maanantai 20. lokakuuta 2014

Perunahimo

Mikä mua vaivaa? Mulla on joku käsittämätön perunahimo! Ihan sama onko se paistettua, keitettyä tai muussia. Suurin himo koskee uunissa paistettuja ranskalaisia ja bbq -ristikkoperunoita. Tai sipsejä! Onko tää joku syksyinen "kerätään talvivaraa" -tyylinen juttu vai mitä ihmettä? Sitä talvivaraa nimittäin riittää ihan ilman extra-perunan pupeltamistakin! Vai onko tämä joku kausi? Perunanpupeltamiskausi jota edelsi hapankorpunrouskutuskausi...mitähän seuraavaksi?

No, kuitenkin. Meillä on syöty viime viikkoina paljon... perunaa. Tässä ohje yksiin lemppareihini; uunitettuihin rosmariiniperunoihin. Nämä käy lisukkeeksi oikeastaan mille vain ja tietty menee ihan sellaisinaankin majoneesiin dipattuna!

Rosmariiniperunat

Pussillinen isoja kiinteitä perunoita kuoritaan ja lohkotaan. Sitten ne pyöritellään oliiviöljyssä ja maustetaan suolalla, mustapippurirouheella ja kuivatulla rosmariinilla. Paistetaan uunissa 225- asteessa vajaan tunnin, välillä käännellen. 

Tänään näiden kanssa syötiin keitettyjä babyporkkanoita ja paistettuja broilerin rintafileitä runsaalla currylla! Mutta on näiden kanssa tullut syötyä myös makkaraa, lihapullia tai pihvejä. Toimii!




 

Voisikohan syödä lohkoperunoita perunamuusilla? :P 
 Oikeesti, mikä hitsi mua vaivaa? 

 

 

3 kommenttia:

  1. Mulle tulee myös välillä ihan hirveä perunahimo ja sitten tuleekin perunaa jos jonkinmoista. Rosmariiniperunat on hyviä ja meidän poikien yksi suosikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä etten ole ainoa :D Onkohan niissä joku "koukuttava" ainesosa? :P

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)