keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Ihana A niinkuin arki

Minusta olisi hauska kuulla mistä teidän arki koostuu, mitä rutiineita ja vakkaritouhuja teillä on?

Nyt loman ja hektisen kesän jälkeen on tavallaan ihana palata siihen syysarkeen. Rankkaa, mutta omalla tavallaan mukavaa. Joskus tuntuu, että se tasaisen tappava arki kaikkine rutiineineen on kuin onkin se rentouttavin aika.

Kesä on mennyt mökkeillessä ja lasten kanssa lomaillessa. Kuntosaliltakin otin lomaa ja nyt sinne olisi taas tarkoitus palata sitten kevään reippailun.

Meidän arkipäivät menevät pääsääntöisesti tätä rataa;

Herätys 7-8 välillä, joko kelloon tai lapsiin. Telkkari auki ja lapset kömpivät sohvalle katsomaan kakkosen lastenohjelmia. Laitan aamupalaa ja tarjoilen ne unenpökkyräiselle kansalle suoraan sinne sohvalle. Sinisen valon kajossa lapset syövät eväänsä. (Tämän hetken suosikki on grahampaahtoleipä lauantaimakkaralla) Lasten syödessä valitsen niille päivän asun ja hoputan pukemaan. Suuttuja tosin ei edes yritä pukea itse... Puetaan ulkovaatteet ja kävellään saattelemaan pinsessa hellin eskariin, samalla jäädään suuttujan kanssa pihalle keinumaan ja touhuamaan. Ulkoilu kestää säästä ja äidin ja lapsen jaksamisesta riippuen puolesta tunnista puoleentoista tuntiin. Aika usein aamu-ulkoilu on lyhyempi, koska pihalla ei ole seuraa. Harvoin viitsitään lähteä leikkipuistoon, kun sielläkin on niin sisäänpäinkääntynyt ilmapiiri, eli ei seuraa kuitenkaan.

Joinakin aamupäivinä käydään kylässä tai meille tulee kylään äitejä lapsineen tai lähdetään kirpputorille tai muuten vaan kaupoille. Jos mitään ohjelmaa ei ole suunniteltuna, tullaan kotiin ja suuttuja vaatii Teletappeja tai JummiJammia. Siinä sivussa äiti joko leipoo, kirjoittaa blogia, pyykkää ja siivoaa tai leikkelee kankaita tai kaavoja. Suuttuja leikkii olohuoneessa leluillaan tai osallistuu äidin puuhiin. Lounaaksi syödään edellispäivän jämiä tai jotain nopeasti valmistuvaa kuten pinaattilettuja tai broilerinugetteja. Lounaan jälkeen, noin klo 12-13 välillä (to ja pe haetaan sisko eskarista aikaisin kotiin) suuttuja menee päiväunille ja nukkuu yleensä tunnin. Suuttujan nukkuessa äitihenkilö joko istuu facebookissa, ompelee tai tuijottaa laatuviihdettä televisiosta. Tunti on aika lyhyt aika tehdä mitään järkevää. 

Suuttuja heräilee klo 13-15 välillä ja haluaa istua hetken kainalossa. Jos ei syliä ole tällöin saatavilla alkaa itku ja parku ja raivo. Eli mieluusti annan pienelle tuon kainalohetken...kyllä ne perunat/tiskit/pyykit odottaa. Valmistellaan sitten päivällinen aluilleen; kuoritaan perunat kattilaan tai vuokaan odottelemaan ym. ja lähdetään hakemaan tyttö eskarista (ma-ke). Samalla ulkoillaan taas tunnin verran tai vähän yli.

Isähenkilö tulee töistä kotiin klo 16 ja napsautetaan liesi/hella päälle ja syödään päivällistä.

Iltaisin käydään n. kolmesti viikossa ruokaostoksilla ja puuhaillaan mitä milloinkin. Eilen illalla käytiin poimimassa melkein 10 kiloa omenoita ja tänään mennään kierrätyskeskukseen! Kun saadaan mökkikausi päätökseen lokakuun aikana, niin aloitetaan taas harrastukset; vanhempien kuntosali ja perheen kanssa yhdessä uimahallissa käynnit.

Millaista arkea teillä on? Onko arki sujuvaa vai liian hektistä? Takkuista vai rentouttavaa?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)