perjantai 22. huhtikuuta 2016

Ilmassa säkenöi

Täällä on kovin jännittynyt tunnelma monestakin syystä.
Ihan tuntuu, että ilmaa voisi pilkkoa veitsellä.
Päällimäistä jänskätystä en vielä teille paljasta, mutta ihan pian, lupaan sen!

Meillä on tuijotettu tiiviisti sääennusteita viime päivinä, sillä tarkoitus olisi päästä taas aloittamaan mökkikausi vappuna.
Mutta jos sataa räntää ja on kovin kylmä, on mökille turha lähteä.
Kauden alkajaisiksi kun pitää tuulettaa tekstiilit, eikä takan hormikaan puolen vuoden tauon jälkeen välttämättä (lue: erittäin todennäköisesti) vedä heti hyvin, on turha sinne kylmään ja savuiseen tupaan mennä värjöttelemään.

Siis hitsit kun näyttää nyt pahalle toi tämänhetkinen lupaus sinne länsirannikolle...



Ja voi sentään miten ikävä minulla on mökille!
Aivan liian pitkä on odottavan aika ja suomen talvi.
Mutta jos ei nyt vappuna päästä mökkeilemään niin viimeistään äitienpäiväviikonloppuna sitten!

Jännäksi vetää seurata noita ennusteita!



Ja vapusta puheen ollen, mun pitäisi laittaa simat tulille nyt viikonloppuna jos mielitään omatekoisella juomalla viikon päästä juhlia!
Viime vappuna tuli kyllä todettua, että on omatekemä vaan niin paljon parempaa kuin kaupan sima.
Pitää siis lähteä kauppaan hakemaan sitruunoita ja rusinoita!

Miten te aiotte viettää vappua tänä vuonna?








24 kommenttia:

  1. Sä olet kyllä semmoinen mökki ihminen :) Itse taas en viihdy kuin hetkisen nykyään. Toivotaan kuitenkin, että ilmat olisivat hyvät vappuna ja pääsette nauttimaan mökistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökki oli meille pitkään henkireikä pois kaupungin vilskeestä ja edelleen vaikka asutaankin "maalla" niin mökki on pitänyt pintansa rakkaimpana paikkana <3 Niin jännää päästä katsomaan onko oravat tehneet taas pesän tönön ylälaudoitukseen ja rastas ikkunapuun päälle :D

      Poista
  2. Mä heräsin sima-asiaan tänään. Muutama mutka on matkassa, koska meillä ei ole mitään pulloja ja tarpeetkin on vielä kaupassa. Mutta kun kaupan sima on pa-haa. Menee vaan tunnelma pilalle siitä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta tässä on hyvin vielä aikaa laittaa sima pöhisemään :) Kaupan sima ei maistu edes simalle vaan jollekin laimealle hiilihappomehulle. Vähemmästäkin mielensä pahoittaa kun luulee simaa saavansa :P

      Poista
  3. Senkin möllikkä kun pidät jännityksessä hullua! :D

    Meillä vappuna perinteinen vapputori johon osallistun järjestelyjen muodossa, saa nähdä pääsenkö itse torille kun kummitytön synttäreitä juhlitaan silloin ja koiranäyttelyssä olis kasvatteja.. Kaikenlaista siis mutta kotinurkilla. :)

    Voin kuvitella että ikävä mökille on jo kova. :) Meillä mökkikausi aloitetaan yleensä aikaisintaan toukokuun loppupuolella, aika usein siellä joku on käynyt jo huhtikuun lopussa/niillä main mutta tänä vuonna ei taida kukaan ehtiä sinne silloin. Helatorstain aikaanhan on pitkä viikonloppu (koulusta ainakin), jos menisitte silloin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehhee, mä olen mestari pitämään salaisuuksia :D Vapputori on kyllä kiva, mutta ainakaan viime vuonna mökkikunnassa ei sellaista järjestetty. Eli jos mökille suunnataan niin pitää ostella kaikki vappukrääsät etukäteen mukaan.

