torstai 31. toukokuuta 2018

Rakkaudesta sitruunaan ja sokeriin!

Meillä sattui olemaan kaapissa viikon sisällä erääntyvä tuorejuustopaketti. 

Ja mansikoita. 

Ja avattu purkki Lemon Curdia. 

...siitä se ajatus sitten lähti. 
 Juustokakku ❤


 





Näistä löytämistäni aineksisa innostuneena ryhdyin googlaamaan sitruunaisia juustokakku -ohjeita. En löytänyt MITÄÄN, missä olisi ollut samat ainekset kuin meidän jääkaapissa, enkä aikonut lähteä kauppaan mitään erityistä hankkimaan. Siirryin hakukoneen kanssa sanoihin: Juustokakku ilman kermaa. Edelleenkään en löytänyt yhtään ohjetta, johon ei olisi tullut jotain kaapista löytymätöntä vaahtoutuvaa. Aina oli ohjeessa joko vispattua kermaa, soijakermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Pah. 


 
 


Arvaattekin jo, että päästin jauhopeukalon valloilleen ja ryhdyin säveltämään ohjetta itse. Lopulta täytteeseen tuli vaahdotettuja kananmunan valkuaisia, tuorejuustoa, rahkaa ja lemon curdia. Enkä yhtään huijaa, kun sanon, että se oli hyvää!

 
 


Päälle puolitin kotimaisia mansikoita ja sulatin tummaa suklaata. 

 
 


Melko tuhtia evästä tuollainen juustokakku. Siitä nimittäin riitti useaksi päiväksi siivuja, sillä kovin suurta palaa tuollaista ei pystyny kertaistumalta hotkimaan. Edes herkkupehva meikäläinen!

Eilen tyttö kavereineen söi koulupäivän jälkeen välipalaksi viimeisetkin kakun muruset ja hyvä niin, sillä seuraavat herkut herkutellaan viikonloppuna mökillä. Minä ryhdyn pakkaamaan meille matkakamppeita huomiseksi! Meille luvataan sinne aurinkoista ja mukavan lämmintä säätä, joten toivon pääseväni istuttamaan muutamia kesäkukkia purkkeihin! 

Aurinkoista kuunvaihdetta ja ihanaa alkavaa kesäkuuta!  ❤








2 kommenttia:

  1. Herkullinen kakku, mä tykkään hulluna juustokakuista ja noista aineksista ei voi syntyä kuin hyvä kakku! Ihanaa viikkistä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen ihan ihastunut tuohon lemon curdiin! Se antaa niin raikkaan, mutta silti pehmeän maun ❤

      Ja kiitos! Oikein ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sulle myös! 😊❤

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)