tiistai 19. toukokuuta 2015

Raparperi

Meidän pihan raparperi alkaa olla valtava. Eilen napsin sieltä neljä suurta vartta, eikä puskasta huomaa mitään eroa!



Tässä teillekin ohje ihan parhaaseen gluteenittomaan raparperipiirakkaan! Tämän voi tehdä myös maidottomana versiona vaihtamalla maidon kauramaitoon. Superherkkua myös vehnäpullaa rakastavien mielestä!

Raparperipiirakka (pellillinen)

(gluteeniton, vehnätön, maidoton)

3 munaa
2,5dl sokeria
1rkl vanilliinisokeria
100g margariinia (maidoton)
1,5dl maitoa (kauramaitoa) tai vettä
4,5-5dl Semper Fin Mix -jauhoseosta
1,5tl leivinjauhetta
4 isoa raparperin vartta
kanelia

: Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen. Kuori raparperit ja viipaloi ne. Sekoita raparperit ja pari ruokalusikallista sokeria kulhoon ja laita pariksi minuutiksi mikroon. Valuta pohjalle valunut neste pois.
Sulata margariini kattilassa ja lisää maito. Vatkaa (sähkövatkaimella!) kananmunat ja 2dl sokeria vaahdoksi. Sekoita rasva-maitoseos varovasti vaahdon joukkoon. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan ja kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Ripottele raparperinpalat  ja kanelia taikinan päälle ja paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 15-20 minuuttia.





Toimii ihan sellaisenaan kahvipöydässä, mutta tietysti siihen voi lisätä kylkeen hieman vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa!




10 kommenttia:

  1. Oi vitsit, miten isoja raparpereja! Munkin täytyy käydä katsomassa, miten meidän raparperit ovat kasvaneet. Raparperit ovat tuolla pihan perällä, joten meinaavat jäädä multa vähän unohduksiin, kun eivät ole tässä näkyvillä. Kiitos ohjeesta! Tälle tulee käyttöä... Ihana tuo kuva lapsista raparperien kanssa ♥ Teidän raparperit ovat todellakin suuria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen vähän itsekin yllättynyt tuon raparperin koosta :D Olen tottunut lannoittamaan ja hoivaamaan mökillä olevia kitukasvuisempia versioita! Mutta siis ihanaa, saadaan koko kesä paljon raparperia, se on niin herkkua!

      Poista
    2. Sain eilen työmatkalla raparperirahkaa, namskis...ihan tosi herkkua ♥ Suosittelen.

      Poista
    3. No kuulostaa kyllä hyvältä! Mitenhän se raparperi oli käsitelty siihen, vai oliko ihan raakana rahkassa?

      Poista
  2. Nam :) Oletko kokeillut soseena on tosi monikäyttöinen,kakkujen-ja kääretorttujen täytteenä,mun ehdoton suosikki on
    leipäjuuston päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitää kokeilla! Olen tehnyt raparperista mehua ja piirakkaa, ja nyt sain testattavaksi hillo-ohjeen :P Tästä tulee herkullinen kesä <3

      Poista
  3. Wau, mikä valtava raparperi! Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jättiläisten sukua :D Kiva jos ohjeesta oli iloa!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Heh, pakko oli napata kuva, kun naureskeltiin raparperien toimivan myös tarpeentullen sateenvarjona :D

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)