      Meitä vähän jännittää että miltä siellä möksällä näyttää pitkän talven jälkeen; onko huussi taas nurin tai puita kaatunut tontilla :P Helatorstai olis muuten otollinen, mutta mulla on silloin perjantaina työharjoittelua :(

      Poista
  4. Mökkeily on vaan niin kivaa ja saa heittää aivot narikkaan! Toivotan, että pääsette! Meillä ei ole simaa tehty enää vuosiin. Ei vaan aikoinaan uponnut lapsiin, enkä ole sitten enää viitsinyt tehdä! Munkkeja isäntä paistoi itse muutama vuosi sitten! Mukavaa viikonoloppua sinne ja peukut ja varpaat pystyyn että vappumökkeily onnistuu! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhut niin totta! Vaikka mökillä on vähemmän mukavuuksia ja kaikki toiminnot on vähän hankalampia, niin silti siellä viihtyy, ja ehkä juuri siksi kun se on niin erilaista kuin kotona? Pidetään peukkuja että saadaan lämmin vappu!
      Hyvää viikonloppua teille myös <3

      Poista
  5. Oih...se sima pitä muistaa!
    Nyt kun käytiin mökillä, hella ja leivinuuni lähti heti vetämään ja syttyivät heti ekalla tulitikulla. En meinannut uskoa, kun olin varautunut kaikkiin huiskutuksiin ja muihin manöövereihin :) Viimeksi siis käytetty tammikuussa...
    Kyllä mökki kotiolot voittaa rentoutumisen ja irto-otin merkeissä <3
    Vappu mulla taitaa mennä ihan töissä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä sitä ennemmin on varautunut juuri siihen huiskutukseen ja tuuletukseen kun ne ensimmäiset tulet lykkää pesään :D Hienoa, että teillä meni noin helposti! Ja tosiaan, mökillä ei arki paina (eli pyykit ym.) niin siellä osaa rentoutua ihan eri tavalla <3

      Mukavaa viikonvaihdetta! :)

      Poista
  6. Sääennusteiden seuraaminen on hurjaa puuhaa. Olen päättänyt katsoa uloa ja toimia sen mukaan. Sen verran vikkelään ennusteet muuttuvat. Valitettavasti ne vielä useammin pitävät paikkansa eitoivottujen olosuhteiden suhteen kuin aurinkoisten kelien. Mitä teillä sitten onkaan tulossa, pidän peukkuja auringon pilkahduksille. Onkohan se sitä mitä uumoilen? :) Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on niin pitkä matka mökille, ettei ikkunasta katsominen auta yhtään vaan on pakko turvautua ennusteisiin :D Me kun asutaan kaakossa ja mökki on länsirannikolla, niin matkaa tehdään Suomen halki.

      Minä olen saanut hurjasti kyselyitä tästä jännityksen aiheesta, mutta olen pitänyt suuni supussa. Tulette ihan pian kyllä kuulemaan asian (jonka osa varmasti on arvannutkin) :)

      Poista
  7. Niin ja se sima taitaa jäädä tekemättä. Laiskottaa parin lasin takia nähdä moista vaivaa, mutta huomenna saatan olla toista mieltä. :) Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten ihanaa olla nainen ja vaihtaa mieltä puolen tunnin väein! <3 :D

      Poista
  8. Sima tänään pullotettu, check. =) (Tosin joutunen tekemään vielä toisen satsin, eiköhän nuo ole juotu ennen ensi viikonloppua....)

    Hyvin alustettu. Nyt sitten ollaan kuin kissa pistoksissa, mikä ihmeen "paljastus"??? =D

    Kyllä täällä lännessä on nyt melko keljua. Kylmää viimaa ja raaka keli, ja ainakin täksi viikonlopuksi luvattu ihan vaan rehellistä vesisadetta. Tosin joku teenlehdistä ennustaja ennusti jo talvella, että vappuna olisi lämmintä, joten toivon teidänkin puolesta, että tämä toteutuu.
    Itse poikkeuksellisesti vapun vapailla. Ohjelmassa ainakin munkkeja ja sitä simaa, mahdollisesti grillin voisi kyllä virittää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siellä ollaan ajoissa liikkeellä, ihailtavaa! Täällä kaakossakin satelee parhaillaan räntää, eli aika pahalta näyttää...Mutta toivotaan teenlehtiennustajan olevan oikeassa! :D
      Munkit on kyllä hyviä, pitää varmaan lapsille ostaa munkkeja (en ala tekemään mitään allergiataikinaa itse, ei vaan jaksa) ja aikuisille sitten kunnon grillimättöä, nam!

