maanantai 25. heinäkuuta 2016

Retkeily avartaa

Kiitos kaikille tänne blogiin ja fb-sivuille retkikohteita vinkanneille! Meillä oli todellinen reissuviikonloppu ja niin kivaa! Laitan tähän teille muillekin vinkiksi muutamia kohteita missä voi lasten kanssa vierailla, jos jollain on suunnitelmat yhtä auki kuin minulla useimmiten :D

Perjantaina otettiin suunnaksi Helsinki, jossa käytiin isähenkilön lempiputiikissa Street Beatissa (klik) ostoksilla ja Alppilassa Weeruskassa (klik) syömässä. Helsinki on niin kesäkaupunki! Siellä on aina tekemistä ja nähtävää!

Lauantaina retkikohteena oli Olgan farmi (klik) ja voi kuinka ihana paikka se onkaan! Päästiin rapsuttelemaan vapaana kulkevaa aasia, ponia ja koiria. Lisäksi silityksiä sai aitauksiinsa lampaat ja kanit. Syötiin eväitä, juteltiin alpakoille (Ne vastasi lasten ujellukseen! Niin huppanoita eläimiä!) ja lapset leikkivät leikkipaikassa ja ihmettelivät traktorin vimpaimia, Suuttuja yritti jalka polkimella epätoivoisesti käynnistääkin sitä, hahhaa!


Tässä suloisessa kahvilassa sai maistella Olgan paistamia vohveleita!

  Olgan farmilta ajettiin Benjamin maatilatorille (klik). Voin lämpimästi suositella käymään mikäli tykkää puhtaasta lähiruuasta! Me ostettiin saman aamuna leivottu ruislimppu ja pala kotijuustoa <3 Ensi kerralla pitää ostaa ainakin vaniljakahvia!

Tässä välissä käytiin kotona nappaamassa koira matkaan ja lähdettiin Kotkaan Katariinan meripuistoon (klik) ja Santalahden uimarannalle (klik)
 

Sunnuntaina lähdettiin ystäväperheen kanssa Laurilan strutsitilalle (klik)
 


ja siitä matka jatkui Strömforsin ruukkiin (klik) jossa syötiin lounas ja ihasteltiin miljöötä ja pikkuisia käsityöläisputiikkeja.
 
 

Minun oli pakko kotiuttaa yhdestä putiikista tällaiset suloiset pöytäliinapainot! Nämä on ihan täydelliset meidän kotipihan valkoisen liinan kanssa!
 

  Ajettiin myös Haukkavuoren näkötornille (klik) vain todetaksemme sen olevan sunnuntaisin suljettu. Joten ensi kerralla sitten! 

Lopuksi uitettiin lapset ja isähenkilö Mansikkalahden uimarannalla. Tuon poukaman vesi oli huomattavasti lämpimämpää kuin muualla meressä. Plussana vielä matala ranta ja kivat leikkitelineet lapsille!


Tästä alkaneesta viikostakin luvataan ihanan lämmintä ja aurinkoista, joten retkieväitä pakkaillaan jatkossakin! 

Toivottavasti näistä vinkeistä oli iloa! Nyt on aika retkeillä! 




12 kommenttia:

  1. Paljon hyviä retkipaikkoja olette mahduttaneet viikonloppuunne. Hieno juttu! Mä olen myös tällä viikolla menossa käymään tytön kanssa tuolla Olgan Farmilla. Tyttö on käynyt siellä pienen ratsastamassa, joten mukavaa senkin vuoksi päästä taas käymään siellä ja tyttö tykkään niin älyttömän paljon eläimistä (ja minä kahviloista).

    Näytin tytölle tuota strutsien kuvaa, kun puhuttiin juuri viime viikolla, että pitäisi mennä käymään strutsitilalla. Aika hupaisan näköisiä kavereita, hih...

    Aurinkoista alkavaa viikkoa Sinulle, Marika ♥ Ps. Nuo liinan painot ovat tosi kivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olgan farmin alpakat ja nämä strutsitilan strutsit on varmaan sukua toisilleen, niin hassuja kuikeloita :D Meitä huvitti varsinkin Kyösti -alpakan valkoinen otsatukka!

      Ihanaa viikkoa sinullekin Krisse! :) <3

      Poista
  2. Ihania retkipaikkoja. vinkeillä löytääkin kivoja uusia kohteita mitä ei ehkä muuten tulisi katsastettua. Ihanat nuo liinapainot ja hei noi strutsit, mahtavaa!!! aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Strutsit oli kyllä koomisia tyyppejä :D Ne työnsivät pään aidansilmästä kun niille syötti apilaa!

      Kiitos ja kivaa viikkoa sinulle myös Katja! <3

      Poista
  3. Ihana retkipäivä! Alkoi tuo Olgan tila houkuttaa, kun kerran maanantaina ollaan tulossa Korialle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo me ollaan retkeilty nyt ihan urakalla tänä kesänä! :)
      Tehän tuuttekin ihan huudeille!! Tuolla Olgan tilalla on tehty tosi kiva leikkialue lapsille ja paljon piknikpöytiä pitkin pihaa. Me valittiin eväiden syömispaikaksi sellainen pöytä mistä näki suoraan leikkipaikkaan (yllättäen lapset ei malta syödä/istua niin pitkään kuin aikuiset, joten ne vilisti leikkipaikalle heti sämpylät haukattuaan) Ja ne kesyt eläimet on niin ihania lapsille <3

      Poista
  4. Blogitaukoni on nyt ohi ja kurvasin heti tänne kuulumisia päivittämään:)
    Ihania retkikuvia!
    Mullakin on reissujuttuja nyt postauksena. Käyhän katsastamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Toivottavasti sulla oli rentouttava tauko :) Tulen ilman muuta lukemaan teidän reissusta! :) Kivaa loppuviikkoa!

      Poista
  5. Olipa kivoja vinkkejä ja paikkoja missä ootte käyneet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Toivottavasti vinkeistä oli iloa :) Lämpimästi suosittelen ihan jokaista paikkaa missä käytiin! Aurinkoista keskiviikkoa sinulle Maiccu! <3

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)