perjantai 30. syyskuuta 2016

Paskinhaaste: Syyskuu

Alkukuu oli tosi ihana! 
Meillä oli hääpäivä ja synttärijuhlia, kivaa tohinaa ja ihanan aurinkoinen mökkiviikonloppu! Loppukuu on ollut kiireinen, mutta ilokseni ehdin ompelemaan ja ostamaan callunoita ja virittelemään vähän kynttilöitä ja tunnelmavaloja kotiin. Ollaan leivottu ja ulkoiltu paljon tässä kuussa ja joo, mun sokerilakko meni kankkulan kaivoon arjen kiireessä, mutta uusi yritys on jo kulman takana. Viikko herkuttelua sinne tai tänne, nyt ei jaksa stressata moista pikkujuttua.Mitä tulee niihin "paskoihin" sitten:

- Koulu, Kyamk, Geronomi -linja. Se jaksaa yllättää joka kerta. Negatiivisesti. Sotkua ja epäselvyyttä riittää, huonosti järjesteltyjä opintojaksoja ja stressiä. Ensimmäisenä työharjoittelupäivänä pääsi itku kotiin päästyä. Perushuttua asianomaisille, mutta minulle siinä oli pari asiakkaan kyyneltä liikaa. Josta päästäänkin seuraavaan kohtaan...

- Epätietoisuus. Mikä minusta tulee isona? Olenko liian herkkä hoitoalalle ja sosiaalityöhön? Vai olenko juuri herkkyyden takia hyvä siinä ammatissa? Kannattaako edes kokeilla vai polttaako siinä itsensä heti loppuun? Onko järkeä jatkaa opintoja, kun toistaiseksi en ole keksinyt mitään, mitä nimenomaisen ammatin puitteissa haluaisin työkseni tehdä? 
- Jotenkin on tuntunut viime aikoina siltä, että minä olen talouden ainoa henkilö, joka osaa sanoa taikasanat: -seesam aukene ...tiskikoneelle, pyykinpesukoneelle ja pihan roskapöntölle. Tarttis oppia delegoimaan kotitöitä vähän näille juniorikansalaisille?

- Aamut. Minä en vaan kertakaikkiaan ole aamuihminen. Laitan kellon soimaan aina mahdollisimman myöhään, jotta saisin nukkua pidempään. Luonnollisesti se tekee aamuista kiireisiä. Aamu alkaa shokkihoidolla; hölkäten koiran kanssa korttelin ympäri, kahvia, lasten herätys ja hoputtelu liikkeelle, pikameikki ja hotkittu banaani, kurvaus päiväkodin pihaan ja kohti koulua tai harkkapaikkaa. Mutta hei, mä oon jalostunut ihan älyttömän hyväksi rutiinien muokkaajaksi! Kun on selvät sävelet ja tietty viimeiseen asti hiottu järjestys, niin pikalähdöt alkaa sujumaan, jeij! (ehkä jo piankin voin nipistää aamuista vielä yhdet 5 minuuttia lisää nukkuma-aikaa, hehhee!)
- Hsp ja kuormittuminen. Lähinnä päiväsaikaan tapahtuva sosiaalinen kuormittuminen. Se näkyy iltaisin "murjottamisena". En tavallaan ole huonolla tuulella, mutta en myöskään ole kovin vastaanottavainen. Haluaisin vaan istua hiljaa omassa kuplassani ja puuhailla omiani. Kanssaihmiset tekevät tästä omia päätelmiään, mikä johtaa luonnollisesti väärinymmärryksiin.
No, aika toistoa elokuuhunhan tämä oli. Eniten harmaita hiuksia aiheuttaa kiireinen arki ja se, että epäröin ja pähkäilen omaa kouluasiaa ja tulevaa ammattia. Luulen kuitenkin, ettei yhtä oikeaa ratkaisua siihen ole olemassakaan... (Paitsi lottovoitto. Ehkä.)

Odotan valaistumista ja a-haa -elämystä. 

