maanantai 20. huhtikuuta 2015

Mökkisuunnitelmia

Viime vuonna aloitettiin mökkikausi ensimmäistä kertaa jo pääsiäisenä, mutta koska tänä keväänä säät ovat olleet, no vähemmän lämpimiä, niin siirrettiin suosiolla sinne menoa tänä keväänä. Nyt kuitenkin katsahdin kalenteriin ja totesin vapun antavan meille yhden ylimääräisen vapaapäivän sille viikonlopulle, joten jos säät suosivat lähtee meidän porukka valloittamaan Länsi-Suomea (onko se Länsi-Suomea vai Lounais-Suomea vai mitä Suomea, Satakuntaa nyt ainakin? Ja kirjoitetaanko nämä isoilla vai pienillä etukirjaimilla? Äikkä- ja maantieto -nerot kertokaa!).


Tämän kesän tavoite on saada mökin makuuparvi valmiiksi ja ne muutamat puuttuvat panelit tuvan seiniin. Vähän jännittää miten meidän vanha kaivo toimii, se kun alkoi viime syksynä käydä vähän kuiviin. Pidetään peukkuja, ettei sen kanssa tarvitsisi alkaa rähläämään! Meillä kun on täällä kotonakin jos jonkinlaista remonttiprojektia vielä edessä...yhtään kaivoprojektia ei siis kaivattaisi.

Nyt vappuviikonloppuna olisi tarkoitus katsoa josko mökillä olevan kasvihuoneenräpiskän saisi kauniisti purettua ja kuljetettua tänne kotipihalle, jossa sillä olisi enemmän käyttöä. Viime vuonna meillä onnistui kasvattaa vain kesäkurpitsat, koska kaikki taimet ehtivät aina viikon aikana kuivua (tai peräti paleltua kesäkuussa!) ennenkuin päästiin perjantai-iltana taas mökille hätiin. Kasvatuslaatikossakin ne meinasivat vallan kuivua pahimpina hellepäivinä, joten tuo kesämökkiviljely on aikamoisen haastavaa...parempi viljellä täällä kotosalla nyt, kun on piha mihin laittaa ja aikaa hoitaakin kasveja. (vielä kun saisi sitä taitoakin!)


Kovasti jännittää, että miten vanha torppa on talven yli selvinnyt. Onko tontilla kaatunut puita tai huussi kaatunut kumolleen, kuten viime vuonna :D Viime talvena kasvihuoneen kattopanelikin oli lähtenyt omille teilleen ja pahus vieköön, repeytynyt kurjasti! Saa nähdä, joutuuko sitä paikkaamaan jesarilla, kääks.

Ja savusauna, sinnekin on ikävä! Vähän hämyisä ja mustunut löylyhuone, valtava sihisevä kiuas ja rauhallinen tunnelma.Arvaattekin ehkä, että minua sisustuttaa jo ajatus päästä mökille huseeraamaan. Haluaisin tuvan divaanisohvaan uudet päälliset ja täällä kotona odottaa uusi, äidiltäni saatu, juuri mökille sopiva leipälaatikko. Olisi kiva ostaa muutamia uusia kahvimukeja ja kauniita astioitakin sinne. Kammarin sängystä en pidä yhtään. Siinä on todella hyvä nukkua, mutta se on pieneen kammariin liian iso leveiden laitojensa vuoksi ja samasta syystä ihan mahdoton pedata kauniisti. Ja matala. Oliko siinä jo riittävästi syitä heivata sänky? Tuumittiin, että jos vietäisiin meidän parisänky sinne ja ostettaisiin tänne kotiin sitten uusi entistä ehompi.
Paljon kivoja suunnitelmia siis! Nyt kaikki peukut pystyyn, että säät lämpenevät pian ja me päästään mökille! 4 kommenttia:

 1. Mullakin mieli halajaa jo mökille, mutta taitaa mennä kesäkuun puolelle ennen kuin sinne asti ehditään, toukokuussa itselläkin on lähes joka viikonloppu jo buukattu täyteen ja mies on varmaan pellolla... ;)

  Kivoja suunnitelmia teillä vapulle siis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli eka talvi, kun ei edes käyty kurkkimassa mökillä kertaakaan. Jännää mennä katsomaan onko koko tönö ylipäätään olemassa enää :D

   Poista
 2. Nuo mökkisuunnitelmat kuullostavat mökittömän korviin niin ihanilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kuinka kamala mökkikuume mulla oli monen monta kevättä, ennenkuin tämä nykyinen ostettiin! Ihan tuskaa :/ Ja nyt on keväisin tuskaa, kun ei malttais odottaa hyviä säitä, että pääsisi mökille :D Ei oo helppoa! :)

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)