tiistai 2. toukokuuta 2017

Here we go again...

Isähenkilö täräytti vappuviikonloppuna meidän pihaan uuden, vanhan, menopelin. Ja taas mennään...! Pari vuotta ehdittiin tässä välissä olla ilman vaunua. Tuolloin ostettiin tämä meidän talo ja myytiin vaunu pois, kun ajateltiin ettei talon ja mökin hoidolta ehditä reissuilemaan. Koiran hankinnan myötä reissun päällä oleminen ilman valmista yöpymispaikkaa on vähän hankalaa ja samalla me kaivattiin myös mökille lisää (vieras)nukkumapaikkoja, joten vaunu ratkaisi molemmat ongelmat yksin tein. 

Voitte uskoa, etten meinannut housuissani pysyä kun käytiin vaunua katsomassa ja piti viikko odottaa, että sen sai hakea kotiin. Aika tiheään piti selailla nettikauppojen tarjontaa, valita ostoskoriin uusia peittoja ja lakanoita ja miettiä yksityiskohtia. Viikonloppuna sain sitten jo muutaman naulakon seinälle, mutta vielä vaunun sisustus on aika raakile ja kaipaa pieniä yksityiskohtia ja loppusilausta. 

Vaikka vaunu on pieni, vanha ja ostohinnaltaan edullinen, on se yleisilmeeltään siisti ja tykkään erityisesti sen vaaleista pintamateriaaleista. Näitä ennestään vaunusta löytyviä beigen, ruskean ja harmaan sävyjä on helppo lisätä erilaisilla pestävillä ja kestävillä tekstiileillä!

Eiköhän me tehdä tällä useampikin kotimaanreissu tulevana kesänä, jeij. Olen jo selaillut innolla erilaisia leirintä-alueita, joissa on uima-altaita ja kivoja rantoja! 

Viikonloppuna kilistettiin uutta vaunua kuohuvalla ja isähenkilö jäi lasten kanssa sinne yöksikin (minä kipitin omaan sänkyyn, kun tuuli heitti lunta ja sade ropisi vaunun kattoon...tuollainen sää vaatii korvatulpat näin herkkäuniselle!)


 


Siinäpä meillä kesäsuunnitelmaa kerrassaan! 



 

12 kommenttia:

  1. Oi miten hauskaa, mä oon monesti ajatellut et olispa hauska vuokrata vaunu joskus. Vielä ei oo tullut vuokrattua (ne on musta aika kalliita) mut ehkä vielä joskus? :) Aika fabuleus ja magnifigue taitaa tuosta tulla. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tosiaan oli pari vuotta sitten vielä vaunu ja tykättiin siitä kyllä, vaikkei juuri reissun päällä sillä käytykään! Kannattaa kokeilla, sillä se selviää onko oma juttu vai ei! :)
      Ja kiitos, kyllä siitä kiva tulee ajan kanssa ja kun oppii huomaamaan mikä siellä toimii ja mikä ei. Nyt jo pahoin pelkään, ettei nuo valkoiset puuvillaiset päiväpeitot ole kovin pitkäikäiset mustan koiran kanssa :P

      Poista
  2. Tuohan on mainio idea juurikin koiran vuoksi! Itse en kyllä ole yhtään vaunu-ihminen, saatika leirintäaluetyyppi ;) Mieluumin rinkka selkään, vaellus keskelle ei mitään ja teltta pystyyn -tyyppi.
    Sinun taidoilla uskon, että saat jotain suunnatoman kaunista aikaan <3

    Ja vielä kerran erityiskiitos sinulle <3 Syy löytyy blogistani ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juurikin koiran kanssa vaunu on kyllä kätevä! Tai ainakin uskon niin! :)
      Viime kesänä suunniteltiin käyntiä mökiltä (Merikarvia) Särkänniemeen lasten kanssa, mutta se olis ollut koiralle ihan liian pitkä aika olla yksin mökillä eikä sitä mukaankaan voinut ottaa, joten reissu jäi sillä kertaa tekemättä. Nyt on kätevä napata vaunu matkaan ja koiralla on siellä tuttu paikka olla ja oma nukkumapaikka <3

      Ja kiitos itsellesi Satu! <3 Ihana juttu pienestä rakkaasta sulla siellä! :)

      Poista
  3. Meille tuli viime vuonna asuntoauto. Ja sillä tehtiin kolme reissua... Saapa nähdä mitä tänä vuonna tulee eteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla! Oletteko tykänneet?! :) Karavaanailu kaipaa vähän sellaista tietynlaista henkeä ja halua retkeilyyn!

      Poista
  4. Ai, mahtavaa :) Kylläpä on siistin näköinen vaunu. Vaaleat pinnat tekee ilmeestä raikkaan. Nimimerkillä punaruskean ja sinisen sävyisen vaunun omistaja ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo noihin pintoihin itse ihastuinkin alunperin! Meidän vanha vaunu oli sellainen tosi söpö ruskea sisustukseltaan. Siis aivan järkky samettityynyineen ja tummine kaapistoineen :P Mutta kotoisa se oli kyllä, sellainen retropesä :D

      Poista
  5. Ompa kivan näköistä! Mä on kanssa välistä haaveillut vaunusta, olis niin helppoa matkustaa sen kanssa, etenkin koirien takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! <3 Koira meilläkin on varmaan se suurin vaikuttaja tässä hankinnassa ja tietysti se, että nyt voidaan kutsua mökille vieraita ja päästään paikkoihin, jonne ei muuten tulisi mentyä! Odotan niin kovasti kesälomaa ja tulevia retkiä! <3

      Poista
  6. Ai miten hauskaa!
    Meillä oli muutaman vuoden vaunu koirakokeiden majapaikkana ja yllättävän hyvin siellä nukkui. Koska "asuttiin" metsässä, jopa paremmin kuin kotona (paitsi sateella).
    Aika ajoin pohdin puolittain harmissani, että se myytiin. Minä vaan haluaisin voida säilyttää sitä jossain kuivassa paikassa talvet ja siihen ei täällä ollut mahdollisuutta.
    Toivottavasti teille tulee upeita ja hauskoja reissuja!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kultainen Vivi! On kyllä niin kivaa! Vaikkei tuo nyt varsinaisesti mikään pihan kaunistus olekaan :D
      Vaunussa on muuten tosi hyvä nukkua, mutta toi kattoa pitkin valuva lumimassa ja ropiseva sade ei kyllä ollut paras ilma testata vaunun petiä! :D Mä oon niin herkkäuninen, että herään jo siihen, että koira vaihtaa lattialla asentoa... Eli korvatulppien hankinta on tiedossa. Mutta toivottavasti myös monta kivaa reissua! :)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)