torstai 4. tammikuuta 2018

Uusi vuosi, vanhat kukat

Meillä lähti joulu tällä kertaa ennätysnopeasti. 
Kuusi pilkottiin takkaan jo tapsana ja pikkuhiljaa sen myötä keräilin loputkin joulut vinttiin odottamaan marraskuuta. 
Kai se on niin, että kun aloittaa joulun heti pyhäinpäivän jälkeen 
niin siitä pystyy helposti joulupäivänä luopumaan?



 


Meille tuli uuden vuoden aattona yökylävieraita ja halusin laittaa kotia vähän siistimmäksi ja juhlavammaksi. Kaivoin esiin hopean väriset bling-bling -tyynyt, kiiltävät tarjottimet, kristalliset viinilasit ja leivoin jääkaappiin sitruunajuustokakun. 

Vieraat lähtivät, mutta tyynyt jäivät. 
Enkä oikein tiedä antaisiko niiden olla vai laittaisiko vaihtoon? 



 


Sama pätee näihin kukkiin. 
Kaikki muu jouluinen on jo poissa, mutta kukat sen kun jaksavat porskuttaa. 
Anopin tuoma tulilatvakori kukoistaa ja äidiltäni saatu Amaryllis vasta availee kukkiaan. 


 


Tässä kohtaa täytyy kiittää anoppia ja äitiä kukkien värivalinnasta. 
Punaiset olisin varmasti heittänyt jo mäkeen!


 


Ostin kukkakaupasta muutaman Eucalyptuksen oksan ruokailutilan hyllyn kukkavaaseihin. Jouluna näissä vaaseissa loisti punaiset tulppaanit, mutta ne ovat kovin lyhytikäisiä kukkia. Olen miettinyt mikä olisi näissä vaaseissa sellainen kestävä ja kaunis kukka tai kasvi, mutta johon en heti kyllästyisi. Päädyin myyjän suosittelemana näihin oksiin ja ihastuin välittömästi kun avasin ne paketistaan! ❤

Muutaman päivän pidin Eucalyptuksia vedessä, mutta päädyin kuitenkin kuivattamaan ne. 
Tuoreiden oksien tuoksu oli nimittäin melko tymäkkä! 


 


 Kuusen ja joulukoristeiden jälkeen koti tuntuu hetken ihanan avaralta ja värittömältä. Omalta.


Vielä kun saataisiin hieman lisää lunta, valoa ja aurinkoisia päiviä niin tämä talvikin alkaisi maistua!  
Nimimerkillä: Kaksi rapaista koiraa ja märkä, kaltevaa luistinrataa muistuttava kotipiha.  




 ps. Uudenvuodenlupaukset on ihan tyhmiä. Miksi, oi miksi tammikuun pitää olla pitkä kuukausi ja MIKSI MINÄ AINA menen tähän samaan retkuun?!


21 kommenttia:

  1. Valkoiset kukat ovat ihania, sopii niin sinun sisustukseen. Amaryllis muistuttaa minusta liljoja, joita rakastan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoiset kukat on kyllä jotenkin herkkiä ja arvokkaita samaan aikaan. Tykkään itsekin kovasti! ❤ Minun hääkukkani oli valkoinen lilja ;)

      Poista
  2. Anna olla vaan nuo bling bling-tyynynpäälliset. Sopivat minusta tosi hyvin tuonne puusohvalle ja ylipäätään teidän kotiin. Mulla on vielä kotona joulu, mutt pikku hiljaa alkaisi jo riittää, ainakin nuo tontut. Lauantaina on vapaa, joten silloin keräilen joulun pois ja varmasti puran tuon kuusenkin pois, vaikka onkin niin kaunis ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin vasta tulin iltavuorosta kotiin :) Nyt voi huokaista, sillä mullakin on vapaa viikonloppu ja kivaa puuhaa perheen kanssa! Ensi viikolla alkaa sitten virallisesti arki, kun lapsetkin palaavat kouluun ja eskariin. Saa taas laittaa kelloja soimaan aamuisin, plääh.

