keskiviikko 4. marraskuuta 2015

tip-tap-tip-tap

Ei, meillä ei ole putkivuotoa eikä vesivahinkoa. Meillä on yksi höyrähtänyt äitihenkilö, jota jouluttaa jo kovasti.



Taannoiselta Ikean -reissulta tarttui mukaan tämä ihana perinteinen minikuusi. Katsoin jo ennen Ikeaan menoa niiden nettisivuja ja bongasin sieltä kuusen lisäksi myös hyasintit, mutta harmikseni en löytänyt niitä itse tavaratalosta. Phöh.


Kävin myös päivänä eräänä kaivelemassa vinttiä ja hipistelemässä siellä säilytyksessä olevia joulukoristeita. Ihan vielä en kuusenkoristeita ja niitä tosi jouluisia juttuja ottanut esiin, mutta nuo valkoiset kulkuskranssit nappasin mukaani ja laitoin tv-kaapin ovia koristamaan. (nyt muuten kuulee kun joku aikoo katsoa telkkua, sen verran iloisesti kulkuset helisee ovia avatessa!)

Totesin aika jännän jutun siellä vintissä penkoessani. Meillä on yllättävän vähän varsinaisia joulukoristeita siihen nähden, miten paljon joulun ajasta tykkään! Joutuu ehkä puuttumaan tähän kamalaan epäkohtaan tänä vuonna ;)




Ostin valkoisen Callunan ruukkuun keittiön pöydälle, kun jotain siihen piti saada. Kaunishan tuokin on ja ehkä niitä hyasintteja tosiaan ehtii ihastella ihan riittävästi vähän lähempänä joulua, heh.


 


Mä vielä kerran palaan viime viikonloppuun ja illanviettokylästelyyn ja sitten lupaan lopettaa :D Eli tein paljupipojen lisäksi herkkupöytään jouluista juustokakkua. Ohjeen bongasin viime vuotisesta Unelmien Talo & Koti -lehdestä ja koska siitä tuli ihan älyttömän hyvää, niin päätin jakaa sen teillekin.

Ties vaikka joku innostuisi leipomaan tätä pikkujouluihin tai jouluaaton jälkkäripöytään!




Minä käytin Semperin gluteenittomia piparkakkuja, mutta tavallisilla onnistuu takuulla myös. Minusta tämä oli kiva ohje kun tähän ei tule lainkaan liivatetta ja silti koostumus oli tosi hyvä! Eikä tässä kruusailla liioilla ainesosilla, helppo ja hyvä siis.



VALKOSUKLAA - PIPARIJUUSTOKAKKU ILMAN LIIVATETTA

POHJA: 

1,5 pakettia (reilu 200g) piparkakkuja
1dl voita

TÄYTE:

400g valkosuklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl kuohukermaa

: Murusta piparit mahdollisimman pieneksi muruksi. Sulata voi ja yhdistä piparimuruihin. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasainen kerros pipari-voi -taikinaa ja laita se jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa yhteen tuorejuuston ja sulan valkosuklaan kanssa. Kaada täyte piparipohjan päälle, peitä vuoka foliolla ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Ennen tarjoilua irroita varovasti vuoan laidat ja  voit koristella kakun pipareilla, piparimurulla, suklaalla tai millä vain haluat! Minä nostelin kakun päälle pipareita pystyyn ja sulatetusta maitosuklaasta tehtyjä nappeja niiden lomiin. 





Enkä minä taida olla ainoa joulua aloitteleva, niin minä ainakin olen instagramin ja seuraamieni blogien perusteella päätellyt ;) Saatan kaivaa glögipullon kaapista tässä joku ilta ja viritellä pihallekin vähän valoja, kyllähän marraskuussa jo saa eikö saakin?!





8 kommenttia:

  1. Nuo Ikean minikuuset on ihania ja odotankin innolla että pääsn noutamaan omani <3 Joulun odotus on ihan parasta aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, joulun odotus on ihan parasta aikaa! Tämä minikuusen hankinta on tullut jo perinteeksi minulla :) Joka vuosi se on saatava ja siihen on ihan omat minikoristeet joita ei isoon kuuseen koskaan laiteta <3

      Poista
  2. Kiva tuo minikuusi! Ja hieno tv-kaappi teillä! Ja kulkuskoristeet sopii siihen hyvin.
    Kiitos leivonta ohjeesta! Tätä täytyy tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Mä tykkään myös tv-kaapista kun sinne saa piilotettua kaikki rumat johdot ja laitteet :P
      Suosittelen kokeilemaan kakkua, itse vähän meinasin tehdä isänpäiväksi uuden :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Voi kiitos Sari! :) Kommenttisi ilahduttaa kovasti <3 Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  4. Hurmaava kakku ja gluteeniton!
    Ihastuttavaa joulun odotusta teillä myös!

    Leppoisia marraskuun tuulia ja aurinkoa täältä Mantelilaaksosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä jos yhtään tykkää piparkakun mausta!
      Ihanaa joulunodotusta sinne Mantelilaaksoon :)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)