perjantai 15. toukokuuta 2015

Riitaisat lapset ja ihanat ystävät

Mitäs meille? Ei oikeastaan mitään, mutta kuitenkin kaikkea!

Eilinen arkipyhä oli kyllä kiva, vaikka isähenkilö olikin töissä osan päivästä. Aamulla vielä revin hiuksia päästäni lasten riitelyn ja torailun takia ja mietin mitä ihmettä noiden kanssa teen koko kesäkuun, kun koululainen on kotona villitsemässä Suuttujaa ja riitelemässä sen kanssa aamusta iltaan, ja isähenkilö (the auktoriteetti) on päivät töissä, puuuuh.

Yritin mopata lattiaa kun lapset kiljuivat toisilleen sekä mellastivat viskellen sohvatyynyjä ympäriinsä, joten tuuppasin riitapukarit pihalle vesisateeseen juoksemaan ja päästelemään höyryjä.

Ei ihan mennyt sekään niinkuin ajattelin. Toisinsanoen minä moppi kädessä huutelin ikkunasta puolen minuutin välein -yksi kerrallaan trampalle! -Suuttuja pois sieltä trampalta nyt, nyt on siskon vuoro! Jaoin jäähyjä ja uhkailin. Leppoisaa.
Tämä rauhallisen ja sopuisan näköinen murmeli osaa olla kyllä sille päälle sattuessaan aivan mahdoton kovaääninen kiusanhenki ja riehuva riiviö.
Onneksi iltapäivä meni miellyttävämmin, h u o m a t t a v a s t i  miellyttävämmin. Saatiin useamman vuoden tauon jälkeen lapsuudenystäväni perheineen kylään ja oli niin ihanaa nähdä pitkästä aikaa. Lapsetkin viihtyivät toistensa seurasta pienen alkujännityksen jälkeen. Oli hyvää ruokaa ja hyvää seuraa, parin vuoden kuulumiset höpötettävänä ja kuten kaikilla keski-ikää lähestyvillä, myös meillä jutut lopulta päätyivät sairauksista puhumiseen ja elämäntaparemontin suunnitteluun, hih.

Ja katsokaa, millaisia pinkkejä ruusuja he toivat mukanaan ja mitä taitava ystäväni oli tehnyt minulle tuliaisiksi! Narupallon, jonne voin laittaa valosarjan sisään, mutta itseasiassa taidan pitää kesän yli sen ihan näin ja ehkä jouluksi sitten laitan valot siihen. Se on huippukaunis ja sopii kotiimme niin hienosti! Kiitos ystäväni <3

Tästäkin päivästä tulee aivan pakostikin mahtava! Sitä enteilee uunissa muhiva juustokakku ja tieto illan bloggaritapaamisesta! Huippua nähdä pitkästä aikaa taas blogituttuja ja kokoontua yhteisen herkkupöydän äärelle rupattelemaan.

Sitä ennen kuitenkin lähden kurkkimaan vintille ja valkkailemaan meille ylimääräistä rompetta myyntiin. Tytöllä on huomenna "koulupäivä" ja koulun vanhempainyhdistys on järjestänyt aamupäivälle mukavaa ohjelmaa koko perheelle, mm. taikurin esiintymään ja kirpputoripöydät koulun saliin, jonne minäkin siis vien lasten pieniksi jääneet pyöräilykypärät ja vaatteet myyntiin. Toivotaan että kauppa käy ja paljon ihmisiä saapuu paikalle!Oikein ihanaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille! 
6 kommenttia:

 1. Kyllä nuo sisarukset osaa vetää just siitä narusta, että varmasti saavat toisen huutamaan. Tuo on niin tuttua siltä ajalta kun lapset oli pienempiä, huoh... Kun tilanne on päällä, tuntee kyllä itsensä välillä niin voimattomaksi. Tsemppiä vaan!

  Juustokakkua...aah...*kuolaan*....Ihana nähdä ♥ ....ihan kohta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kai sitä kuuluisaa sisarusrakkautta :D

   Kiitos kivasta illasta <3

   Poista
 2. Jos oikein riitautuu niin tuutte grillailemaan vaihteeksi vanhoille kulmille ;)

  VastaaPoista
 3. Jes, muillakin lapset melskaa ja riitelee...Se on jotenkin niin helpottavaa tietää kun itse juuri tuskasteltu muutama päivä äkäisen nuorimmaisen kanssa :D ja juuri mietin, millainen mahtaa olla pitkä kesäloma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kolmevee on useimmiten melko tyytyväinen tapaus, mutta jotenkin toi ekaluokkalainen elää jotain pre-teini-ikää ja kiukkuaa nurkissa :D Ja sitten se saa kiljumisellaan ja änkkäämisellään ton pienemmänkin mukaan ja soppa on valmis!

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)