sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Laatuviikonloppu

Voi, miten näin mahtavan viikonlopun jälkeen pystyy enää arkeen palaamaankaan? Onko pakko?


Perjantaina vietiin lapset isovanhemmille yökylään ja suunnattiin isähenkilön kanssa auton nokka kohti Helsinkiä ja Ravintola Kaisaniemeä. Siellä esiintyi komea Ogeli Big Band illallisbuffetin kera. Ihan mielettömän hyvää (kalatonta, jes!) cesar-salaattia ja käsintehtyjä lammasmakkaroita, muutama kylmä siideri ja mukavaa seuraa. Ravintola itsessään on jo elämys historiansa ja ravintolan sisällä kasvavan (!!) tammen ansiosta, mutta kyllä live-musiikki antoi illalle ihan oman nosteensa! Pitäisi ehdottomasti käydä useammin katsomassa elävää musiikkia!



Eilen meillä on sellainen pieni bloginpitäjien tapaaminen niin kauniissa puitteissa, että jälkipuheilta ei vältytty. Ihana Kotoisaa arkea -Heli kutsui meidät nimittäin kotiinsa viettämään iltaa ja kylläpä sitä iltaa olisi voinut jatkaa vaikka viikoksi näin alkuun, hehheh. Tosi kiva ja rento porukka ollaan saatu kasaan ja juttua riittäisi varmasti loputtomiin. Jokainen toi pöytään jotakin herkullista syötävää ja Heli esitteli meille kauniisti remontoitua kotiaan. Saatoin huokailla ihastuksesta pariinkin kertaan. Ja voin kertoa, että isähenkilö on joutunut kuuntelemaan tuota ihastelua eilisillasta lähtien!



Talossa oli niin ihana tunnelma, harmi, että kuvat on ihan kökköjä. Toivottavasti edes häivähdys siitä tunnelmasta välittyy näistä.






Kun näkee noin kauniisti kunnostetun vanhan talon, niin tulee tietynlainen kutina potkaista oman tönön remontti taas käyntiin.


Kiitos vielä ihanat naiset;
Heli -Kotoisaa arkea
Krisse -Arjen helmiä
Maria -Kanelia ja kardemummaa
Laura -Raparperin alla
Teija -Välähdyksiä



Asiasta viidenteen; testasin viemisiksi bloggari-iltaan vakkarijuustokakun gluteenittoman version ja siitähän tuli oikein kelpoa! Tässä ohje teillekin:


Gluteeniton juustokakku ilman liivatetta

5dl murskattuja gluteenittomia digestive-keksejä (Schär)
4rkl sokeria
5rkl sulatettua margariinia tai voita
4pkt (800g) maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
1levy leivontaan sopivaa suklaata
4 kananmunaa
1dl maitoa
1,5dl sokeria

: Sekoita Digestive-keksimurut, sokeri ja sulatettu voi hyvin keskenään. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan muotoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Painele murotaikina sekä paperin päälle että vuoan reunoille. Paista pohjaa -180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Tee juustokakkuun täyte. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri hyvin keskenään. Lisää kananmunat ja sekoita täyte tasaiseksi. Kaada puolet täytteestä muropohjan päälle. Sulata suklaa maidon kanssa kattilassa tai mikrossa. Sekoita jäljelle jääneeseen täytteeseen suklaa-maitoseos. Lisää suklaatäyte vähitellen vaalean täytteen päälle.
Paista juustokakkua 40-45 minuuttia 180 asteessa uunin keskitasolla. Kakku on valmis kun täyte on hyytynyt. Anna kakun jäähtyä hyvin ja nosta se jääkaappiin useaksi tunniksi tai yön yli. Koristele suklaamuruilla ja pähkinöillä ennen pöytään laittoa.

Kuvia herkuista voi käydä kurkkimassa noista ylläolevista blogeista, joissa on myöskin juttua tapaamisesta! Itse en älynnyt niistä kuvia nappailla, kun nolostelin muutenkin kameran puutettani :P





17 kommenttia:

  1. Omg. Ultimaattinen sinisenvihaaja saattoi saada just keveän pakkomielteen sinisestä. Ohmygodohmygodohmygod.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kans oo oikein tykännyt sinisestä missään, mutta nyt kun kävin tuolla kylässä niin jopas näytti kauniilta! Mulla olis pari maalausprojektia alkukesäksi ja nyt joutuu hieman miettimään uusiksi noi värit :D

      Poista
  2. Ihana irtiotto arjesta! :) Ehkä vähä viherrän kateudesta täällä sairastuvalla. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli niin ihana viikonloppu ja jo tänään on ahdistanut arkeenpaluu. Plus, että lapset tuntuu kostavan hoidossa olemisen ja äidin poissaolon olemalla ihan järkyttävän huonokäytöksisiä :O Sen siitä saa kun on kivaa :P

      Poista
  3. Kiva oli tutustua!! Ja voi ei, ihan mahdottomasti on nyt kehuttu meidän kotia, kiitos!!!

