maanantai 23. maaliskuuta 2015

Gluteeniton kasvispiirakka

Olen nyt kaksi kertaa tehnyt tällä ohjeella piirakkaa ja vakuuttunut sen toimivuudesta, joten jaan sen teidänkin kanssa! Toivottavasti rohkenette kokeilla!


Olen soveltanut tähän oman piirakan ohjetta ja TÄTÄ Raparperin alla -blogin Lauran laittamaa ohjetta.
Alun perin siis oli tarkoitus tehdä tuolla Lauran laittamalla ohjeella, kunnes totesin, ettei kaapista löytynytkään riittävästi juustoraastetta ja tuorejuustoa. Hups. Siksi siis piirakasta tuli tällaista, mutta hei, ei se haittaa, tämäkin on nimittäin tosi hyvää! Niin hyvää, että tein sitä taas!



Pohja:

2dl Pirkka gluteenitonta jauhoseosta
1dl perunamuusijauhetta
1dl sulatettua margariinia tai voita
1dl kermaa tai ruokakermaa
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa

Täyte:

1prk creme fraicea
4-5rkl punaista pestoa
2 kanamunaa
1 iso sipuli
kourallinen kirsikkatomaatteja
1dl kermaa tai ruokakermaa
suolaa oman maun mukaan
3rkl pippurituorejuustoa
(1dl juustoraastetta, ei pakollinen, tulee hyvää ilmankin)

: Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin, lisää sulatettu margariini ja kerma ja nypi sormilla tasaiseksi. Läpsi voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa kanamunat ja kerma sekaisin, lisää ranskankerma ja pesto. Kuori ja pilko sipuli ja kypsennä sitä mikrossa pari minuuttia, että se pehmenee. Lisää muna-kerma-seokseen sipuli, suola ja juustoraaste jos käytät sitä. Lataa seos piirakkapohjalle, lisää päälle halkaistut kirsikkatomaatit ja nokareittain pippurituorejuustoa, uunita 200 -asteessa 25 minuuttia, tai kunnes pinta alkaa ruskistua ja täyte jähmettyä.




Jos kokeilette niin kertokaahan mitä piditte? 




2 kommenttia:

  1. Hei, löysin tänne tuolta Helin ja Krissen blogien kautta ja jäin mukaan seurailemaan. :)
    Meillä syödään gluteenitonta ruokaa, joten otanpa tämän ohjeen talteen ja kokeilen! :)

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)