lauantai 4. lokakuuta 2014

Herkutellaanko?

Otin mökkiviikonloppuna talteen viimeiset mintun- ja mäkimeiraminlehdet, keräsin nokkosenlehdet ja kaksi onnettoman pikkuruista ja raakaa kesäkurpitsaa mukaan tänne kotiin.

Ryöppäsin nokkoset ja tein niistä ihanaa valkosipuli-nokkosvoita. Kiitos salikaverille maistatuksesta ja ohjeesta! Haluatteko te ohjeen? Se maistuu tosi hyvälle ruisleipäkannikan päällä ja grillatun maissin päällä!


Osan ryöpätyistä nokkosista pistin pieniin pusseihin ja heitin pakastimeen, saadaan siis toistekin nokkosvoita ja ehkäpä leivon siitä leipääkin...tai lettuja.


Nokkonen ei muuten tuoksu mitenkään herkulliselle tuossa kiehuessaan, yh. Onneksi maku on parempi. 


Mintut ja mäkimeiramit putsasin ja kuivatin matalalla lämmöllä uunissa ja pussitin maustekaappiin.

Tuore minttu tuoksuu niiiiiin hyvältä!



Tein grilliruuan kaveriksi eilen tsatsikia, johon ujutin tuota kuivattua minttua. Aika herkkua! 

Tähän tuli:
300g turkkilaista jugurttia
puolikas tuore kurkku
1rkl kuivattua minttua
1 valkosipulin kynsi 
oman maun mukaan ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta

Kokeilkaa tekin :)



2 kommenttia:

  1. Reseptiä tosiaan voisit laittaa. Meillä aina mennään omilla maustevoilla mutta olisi kiva saada uusia makuja kun tulee jämähdettyä niihin samoihin vanhoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selkis! Laitan reseptin seuraavaan postaukseen :) Itse ainakin tykästyin tähän, simppeli, mutta hyvää maku. Ja toimii tosi hyvin Väinämöisen palttoonnappien kanssa ;)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)