sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Ompsupäivä (kuvapläjäysvaroitus!)

Täällä on harjoitettu kangasvaraston tyhjennystä ja ommeltu lapsille kevätvaatteita vauhdilla. Iski pitkästä aikaa oikein inspis ja kulutinkin lähes koko torstaipäivän ja -illan ompelemassa. Enkä turhaan, sain nimittäin tosi paljon aikaan ja lapset tykkäsivät uusista vaatteista. Se jos mikä, ei ole enää näin isojen lasten kanssa itsestäänselvyys.


Suuttujalle tein Eurokankaan lentsikka digitrikoosta puseron Ottobren Smart Guitars -kaavalla. Tässä on kivat lasketut olkapäät ja se sopii malliltaan tälle hoikalle pojalle tosi hyvin!


Farkut on jälleen kerran isähenkilön peruja. Näihin meni kyllä ne viimeisetkin rippeet, joten pitää joko käydä Eurokankaan farkkulaarilla sukeltamassa tai pitää silmät auki kirppiksillä. Ihan paras löytö on isot miesten farkut, kivoilla kulutuksilla ja hyvin huokealla hinnalla, hih. Myös kaikki sukulaiset ja tutut, älkää heittäkö vanhoja farkkujanne pois vaan lahjoittakaa ne minulle jatkojalostukseen ;)

Vyötärölle ja lahkeisiin tein taas nuo pitkät jämäkät resorit, joita voi alkuun kääntää. Kasvunvaraa siis, ja sitä taidetaan tarvita pojan yöllisistä kasvukivuista päätellen melko pian.

Housujen pohjalla kaavana Ultimate Casual koossa 104.



Tässä näkyy se hihojen/hartioiden laskettu malli hyvin. Sovituskuvaa en ole onnistunut nappaamaan, mutta varmasti teen tällä samalla kaavalla lisää kevätpaitoja, joten eiköhän jostain sellainenkin onnistu saada.


Aika kivoja lentokoneita vai mitä? 


Astetta kesäisempi tuli tästä setistä. Pallotrikoon bongasin todella halvalla kankaiden yönä Viljamin Puodista ja muut on tilkkulaatikkoni pohjilta kaivettuja paloja.



Aika pirteä setti vai mitä? Lippapipo on tutulla Noshin kaavalla tehty, samoin paita tutulla raglan-kaavalla. 


Musta tupsu sopisi tohon niin hyvin, mutta en viitsi laittaa, koska suuttuja repii ne joka kerta pois.








Tytölle tein kauan muhitusta "camo" trikoosta legginssit. Ihanan helpot ja nopeat on leggarit muuten ommella. Näitä pitää ehdottomasti tehdä lisää!



Ja tietysti lippapipon myös. Tulipa aika ison tytön näköinen tyyppi näillä vaatteilla, hui!





Seuraavakin postaus on tossa jonossa tulossa, tiedossa siis purnausta kylmenneistä säistä ;) Näkemiin näihin tunnelmiin siis!







9 kommenttia:

  1. Tosi kivoja vaatteita olet ommellut lapsillesi. Kiva tuo lentsikkakangas ja huikean hyvä idis jatkojalostaa vanhoja farkkuja. Tyttö näyttää kyllä jo niin isolta neidiltä noissa kuoseissa. Niin ne lapset kasvaa, mutta onneksi me vanhemmat pysymme aina vaan yhtä nuorina, hih...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä niin totta, miten sitä ite pysyykin ihan nuorena vaikka lapset kasvaa silmissä :D :D

      Poista
  2. Mulla edelleen se lippapipo (ja "pari"muuta suunnitelmaa) toteuttamatta. :D Veto niin pois ettei mitään näköjään saa toteutettua. ;) Mutta kiva että sulla on virtaa ja oot saanut taas noin ihania juttuja tehtyä lapsille! :)

    p.s. arvonta olis joo ihan jeess... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tässä oikein ole näköjään lippapipo säitäkään näkyvissä, joten... :D
      Arvonta on tulossa, sain tästä sun kommentista hyvän vinkin :P

      Poista
  3. Huikean kivoja vaatteita taas kerran! :) Leggareita pitäis itekin varmaan ommella. Meillä kun ei edelleenkään suostuta housuja laittamaan "ettei näytä pojalta". :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leggarit on kyllä niin nopsat tehdä, että ne tulee melkein itsestään :) Ja menee nyt ulkohousujen alla ja kesällä sitten sellaisenaan, eli käyttöaikakin on kivan pitkä!

      Poista
    2. Ne on kyllä näppäriä. Ja meillä tosiaan päivittäisessä käytössä, joten ihan parit ei riitä. :D

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)