keskiviikko 5. elokuuta 2015

Lasten kanssa Kotkassa

Tehtiin sunnuntaina taas päiväretki. Saatiin puolipilvinen ja melko tuulinen retkipäivä, joka iltaa kohden tyyntyi ja aurinko pilkotteli loppumatkasta oikein kesäisesti.

Meillä oli niin kiva päivä, että piti tehdä tännekin juttu siitä. Jos ette ole vielä lasten kanssa käyneet Kotkassa, niin menkää! 

Ensimmäisenä ajettiin satamaan tutkailemaan Merikeskus Vellamoa. Siellä olikin hauska näköalapaikka ja veneitä ja ankkureita jajaja. Harmillisesti parkkipaikan kupeessa sijaitseva juna-kahvila oli sunnuntaina suljettu, se näytti tosi mukavalta. 







Jatkettiin matkaa Sapokan satamaan, joka oli meidän yllätykseksemme sunnuntai-iltapäivänä melko kuollut. Muutama turisti pyöri siinä ihmeissään ja mekin todettiin paikka nähdyksi alle kymmenessä minuutissa (koska jätskikiska oli suljettu sekin! Ehkä sunnuntai ei ole paras päivä retkeillä Kotkassa, vai onko kaikki häpeninki ollut aamupäivällä?)


Näistä takaiskuista nälkiintyneinä tehtiin sitten isku lähimpään ruokamarkettiin ja ostettiin lopulta jättikassillinen eväitä; tuoreita hedelmiä, keksejä, nakkeja, sipsejä ja jätskiä. Terveellistä, yep!

Eväiden kanssa pakkauduttiin takaisin autoon ja naputeltiin puhelimen Googleen hakusanat; leikkipuisto Kotka. Ja nyt pitää sanoa googlelle iso kiitos! Se neuvoi meidät Katariinan meripuistoon, joka oli hitti! Niin hienosti tehty puistoalue useine leikkipaikkoineen ja merinäköalalla. Aivan ihana paikka!




Tänne pitää niin lähteä uudelleen! Täällä viihtyi lapset ja aikuiset hienosti pari tuntia.


Pakko vielä sanoa, että tuolla tuoksui joku kukkiva kasvi todella voimakkaasti ja ihanasti. Muutenkin siellä oli paljon upeita istutuksia ja hedelmäpuita. Niiden tutkimiseen olisi vierähtänyt tovi jos toinenkin. Pitää toisella kerralla syynätä niitä vielä tarkemmin.




Päivän päätteeksi ajettiin vielä kehuja saaneelle Santalahden Camping -alueelle kurkkimaan paikkoja. Ja ei sitä suotta ole kehuttu, uimaranta oli ihana ja leikkipaikalla oli paljon kivoja kiipeilytelineitä ja vaijerikeinu. Tuolla olisi viihtynyt pidempäänkin, mutta kello alkoi olla aika paljon ja porukka väsynyttä Katariinan meripuisto-seikkailun jälkeen, joten piipahdus jäi melko lyhyeksi.


 

Eli jos Lappeenranta oli kiva kesäkohde niin kyllä on Kotkakin! Melkein jopa kivempi. Katariinan puistoalue vei pisteet kotiin tällä kertaa. 


Minnehän me seuraavaksi mahdetaan viikonloppuretkeillä? Onko hyviä ehdotuksia? Vinkit jakoon! 







 

10 kommenttia:

  1. Sapokan meinigit on vissiin enempi siellä puiston puolella. Siellä kyllä riittää nähtävää. :) Ei kai siinä satamassa oo ku se yks kahvila. Sinne sitte seuraavaksi, jos nyt jäi väliin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin ens kerra mennä sinne sitten! Tossa satamassa ei tosiaan ollut mitään ja vähän ihmeteltiin, että miksi Sapokkaa niin kovasti on kehuttu :D Ei sitten löydetty oikeaa paikkaa vaan :P

      Poista
  2. Nuo tuommosset retket on ihania ilman mitään ennakkoluuloja, meiningillä "käydään katsomassa" <3 Oottehan repovedellä käyneet jo patikoimassa ja paistelemassa makkaraa sekä jänskättänyt riippusillan ylitystä ;) Lahdessa kuulemma myös joku kiva iso ilmainen leikkipaikka lapsille missä aikuisetkin viihtyy piknikillä ja onhan siinä sitten matkan varrella Finnmari :D Mukavaa keskellä viikkoa päivää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Extempore -retket on kyllä parhaita, silloin odotukset ei ole liian korkealla eikä iske stressi suunnitella retkeä! :D Repovesi ei ole tuttu kohde, riippusilta kuulostaa ihan liian pelottavalta mulle! :O Lahdessa on se Launeen perhepuisto, tarkoitatkohan sitä? Siellä ollaan käyty ja se on kiva paikka kyllä!
      Kivaa torstaita sinne <3

      Poista
  3. Kuulostaa hauskalta! Retkeily on ihanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Retkeily on kyllä kivaa! Lapset tykkää, eikä rahaa pala ihan älyttömästi ;) <3

      Poista
  4. Olen kuullutkin monen kehuneen tuota Katariinan meripuistoa. Kuvistasi päätellen on tosiaankin käymisen arvoinen ja ihana picnicpaikka ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Ja siellä siis viihtyisi ihan ilman lapsiakin. Paljon näki ihmisiä ihan lenkkeilemässä siellä :) Suosittelen!

      Poista
  5. Hienoja maisemia! Ihan eri maata kun nämä pk-seudun leikkipuistot jotka on vaan jotain änkkäriä tai muuten vaan tosi tylsää.

    VastaaPoista
  6. No meidän lapsille kelpais ne angry-puistotkin, mutta tää oli oikeesti kiva meidän vähän vanhempienkin lapsenmielisten mielestä :D Ja siellä jaksoi viihtyä vähän pidempään kuin normipuistossa penkillä kököttäen.

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)