sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Keväinen viikonloppu


Nyt taisi olla ensimmäinen oikein kunnolla keväinen viikonloppu! Ja sen kyllä heti huomasi, sillä koko meidän viikonloppu on mennyt kotipihalla puuhaillen eikä pisamoilta ole voinut välttyä, niin kauniisti on aurinko paistanut ja lämmittänyt. 

Lapset innostuivat puutarhuroinnista ja laittoivat herneen ja kesämalvikin siemet multiin ja kasvihuoneen lämpöön itämään. Toivotaan, että kasvatus onnistuu ja lapset saavat iloita itsekasvatetuista taimista!





 

Lapset kaivoivat esiin myös kesälelut; vesipyssyt, hulavanteen, katuliidut ja leikkiteltan. Miten hauskaa niillä onkaan ollut leikkiä reilun puolen vuoden tauon jälkeen!
Koko perhe on siis puuhaillut pihalla, kuka mitäkin. Minä keskityin terassien harjailuun ja kesähuoneen järjestelyyn. Nostin jopa pelargoniat päiväksi ulos ja heti niiden ympärillä kävi pörriäisten kuhina. Yöksi luvataan taas (liian!!) kylmää, joten nostan kukat vielä öiksi kuistille, jossa on vähän lämpimämpää kuin ihan ulkosalla. 

 
 


Kotonakin tuli siivoiltua taas normaalit viikkosiivoukset ja samalla nappasin muutaman kuvan, kun aurinko teki niin kauniit kuviot olohuoneen lattiaan <3 Vihdoinkin voi taas pitää ikkunoita auki ja tuulettaa siivoilun yhteydessä! Ja hei! PUHTAITA ikkunoita, sillä isähenkilö pesi meidän keskikerroksen kaikki ikkunat vappuviikonloppuna. Nyt on niin kirkasta ja valoisaa!


 


Minä uskalsin eilen ensimmäistä kertaa tänä vuonna saunasta löylytauolle terassille asti. Kellarin pikkuruisella terassilla on ihana kesäisin vilvotella ja kuunnella lintujen iltalauluja. Nyt puuttui se kylmä juoma, mutta ehkä senkin aika vielä koittaa ;) Lapset juoksivat pyyhkeisillään taloa ympäri kunnes varpaat oli ihan kylmät ja kipaisivat vauhdilla takaisin löylyn lämpöihin. 

 
 


Mulla on takana neljä viikkoa työssäoppimista ja muutama vielä edessä, useampi tehtävän palautus ja tenttikin vielä tehtävänä ennen kesälomille kirmaamista. Aikamoinen loppurutistus suoritettavana näinä muutamana viikkona, mutta onneksi tehtävät on pääsääntöisesti mielenkiintoisia ja mukavia. Ja tällaisen aurinkoisen, ulkona vietetyn viikonlopun jälkeen sitä jaksaa taas hetken istuakin koneella ja pakertaa.

Nyt keskityn hetken vielä kouluhommiin ja lähden pakkaamaan aamuksi kamppeet kasaan uutta viikkoa ja arkea varten! Oikein kivaa alkavaa viikkoa teille myös! 




8 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan täydelliseltä viikonlopulta! Täälläkin on huomattavissa pisamoiden lisääntymistä :)

    Voimia loppurutistukseen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva viikonloppu (ja nyt keskiviikkona tuntuu kuin ei olisi mitään vapaapäiviä koskaan ollutkaan...!) ja ihanan aurinkoinen vaikka olikin viileää! Mä huomasin molempien lastenkin nenänpäissä pisamoita tuon viikonlopun jälkeen :D

      Kiitos tsempeistä, ne tulee tarpeeseen! Huhhei!
      Kivaa viikonjatkoa sulle ihana Satu! :)

      Poista
  2. Ihanaa yhdessäoloa ja ulkoilua! Toisin täällä; koko viikonloppu töissä... No, ihan sama olenko töissä vai kotona, meidän perhe ei ole koskaan harrastanut yhdessä pihalla puuhailua. Tai on, silloin kun on pakotettu jälkikasvukin lappamaan meidän kanssa polttopuita vajaan... siitä on ollut kyllä ilo ja riemu kaukana, heh! =D

    Voihan ihanuudet nuo sun puusohva ja mintunvihreä kaappi, uuh!! ♥

    Tsemppiä loppurutistukseen - kesä ja loma on jo ihan ovella!! (Pitäiskö tähänkin pientä realismia vielä laittaa: paitsi täällä, mulla on "kesäloma" elokuussa... No, viikon päästä olen kyllä sitten kesässä, lämmössä ja auringossa (toivottavasti ainakin) muutaman päivän ajan, jee!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä pitkästä aikaa sellainen pihailu -viikonloppu! Kaikki ryömi koloistaan ulkoilemaan yhdessä :D Lapset tykkää kun niiden kanssa puuhaa, mutta pahoin pelkään, ettei mene kuin muutama vuosi ja noita saa pakottaa olemaan äiskän ja iskän kanssa :D

      Kiitos kalustekehuista! <3 Noi kaksi on munkin lempparit tässä talossa! Ja tietysti niillä on tunnearvoakin, kun molemmat on mieheltä saatuja <3 Sohva on mun toissajouluinen joululahja ja kaappi muutti meille 10v. lahjaksi.
      Ja kiitos tsemppauksesta! Tsemppihenkeä tarvitaan, jotta tästä keväästä pääsee puhtain paperein kesälomaa viettämään :P Voi mikä loma sulla on oikein edessä?! Ihanaa! Ja hei, nyt näyttäis siltä, että elokuussa kesä vasta alkaa kun nyt on vasta joulu ;)

      Poista
  3. Meillä taasen oli kyyyylmä ja lunta satoi vähän väliä.
    Pihalla ei juurikaan tarjennut olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan liian kylmä täälläkin on ollut! Tänäänkin sateli lunta...ja eilen...ja toissapäivänäkin vissiin :D Sellainen toukokuu tällä kertaa!

      Poista
  4. Teillä oli ihana aurinkoinen hyväntuulen viikonloppu ♥ Ihanasta kodista kauniita kuvia taas! Voi kun tuo aurinko jaksaisi lämmittää kohta ihan kunnolla jotta voisin tulla juomaan mehua teidän omenapuun alle ;) Huomasitko kuinka kutsuin jo itseni teille, ikävä on jo jutustelua ♥ Tsemppiä kouluhommiin, kohta alkaa loma. Minä vaikka kotona olenkin, lasken päiviä tyttöjen kesälomaan, sitten mulla on aamuteellä kavereita ja päästään tekemään kivoja kesäjuttuja ♥ Kivaa viikkoa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kultainen Katja! <3 Nää viikonloput hujahtaa aina niin vauhdilla kun on kivaa :P

      Ja hei todellakin olet tulossa omenapuun alle juomaan kuplivaa(mehua)heti kun säät lämpenee ja ehdin leipomaan!Sitäpaitsi meillä on kilistämättä meidän kesähuoneen uusi lattiakin vielä! :D <3 Kauheesti aihetta pitää pienet iltapirskeet!

      Ihanaa viikonjatkoa sinnekin ja pysytäänpä kuulolla! :)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)