keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Uusia pieniä juttuja

Mulla on tosiaan joku ihmeellinen syksyinen sisustusvimma ja tuijottelen nurkkia jatkuvasti muutosmielellä. En nyt mitään isompaa ole saanut aikaiseksi, niinkuin remontin edistymistä tai sellaista, vaan pienillä jutuilla tuunailen uutta ilmettä kotiin, järjestelen nurkkia ja siivoilen kaappeja. Parin viikon päästä alkaa varaamani kirppispöytä, joten senkin puoleen on hyvä käydä nyt kaappeja läpi ja viedä turhat tavarat ja vaatteet vinttiin odottelemaan hinnoittelua. 

Pari viikkoa sitten kauppareissulla iskin silmäni tähän hopeanväriseen kynttelikköön. Ääneen sitä ihastelin ja sanoin tulevani ostamaan sen vielä myöhemmin joulupöytää koristamaan. Äitini nappasi sen samantien kärryyn ja osti minulle joululahjaksi <3 Siitä asti siinä on palanut monena iltana kynttilät ja sunnuntain Ikea -reissulla ostin vielä lisää näitä valkoisia kruunukynttilöitä.






Menin ja myin takkahuoneen yli kolme metriä pitkän nahkasohvankin pois kaikessa tässä muutosvimmassani. Ja siitä se sitten lähti...lumipalloefektinä vyörymään eteenpäin.

Kun se suuri tilaa vievä sohva oli poissa, sain levitettyä ompelupöydän pidemmäksi. Ennen minulla oli vain tuo toinen klaffipuoli käytössä ja koneet melko ahtaasti siinä, nyt saan rauhassa levitellä kankaiden ja tarvikkeiden kanssa!


Ja ompelupöytää vastapäiselle seinälle kannoin tytön kanssa viime viikolla alakerran aulassa olleen sivustavedettävän. Laitettiin siihen edellistä suurempi patja ja vedettiin sitä hieman ulospäin ja nyt se on tosi kiva istua (kaikkien muiden paitsi isähenkilön mielestä).

Olen hurjan iloinen, että tämä sohvavanhus pääsi käyttöön ja ansaitsemalleen paikalle! Tyttö jopa nukkui siinä yhden yön ja alkoi puhumaan, että josko takkahuoneesta tulisi hänen oma huone. Ilmeisesti pikkuveljen kanssa kerrossängyssä ja yhteisessä ahtaassa huoneessa majailu ei innosta ;) Jännä. Mutta ihan vielä näillä eväillä en ole luopumassa ompeluhuoneestani tytön käyttöön! Mihin minä sitten pakenen ompelemaan jos tyttö vie tuon huoneen?! Jaiks.



Pari vuotta sitten kerrostalon pihalle ilmestyi roskalava, kuten joka kevät ja syksy pihatalkoiden aikaan. Satuin olemaan paikalla kun naapurirapun rouva kantoi kahta pientä puunväristä ja tukevaa lastentuolia kohti lavaa. Nappasin ne oitis mukaani ja tähän syksyyn asti ne ovatkin olleet mökillä leikkimökkileikeissä.
Nyt kuitenkin päätin ottaa ne kauden päätteeksi kyytiin ja kotiin käyttöön. Pienellä tuunauksella näistä tuli oikein söpöt ja yhdistettynä kirpparilta löydettyyn vanhaan klaffipöytään ne saivat jäädä keskelle olohuonetta.



Tuoleissa on tarratekstit; Always, Forever, Me ja You. Ei kauhean omaperäistä, mutta tähän hetkeen ihan jees. Voihan siihen maalata tai vaihtaa kirjaimet sitten jos siltä tuntuu.




Tämän ääressä on nyt rakennettu ahkerasti pikkulegoilla ja syöty iltapalaa telkkaria katsellen. Minunkaan silmää tämä harmoninen ja söpö ryhmä ei häiritse ollenkaan, päinvastoin. Kyllä kodissa saa mielestäni näkyä, että perheessä asuu myös lapsia.





Muistatteko kun kesällä kävin blogitreffeillä Jessican kauniissa kodissa ja ihastelin seinällä olevia Riviera Maison Cordoba Flower -vaaseja? Ne päätyivät samalta istumalta silloin minun "pakkosaada" -listalle ja nyt lokakuussa vihdoin sain aikaiseksi käydä Sisustusliike Dreamsissa ostamassa ne. Nämä eivät vaan jättäneet minua rauhaan, niin kauniit ne on!




Mietin onko hassua laittaa kukkia esille näin loppusyksystä, mutta toisaalta miksikäs ei? Ostin muutaman neilikan oksan ja ihan hyvin nämä sopivat vaikka marraskuu kolkuttelee jo tuloaan. Jouluna näihin voi laittaa tuoksuvia havunoksia tai amarylliksiä! Tai hopeanauhaa tai helmiä tai ihan mitä vaan!

Jep. Mulla alkaa olla vähän jouluisia fiiliksiä täällä ja pari hankintaakin tuli tehtyä. Palaan niihin seuraavassa postauksessa!




