keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Voi katsokaa...! (meikämuija tuunaa)

..mitä minä meidän pihalta löysinkään! Siellä villiviinin alla nämä olivat olleet koko kesän piilossa katseilta ja löysin ne nyt, kun villiviini pudotti lehtensä.

Pesusoikot, vadit,  ämpärit vai mitkä lie? Onneksi ne oli edellisen omistajan toimesta nostettu puulaatikon päälle alassuin, joten pohjat olivat ehjät ja ämpärit muutenkin hyvässä kunnossa.


Isähenkilö hioi koneella ruosteet pois sisäpinnoilta ja veti kerroksen spraymaalia päälle. Minä kuurasin juuriharjalla roskat pois, kannoin ylös ja valjastin käyttöön. 

Nämä on niin mahtavat! Isot ja kauniit, ajan kolhimat ja patinoimat, niin mun juttu! 

Toinen, se parivaljakon suurempi osapuoli, löysi jo paikkansa ruokailutilan nurkasta. Laitoin sinne torkkupeitot ja istuintyynyjä. Nyt siitä on kätevä napata pehmeä tyyny pyllyn alle tai lämmittävä viltti paleleville jaloille. 

Toinen on vähän kapeampi ja korkeampi, eikä se ole vielä löytänyt paikalleen vaan hakee inspiraatiota keskellä olohuonetta, heh.
Ensin ajattelin, että siinäpä hyvä lehtikori...mutta se on siihen liian suuri ja siksi epäkäytännöllinen. Sitten ajattelin että laitan sen kuistille tyhjien pullojen koriksi, mutta ääh, sitten se on tahmeana valuneista pulloista ja aika rumakin sellainen pulloja tursuava ämpäri olisi? Yläkertaan se ei mahdu, ennen kuin ollaan tehty remonttia siellä... ehkä vien sen alas takka-ompeluhuoneeseen kangaskoriksi? 

Kyljessä olevat lommot tekee tästä vaan entistä hienomman. Vähän rosoa, ettei tule liian liipatun näköinen sisustus. Niinkuin se ylipäätään olisi edes mahdollista.
Tuonne mahtui kolme torkkupeittoa ja neljä istuintyynyä! Oikea tilaihme siis!Toinen päivän tuunauskohteeni oli puuhella. Sen levyjen pinta oli värjäytynyt ja aika kärsineen näköinen. Päätin huoltaa sen kuten valurautaisia juttuja ylipäätään; putsaamalla ja öljyämällä.


Vähän meillä tuoksahti rasvankäry, kun lämmitin uunin öljyämisen jälkeen, mutta tulihan siisti! Tai kaikki on tietysti suhteellista, mutta sanotaan, että tulihan siistimpi kuin mitä se oli lähtöjään.

Ulkokuori ja luukut vaatisivat kyllä uuden maalikerroksen pintaansa, mutta tavallaan se on viehättävä tällaisenaankin.

 

Alakerran remontti edistyy pikkuhiljaa, pitääkin napata kuvia teille tänne lähipäivinä. Takka-ompeluhuone on pientä fiksailua (ja tulisijaa) vaille valmis, sama pätee saunaan ja pesuhuoneeseen.  Nyt maalataan ala-aulan seinä- ja kattopaneleita ja seuraavaksi aletaan tekemään vanhasta varastohuoneesta kodinhoitohuonetta. 


2 kommenttia:

  1. Puuhellaan on sellanen mainio tuote kuin Liesi Musta. Googlaa ja kokeile :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! En ole tuollaisesta aineesta kuullutkaan, mutta ostoslistalle menee ehdottomasti! Kiitos paljon vinkistä :)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)