tiistai 17. joulukuuta 2013

Uusi tuttavuus

Leivottiin uudella ohjeella pipareita, tähän taikinaan ei tullut kananmunaa, maitoa eikä vehnäjauhoja, soodankin korvasin leivinjauheella. (Vegaaneille ja allergisille sopivia siis, jos käyttää kuorrutteessa pelkkää sokerimassaa ym.). Uusi tuttavuus todellakin!

Tattaripiparit, tattadaa! 

Osa kuorrutettiin valkosuklaalla ja loput sokerikuorrutteella, että suuttujakin saa herkkuja.

Saatiin samassa talossa asuvasta ekaluokkalaisesta tytöstä apuja koristeluun ja voi kuinka niillä oli hauskaa! Ja tuloksena aika villin näköisiä piparkakkuja, vai mitä tuumitte?

munaton, maidoton, gluteeniton, vegaaninen


Koko leipomishommassa oli oikeastaan vain yksi ajatus, pienen tytön halu muistaa kavereitaan. Paketoitiin siis muutamat piparit sellofaaniin ja tyttö vei pihalla asuville kavereille joulutoivotukset. Vetää äitihenkilön aika tunteikkaaksi ja ylpeäksi. Miten hienosti tyttö kohteleekaan ja ajattelee ystäviään.


Tässä vielä ohje:
(Tästä tulee n. 2 pellillistä, tuplaa ohje jos tahdot enemmän)

Tarvitset:

0,5dl siirappia
0,5dl sokeria
2-3tl piparkakkumaustetta
3tl tummaa kaakaojauhetta
0,5tl kanelia
75g maidotonta margariinia (esim.sininen Keiju)
2,5-3dl tattarijauhoja
0,5tl leivinjauhetta

: Kaada siirappi, sokeri ja mausteet (ei leivinjauhetta) kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää margariini ja anna sulaa joukkoon. Jäähdytä taikinaa hetki ja lisää jauhot+leivinjauhe. (Itse jätin taikinan melko löysäksi, koska leivonta-kaulintavaiheessa  lisään jauhoja pöydälle ihan reippaasti, mutta tämä on makuasia) Taikina saa jähmettyä ja levätä jääkaapissa vaikka yön yli, mutta parikin tuntia riittää hyvin. 
Sitten vain kaulitaan ohuiksi ja otetaan muoteilla kuvioita leivinpaperille pellin päälle. Paistetaan 200 asteessa uunin keskitasolla 7-10 minuuttia. Kannattaa olla tarkkana ettei ohuimmat kohdat pääse palamaan.


1 kommentti:

  1. Mikäs ihme tuo nyt on, että tyttö toimii noin. Monet asiat periytyy :)

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)