Kirpeän kauniita lokakuun viimeisiä päiviä kaikkiin koteihin <3 

Minä lähdenkin huomenna aamulla tutustumaan koulun tehtävien merkeissä yhteen ikääntyneiden käsityökerhoon, opettaisikohan mummot minut virkkaamaan?! Olisi jo korkea aika oppia se taito! 




14 kommenttia:

  1. Nuo tuolit pöydän seurana on todella söpöt! Tottakai saa n'kyä, että kodissa asuu myös lapsia, ihana idea :) Toisen roska on toisen aarre, parasta kierrätystä! Ja upeita kuvia olet ottanut maljakoistakin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin tykkään itsekin tuosta lasten pöytäsetistä nyt, vaikka se tosiaan jököttää aivan keskellä huonetta :D Ja noi maljakot nyt vaan on niin <3 ei niistä huonoja kuvia voi edes saada!

      Poista
  2. Ihania hankintoja olet tehnyt. Samoin tuo tuolituunaus on oikein kiva ja onnistunut eikä näytä yhtään pahalta minustakaan tuossa olohuoneessa. Karsiminen on käynnissä meilläkin edelleen ja kirppispöytä varattuna reilun kuukauden päähän. Mukavia hetkiä sinne käsityökerhoon! Toivottavasti opit virkkaamaan :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun olen laitellut tavaroita ja vaatteita pois niin mietin vaan miten ihmeessä saan ne kaikki mahdutettua yhteen kirppispöyään, olisi ehkä sittenkin pitänyt ottaa pöytä vähän pidemmäksi aikaa kuin viikoksi! Jaiks!
      Ja kiitos, kässäkerhossa en oppinut tällä kertaa virkkaamaan, mutta opin käyttämään kuumaliimapistoolia!! :D

      Poista
  3. Noi tuolit on kyllä aivan ihanat! :)
    Toivottavasti muorit opettavat virkkaamisen salat. Mä voin antaa sit tarvittaessa tukiopetusta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttäis siltä, että se ihan esiopetuskin jää sun vastuulle :D Jollei ensi kerhokerralla sit tartuta virkkuukoukkuun!

      Poista
  4. Näyttää upealle tuo sohva. Meillä on myös tuollainen valtavan kokoinen puusohva mutta se ei mahdu tänne asuntoon niin on varastoitu muualle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sääli ettei se mahdu kotiin teillä :/ Mutta onneksi on tallessa!
      Puusohvat on mun suuri intohimo, meillä niitä on itseasiassa jo kolme, mutta silti haluaisin yhden vielä lisää :P

      Poista
  5. Oot tehny kivoja hankintoja ja tuo sinun joululahja näytti ihan samanlaiselta kun mulla tuossa nököttää lipaston päällä :) Siihen on kiva laitella kynttilät palamaan kyllä, kaunis ♥ Tuo sohva....niiiiiiiin ihana!!!!!!! Tuommonen mulla vielä joskus on tai ainakin joku vanha puusohva, se on varma! Minusta noissa on aivan erityinen vanhanajan tunnelma. Nuo pienien ihmisten tuunatut tuolit ja tekstit oli minusta just passelit ja romanttiset! Ja mitä höpsis ettei muka kukkia tähän aikaan, mulla on aina leikkokukkia maljakossa, vuodenajan mukaan milloin mitäkin. Kauniit seinämaljakot! Mukavaa torstai päivää ja nurkalla on taas nököttämässä viikonloppukin, vastahan se oli?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puusohva on kyllä ihana ja mä oon sitä mieltä, että joku kaunis päivä meille muuttaa yksi sellainen lisääkin :) (kun vaan tuo mies saadaan ymmärtämään sen funktio ;)) Ja tosiaan, ei yhtään hullumpi pitää kukkia tuossa vaaseissa vaikka talvea tekeekin. Mä vielä joku pimeä ilta käyn oksasaksien kanssa "lenkillä" ja pihistän jostain pari männyn oksaa noihin, sitten kun nämä neilikat nuupahtaa!

      Poista
  6. voi mitkä ihanuudet :)
    Karsiminen ja kierrättäminen on nyt monella to do listalla, itselläni on kanssa ollut jo kuukaudenpäivät kirppispöytä ja lisää tavaraa pitäisi jälleen viedä. Jotta saa uusia löytöjä mahtumaan johonkin :D
    Pitäisi kanssa saada virkkausoppia, jotta saisi jotain aikaiseksi.
    Mukavaa torstaita sinulle Marika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on toi kun lapset tuppaavat kasvamaan ulos vaatteistaan ja kengistään ja äitihenkilö kyllästyy nurkissa lojuviin tavaroihin, silloin iskee kierrätysvimma ;) Mä vähän kauhistuin tota poislähtevän kamppeen määrää, olis tosiaan pitänyt varata pidempi jakso kirppispöytää. Toi sun kuukausi kuulostaa ihan huippuhyvältä just nyt! :D

      Mä haluaisin oppia virkkaamaan sellaisia kauniita pyöreitä mattoja! Mutta kun pitkäjänteisyyttä ei ole jaettu meikäläiselle ihan liiaksi asti niin harjoittelu tökkää alkutekijöissään :P

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)