sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Helppo kanakorma

En ole yleisesti kovin tulisten ja etnisten ruokien ystävä. 
Olen kuitenkin ihastunut näihin (klik) Tinskun gluteenittomiin naan-leipiin 
ja aloin googlailemaan niiden kanssa sopivia ruokia. 



Löysinkin lukuisia kanakorma -reseptejä, 
mutta aina niissä oli jotain mistä en pidä tai ei kaapista löydy. 
Päätin siis soveltaa kolmesta löytämästäni reseptistä yhden ja hei, onnistuin! 
Tässä teillekin ohje jos perus makaronilaatikko joskus tympii.


 KANAKORMA
(gluteeniton)


1 makea sipuli
1/2 punainen paprika
1dl paseerattua tomaattia
3 valkosipulin kynttä
2dl ruokakermaa
1dl kookoskermaa
3dl turkkilaista jugurttia (partaäijää)
2rkl voita
1tl currya
1tl kurkumaa
1tl chilijauhetta
0,5tl suolaa
Ripaus mustapippuria
3rkl mantelirouhetta
5-6 kpl broilerin rintafileitä
1rkl öljyä

: Pilko sipuli ja paprika pannulle ruskistumaan.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Leikkaa rintafileet isohkoiksi paloiksi ja laita ne uunivuokaan.

Tee kastike: vatkaa jugurtti, ruokakerma, pehmeä voi, mantelirouhe ja mausteet kulhossa sekaisin.
Purista joukkoon valkosipulinkynnet.

Laita pehmenneet paprika ja sipuli broilerien päälle vuokaan ja kastike päälle.

Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Keitä lisukkeeksi jasmiiniriisiä ja tarjoile.



Tämä oli seuraavana päivänä melkein vielä parempaa kun mausteet oli hautuneet yön yli jääkaapissa.


Rentoa ja maukasta sunnuntaita kaikille!




10 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä, vois testata kans ...
    Maut varmasti tuli paremmin esii yön jälkeen, huomannut saman monen ruoan suhteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, varsinkin keitot ja pataruuat on parhaimmillaan vasta yön yli levänneinä :)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! Kiitos, kun jaoit reseptin kanssamme! Tiedä vaikka innostuisin joku kerta kokeilemaan. Hyvä olla reseptejä aina jemmassa siltä varalta, että inspis iskee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli hyvää! Juuri kivasti mausteista, muttei liian tulista mullekaan :) Kiva jos reseptistä oli iloa!

      Poista
  3. Kuulostaa niin hyvälle! Nam!
    Tuota pitää tehdä joku päivä. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyy tunnustaa, etten ole koskaan käynyt intialaisessa (saati intiassa!) joten en osaa tehdä vertailua, mutta ainakin meille maistui! :P Etenkin noi naan-leivät on superhyviä juuri uunista tulleina!

      Poista
  4. Täytyypä testata :) Kuulosti ainakin niin hyvälle että luulen selviäväni ilman pettymystä :D Mä tulin pitkästä aikaa muiden blogeja kurkkailemaan kun on aikaa ja täällä on kuola valuen tuijotellut aika paljon näitä ruoka kuvia... johtuukohan tää siitä että mun päivällinen oli ihan roskis kamaa tänään :D Aika harvoin käy näin mutta koitin yhtä uutta ohjetta... Kivaa ja aurinkoista viikon jatkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ei ollut kyllä kovin vaikea valmistaa. Minäkään en nimittäin tunnustaudu mestarikokiksi kun kyse on liharuuista :P Joskus onnistuu, toisinaan taas ei, mutta koskaan ei pidä lannistua ja lopettaa kokeilua :)
      Ihanaa loppuviikkoa sinullekin Katja! <3

      Poista
  5. Teen usein kormakanaa. Tosin mun ohje on ihan erilainen, mutta niinhän se tapaa olla. Pääasia, että on hyvää! =)
    Slurps, taidankin sellaista tehdä viikonlopuksi nyt kun tuli "puheeksi".
    (Ja pieni pohdinnan aihe: voisikohan sitä askarrella jotenkin possusta? Meillä kun on se kokonainen (osa siitä) onnellinen nasu pakkasessa...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita variaatioita oli ihan huimasti kun ryhdyin ohjeita googlailemaan! Siksi yhdistelinkin ohjeita vähän sen mukaan mitä kaapista jo valmiiksi löytyi. Oikein maukasta siitä sitten tulikin :)
      Toimiiko possu ja curry yhteen? En muista että olisin sellaista yhdistelmää koskaan kokeillut tai maistanut. (olin kasvissyöjä aika kauan nuoruusvuosinani) Mutta possun kanssahan käy kyllä vahvat mausteet, kokeile?!

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)