      Hyvää viikonloppua Vivi!

      Poista
  9. Eipä ole vielä vappusuunnitelmia... Alun perin piti lähteä ajamaan kaverin kanssa Joensuuhun, mutta tuli suunnitelmaan muutos ja hänelle toinen matkakaveri (koska pitkä matka, seuraavana aamulla mulla aikainen aamuvuoro jne)

    Siman tekoa olen miettinyt... mulla vähän kanssa se ongelma, että ei ole pulloja. Eikä oikein myöskään astiaa, mihin tehdä se sima ens alkuun... Munkkeja ajattelin kyllä mahdollisesti paistaa, ne on niin hyviä ihan just paistettuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tehnyt siman hyvin pestyyn ämpäriin ja pullottanut ihan Ikean lasipulloihin. Meillä noita pulloja on, kun on tuota omenasatoa pullotettu joka vuosi. Mutta siihenhän käy oikein hyvin vanhat limupullotkin, teillä voisi löytyä niitä nuorison nurkista?!

      Me ollaan yks vuosi tehty munattomia ja maidottomia munkkeja ja ne oli kyllä, ööööö, vähemmän onnistuneita :D Pitäis ehkä testata uudestaan!

      Poista
  10. Niin ja piti sanoa vielä, että peukkuja pystyyn, että pääsette mökille! Siellä on kyllä tosi söpön näköistä. Mä en usko ite, että olisin mikään kovin innokas mökkeilijä - toisaalta paha sanoa, kun ei ole sellasesta mitään kokemusta, satunnaisia käyntejä kavereiden mökeillä vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vieraiden mökillä on aina "vieraana". Ei se oikein nosta mökkifiilistä. Tai siis itse en ainakaan ole koskaan viihtynyt muiden nurkissa. Oma on ihan eri. Mä luulen että sä viihtyisit, kun tykkäät kulkea luonnossa (meillä yli puoli tonttia metsää) ja elää ekologisesti (käsintiskaus pihalla jne.) ;)

      Poista
  11. Hitsi, miten pidät meitä jännityksessä! Höh! Mä kerron sitten osuiko mun veikkaus oikeaan, kun paljastat salaisuuden.
    Me ollaan vappuna ihan kotosalla. Perhe kasvaa taas kahdella lapsella juuri ennen vappua ja miekin on koko viikonlopun töissä, joten ei mitään ihmeitä. Simaa aion tehdä, koska nuo kauan simat on mun mielestä ihan kauhean makuisia. Munkkihomman taidan hoitaa noilla pakasteilla. Ne on niin hyviä nykyisin...ja helppoja ♥
    Uskon, että mökille pääsy polttelee jo. Meillä ei ole omaa mökkiä. Me mökkeillään tässä kotona. Puuhastelua riittää täälläkin ja kun ensi kesänä saadaan terassipatio tuonne talon päähän, niin auringossakin lekottelu ja rentoutuminen onnistuvat entistä paremmin.Toivotaan mukavia vappusäitä, että pääsette korkkaamaan mökkikauden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aika moni varmaan arvaa kyllä tän jänskätyksen syyn :D
      Ihanaa että saatte lapsia teille juhlimaan vappua! <3 Me tehtiin viime vuonna mökillä pakastemunkkeja ja ne oli ihan superhyviä!! :P

      Kivaa viikonloppua Krisse <3

      Poista
  12. Toivotaan, että pääsette mökkeilemään!
    Simat on jo pullotettu. Pitäisi tehdä vielä toinenkin satsi.
    Meillä on vappua vietetty 15 vuotta synttäreiden merkeissä.
    Kohta 16 vuotta!
    Mukavaa viikonloppua!😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vappusynttärit kuulostaa tosi kivoilta! Kivaa viikonvaihdetta ja simatehtailua sinne ❤️️ :)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)