      Ehkä mä annan noiden tyynyjen nyt olla ainakin siihen saakka kunnes löydän jotain kivempaa tilalle! Niinhän siinä aina tuppaa käymään, pian minä taas kaipaan värejä ja kaivelen vaaleanpunaiset tekstiilit esille :D

      Ihanaa huomista vapaapäivää sulle! :)

      Poista
  3. Mäkin siivosin jo joulun pois ennen uutta vuotta. Ei mulla sitä tosin paljoa ollut laitettuna muutenkaan.. Ja mullakin on vielä lahjaksi saatu joulukukka ihan täydessä terässä! Onneksi sekin on tosiaan valkoinen (jouluruusu). Hyasintit on kyllä jo mennyttä (valkoisia nekin, joten ei olis haitanneet vaikka olisivat vielä hetken jaksaneet kukkia...).

    Nuo tyynyt on just ihanat! ♥ Anna olla siinä vaan!!

    Oikein kivaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin hyasintit sai lähdöt jo viime viikolla, ne kasvoi ja kukki aikansa ja olivat kyllä ihanat ❤ Mä tykkään niiden tuoksusta, ihan niinkuin kuusenkin, mutta kurja fakta on se, että mä pystyin puolittamaan allergialääkeannoksen niiden lähdön jälkeen ;)

      Mäkin kyllä tykkään noista tyynyistä, mietin vaan että onko ne vähän överit :P Mutta ehkä överit on parempi kuin vajarit tässäkin asiassa? :) Olkoon siis toistaiseksi tuossa. Ne on mun vallitsevaan mielenmaisemaan just sopivan värittömät!

      Ihanaa uutta alkanutta vuotta sulle myös Heli! ❤

      Poista
  4. Täällä on joulu jo siivottu pois.
    Myös joulukukat heitin pois.
    Kauniit bling bling tyynyt. Minusta ne sopii hyvin tuohon sohvalle.
    Kivaa loppuviikkoa!💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ❤ Mulla meinaa helposti karata bling-blingit käsistä ja lopputulos ei välttämättä oo ihan kauheen hohdokas :D Mutta ehkä noi tossa menee, koirankuolaahan niissä varmasti jo on ja blingit himmenee :P

      Oikein ihanaa viikonloppua sulle myös Sari! ❤

      Poista
  5. Meillä myös Amaryllis kukkii vielä ja joulutähti voimissaan.Bling -tyynyt kauniit ja talviset.Mun tyttärellä on muuten samoja päällisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei muuten ollutkaan joulutähteä tänä jouluna ollenkaan! Yleensä on sekin ollut, mutta nyt taisin innostua hyasinteista niin, että unohdin koko joulutähden :D

      Kiitos, tyynyt tosiaan on aika talviset nyt kun sanoit! Voi kun tulis lunta ja paukkupakkaset! ❤

      Poista
  6. Meillä myös Amaryllis kukkii vielä ja joulutähti voimissaan.Bling -tyynyt kauniit ja talviset.Mun tyttärellä on muuten samoja päällisiä.

    VastaaPoista
  7. Oi kun teillä on kaunista <3 Amarylikset tuntuu kestävän ja kestävän, ja onhan nuo valkoiset Amarylikset kyllä upeita joulun jälkeenkin.
    Täällä on tänään viety kuusi ja kaikki joulukoristeet pois. Hieman avaraan tuntuu olevan, mutta nopsaan siihen taas tottuu.

