Oho! Siitä tuli kyllä paljon enemmän omaa silmää miellyttävä. Ja niin pienellä vaivalla ja rahalla, etten ymmärrä miksen ole aikaisemmin jo tehnyt tätä, ihan turhaan kärsinyt ;) :P

   Poista
 7. Kaunista tuli ja on ihan selvästi kevyemmän näköinen.
  Ihanaa kun taas saatte lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! ❤ Onhan meillä toki sähköpatterit seinillä (lähinnä rumina koristeina...) mutta tuo puun tuoma lämpö on niin paljon miellyttävämpi, että mieluummin käytetään takkaa ja hellaa :)

   Poista
 8. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai mitä :) Hyvä lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! ❤ Heti paljon helpompi hengittää ;)

   Poista
 9. Hieno! Mitäpä ehtoinen emäntä ei saisi tehtyä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ Aikanaan tästä ehtoisasta emännästä ei voi sanoa, etteikö se yrittäisi :D Lopputulos on sitä mitä sattuu tulemaan.

   Poista
 10. Voi mitä valkoisen maalin taikoja olet tehnyt ♥ Ihana tuli tuosta ja sopii nyt teidän kotiin kun nenä päähän!!! Kaunis koti muuttui vieläkin kauniimmaksi ♥ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Katja! ❤
   Valkoinen maali on ehkä paras sisustusratkaisu ikinä ;) :D Kyllä tästä tuli nyt paljon mieluisampi!

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)