 
 

 Mutta hei ihanaa, että on perjantai! 
Minun viikonloppuni alkoi pikaisella shoppailukierroksella ja perheen kanssa viettäen pizzaperjantaita. Huomiselle on tiedossa juhlia ja eiköhän me sunnuntaillekin jotain mukavaa keksitä. 

Oikein ihanaa viikonloppua ja huomenna alkavaa lokakuuta kaikille sinne ruudun taakse! <3 
Kiitos että käytte täällä lukemassa, kommentoimassa ja jakamassa vertaistukea, ootte huippuja! 


7 kommenttia:

 1. Hei en minäkään vielä tiedä mikä minusta tulee isona....ja sitten kun tiedän, niin voinkin jäädä jo eläkkeelle ;)
  Tuo sosiaalinen kuormittuminen on tuttua...täällä jo alkaa perhekkin pikkuhiljaa ymmärtää, ettei äidille pidä HETI ryhtyä kertomaa/kysymään/pyytämään ainakaan puoleen tuntiin -mieluumin ei ollenkaan ;)- mitään, kun tulen töistä...kaikki reseptorit on ihan ylikuormittuneet! Kyselen kyllä sitten kun olen taas valmis vastaanottamaan tietoa jne...
  Tsemppiä tulevaisuuden pähkäilyihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitos Satu! <3

   Olishan se kiva jos tietäisi heti peruskoulun jälkeen mikä ammatti on se oikea itselle, mutta harvemmin se näköjään niin menee. Ehkä sitä kasvaa siihen omaan juttuun pikkuhiljaa?

   Joskus tosiaan tuntuu, että lapset hyökkää kotiin tultua kimppuun kuin hyeenat asioineen. Limulasi ja hetki hiljaisuutta puusohvalla ja äiti on taas vastaanottavaisempi ;) Mä tarttisin sen paidan missä lukee rinnassa: Antakaa mun syrjäytyä rauhassa. :D

   Poista
 2. Muista niin hyvin tuon sosiaalisen kuormittumisen opiskelu ja kodinhoitaja ajoilta. Ei tehnyt paljon mieli enää illalla rupatella :) Hei, tuollainen Antakaa mun syrjäytyä rauhassa -paita mun on ehkä pakko saada! :D Itse rakastan aamuja, mutta vain rauhallisia kun saa herätä ja olla rauhassa. Kammoksun herätyskelloa, jos se jostain syystä pitää laittaa päälle herään koko yön tunnin välein säikähdykseen pommiin nukkumisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiimipaidat meille kuormittuneille!:D

   Täällä on sama juttu herätyskellon kanssa ja yleensä olenkin hereillä jo ennen kellon soimista...Aamut ei vaan ole mun aikaa, tuntuu ettei silloin mikään kahvi riitä ja silmät aukeaa vasta lounasaikaan vaikka tekisi mitä temppuja ja menisi kuinka varhain iltaisin nukkumaan!

   Poista
 3. Joo sosiaalinen kuormittuminen,sitähän se on,mut kaikki ei sitä tunnu ymmärtävän joo ja noi aamut! Onpa tuttua! Voimia pähkäilyihin,samoja juttuja pyörittelee välillä itsekin, vaikka työvuosia takana jo jokunenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuuh! Ihanaa, että on muitakin samanlaisia! Sellaiset, jotka eivät rasitu sosiaalisista kontakteista ja tilanteista eivät varmastikaan ymmärrä miten kamalaa se on jos ei missään välissä saa taukoa ja olla vaan hiljaa ja itsekseen.

   Olen tosi paljon miettinyt sitä välivuotta opintoihin, mutta pitää vielä harkita. Vaakakupissa painaa opiskelun suoma piiiiitkä kesäloma, mikä on todella ihana ja arkea helpottava asia nyt kun on vielä pieniä lapsia taloudessa. Ehkä se "oma juttu" tästä vielä joskus selkiintyy?

   Poista
  2. Tsemppiä! Ihan täysin allekirjoitan tuon kotiinpaluu-antakaa-hetki-rauhoittua-fiiliksen, samaten herätyskellokauhun...

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)