    Voin muuten sanoa, että en ole aina minäkään sinisestä tykännyt. Mun äidin lempiväri on sininen ja se ei siis todellakaan ole ollu mulle helppoa, että olen aikuisena alkanut itekin siitä tykkäämään niin kovin... ;) Mutta jotenkin se vaan tässä vuosien varrella on valloittanut mut ihan täysin, ja vuonna 2011 osui silmiini Maalaisunelma-lehdestä niiiiiiin ihana sininen keittiö, että siitä asti se on ollut ajatuksissa todella vahvasti (sanoisinko että melkein pakkomielle...). No nyt mulla sit on sellanen!! ♥ (joskaan ei ihan just sellanen kun siinä lehdessä, mutta sinistä kuitenkin... sävy on kuitenkin ihan just se lehden sävy, etsin sen jo silloin käsiini!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melko ihana pakkomielle ja hurjan kaunis toteutus :) Se tunnelma teillä oli niin ihana, varmaan juurikin sen harmonisen sinisen vuoksi <3

      Poista
  4. Teillä on ollut ihana viikonloppu kaikenkaikkiaan ♥ Kiitos seurasta lauantaina ♥ Täällä aloitettu karsiminen seuraavaa remppaa odotellessa. Tänään taas täydennystä kirppikselle. Kiitos juustokakun ohjeesta! Se oli kyllä sairaan hyvää, lurps...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä niin kiva viikonloppu, että sitä olisi voinut jatkaa vielä vähän.

      Mä aloitin heti eilen maalausprojektin ja seuraavaksi pitää aloittaa toi kamojen hävitys -operaatio! Voi Heli ja kaunis kotisi minkä meille teit! :D

      Poista
  5. Helin kodilla oli muhunkin kyllä nyt semmoinen vaikutus että tekis mieli ottaa jätesäkki (otan pahvilaatikon) ja mättää tavaraa roskiin (laitan säilöön ja kirppikselle) kun ahistaa tää kaikki mitä täällä on! :D Kiitokset minunkin puolestani, niin mukavaa oli! :) (mä mietin jo et mä kutsun mut ja nuorimmaisen jonain päivänä teille katsomaan niitä vaatteita ja vanhoja kotikulmia ;D ) Ja se on muuten kumma että kun lapset on vähänkin pidempään hoidossa niin siitä saa sitten kyllä maksaa kalliisti itse....huoh. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei noi olleet kuin yhden yön hoidossa ja silti kauheita peikkoja palautui kotiin :P En edes uskalla ajatella millasia ne olis jos oltaisiin pidempään reissulla :D

      Tervetuloa vaan! :) Minkä ikäinen se teidän pikkuisin nyt onkaan?

      Poista
    2. Joo siis tolla "vähänkin pidempään" tarkoitin just jotain "enemmän kuin 3 tuntia".. ;D Typykkä on n. 2,5v. :)

      Poista
    3. Ok! Sillä mä vaan, etten roudaa näytille kaikkia kestovaipoista lähtien ;) :D

      Poista
  6. Oli kyllä rattoisaa!:) Mullakin iski kauhea tavara-ahdistus illan jälkeen:D Mutta sen sijaan, että olisin konkreettisesti ryhtynyt toimeen, yritin ehdottaa siipalle isomman (ja VANHAN) kartanon, pappilan tahi vastaavan ostamista. Että tavarat mahtuisi. Ei lämmennyt, ihme tyyppi.

    Kiitos kakkuohjeesta, oli hyvää!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaahhhahha :D Vai ei lämmennyt, kumma tyyppi! Joku vanha pappila tai koulu tai ihan mikä vaan ISO olis kyllä u-n-e-l-m-a ! Mutta mielellään sellanen valmiiksi remontoitu, hehh.

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)