    Oikein kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! ❤ Mua houkuttaisi leikata noi Amaryllisten varret vaasiin, mutta en ole vielä rohjennut :D Varmaan emmin niin pitkään, että kukinta ehtii jo päättyä!
      Minusta on ihanaa saada joulu pois järjestyksestä ennen vuoden vaihtumista, silloin vuosi alkaa ihan puhtaalta pöydältä, kirjaimellisesti! :)

      Huippua viikonvaihdetta sinulle myös! ❤

      Poista
  8. Mulla oli noi smaat blingbling tyynynpäälliset, mut ne näyttää teillä paljon kivemmilta ♥ Täälläkin joulu siivottu pois ja nyt on uudet kukatkin hankittu, päädyttiin tylsiin ja edullisiin trraakkipuihin kun ne kuolee kummiskin :D
    Ihanaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiccu! ❤ Se on muuten jännä ilmiö, että sama esine/vaate/tekstiili näyttää jollain toisella aivan erilaiselta kuin itsellä! Muistan kuinka ihailin parikymppisenä koulukaverin takkia, se oli niin trendikäs ja kiva. Kun vihdoin ostin sen itselleni niin se näytti lähinnä typerältä ja kiikutin sen lopulta kirppikselle!! :O

      Ihanaa sunnuntaita sinulle Maiccu! :)

      Poista
  9. Tässä kurassa ja märässä pimeydessä tarvitaan bling blingiä!!! Tammikuu ja helmikuu joutaa roskiin, joulusta voitas aloittaa suoraan maaliskuusta ja kevät hommista. Ja jos tuo amaryllis venyy likkaa katkaise kukkavana ja laita maljakkoon. Jaksaa kukkia viikon-kolme :)
    Mukavaa viikonlopun jatkoa teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aika samoilla linjoilla tuon suhteen, että vois olla jo maaliskuu :D Mutta toisaalta houkuttaa ne pakkaspäivät, luistelukentän reunalla juodut kuumat mehut ja punaiset posket. Tänään meillä vihdoin paistaa aurinko ja on pieni pakkanen, olo on heti aamusta HUOMATTAVASTI virkeämpi kuin synkkinä sadeaamuina! Lisää näitä siis! ❤

      Minä eilen pätkäisin noi pituutta venyneet amaryllikset vaasiin ja noin ne on kyllä tosi kauniit! Toivottavasti pysyvät hyvinä edes sen viikon, mä en oo kauheen hyvä kukkien kanssa :P Nyt haluaisin ostaa vanhan kunnon peikonlehden meille kun mun orkideaparat kuolla kupsahti, mutta eilinen kukkakaupassa pyörähtäminen ei tuottanut tulosta.

      Ihanaa ja aurinkoista sunnuntaita sulle Satu! :)

      Poista
  10. Ihanan näköistä siellä <3 Anna vaan bling-blingin hetken olla :)
    Meillä taas yllättäin joulu pysyi ihan loppiaiseen asti!! Enpä muista koska olisin niin pitkään jaksanut :) Ehkä laiskuus vain iski ;)

    Hetkeksi voisi talvi tulla, mutta kyllä tää kevätpuoli on aina jäääärkyttävän pitkä!

    Ihanaa alkanutta vuotta teille! Ja iloa arkeen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! ❤ Oikeassa olet, kevään tulo kestää kyllä ihan liian kauan. Tammikuu on ihan mahdottoman pitkä ja kivinen joka vuosi! (eikä vähiten uudenvuoden lupausten takia...)

      Aurinkoista tammikuuta sinne myös! Tästä vuodesta tulee vielä hyvä kun se pääsee kunnolla käyntiin! :)

      Poista
  11. Oi oi!! Minäkin haluan eukalyptuksia! Täytyy käydä kukkakaupassa kyselemässä.
    Teillä on kyllä niin ihanan levollisen rauhallinen koti!! Kaunista! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin lämpimästi suositella eucalyptuksia, tuoreiden oksien tuoksu on ihana eikä ulkonäkökään haittaa! ;)

      Ja kiitos Vivi ❤ Välillä omat nurkat jurppii ja välillä koti tuntuu tosi kivalta ja rakkaalta. Niin se on naisen mieli vaihteleva :D

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)