tiistai 8. joulukuuta 2015

Jouluisia muottihommia

Täällä on pidetty vähän hiljaiseloa, vaikka koneella olen kyllä istunut ihan niskajumiin asti. Mutta nyt on tämän vuoden viimeiset koulutehtävät palautettu, enää muutama ilta koululla korva tarkkana ja sitten alkaa loma! 

Näin tuolla instagramin ihmeellisessä kuvatulvassa hauskan kuvan piparkakuista, jotka nököttivät tikun päässä. Ne oli niin somia, että pakkohan se oli kokeilla itsekin tehdä sellaisia.

Sulatin näihin valkosuklaata päälle ja koristelin nonparelleilla. Valkosuklaan ja piparkakun liitto hipoo täydellisyyttä <3
Meillä tosiaan on itsenäisyyspäivän piparitalkoo -perinne, joten aloitin aamun tekemällä taikinan jääkaappiin köllöttämään ja maustumaan. Illan tullen sytyteltiin kynttilät ja ryhdyttiin lasten kanssa kaulimaan taikinaa. Lapset tekivät piparit ja minä toimin paistomestarina. Vähän vaaleaksi jäi taikina, kun laitoin aavistuksen vähemmän mausteita tällä kertaa, mutta ilmeisen onnistuneita niistä tuli kun liki puolet neljästä pellillisestä on jo hävinnyt!
Minulla oli tarkoitus tehdä suolataikinaa itse, mutta lopulta päädyin ostamaan valmista fimo-massaa. Meidän 8v. rakastaa askartelua ja kaikkea pientä värkkäämistä (jaa, miten niin äitiinsä tullut, heh), joten alettiin yhdessätuumin muovailemaan pieniä koristeita, joita voi ripustaa kuusen oksille tai mihin vain. 

Minä tein pitsikuviota kaulitsemalla virkatun liinan päältä ja piparkakkumuoteilla otettiin kuviot massasta. Meillä oli ihan puhtaan valkoista massaa, joka kovettuu huoneenlämmössä. Nämä ohuet koristeet kuivuivat päivässä ja sitten ne saikin maalata. Joskaan pakko noita ei ole maalata, mutta minä halusin kirkkaamman pinnan niin maalasin etupuolet valkoisella askartelumaalilla. 
Aika nättejä niistä tuli! Tänään aamupäivällä paistoi niin kauniisti aurinko, että sain taltioitua sen tähän kuvaankin <3
Nämä koristeet oli helppo ja nopea tehdä lasten kanssa, suosittelen kokeilemaan. 

 

Ollaan me tässä muutamana iltana muutakin pientä askarreltu, mutta ihan vielä ei ole valmista näytettävää teille. Mikä siinä onkin, että tuleva joulu saa tällaisen askartelubuumin aikaiseksi? Ihan hassua miten vähän tulee askarreltua muulloin vaikka tämä on todella kivaa puuhaa!


6 kommenttia:

 1. Mekin leivottiin pipareita sunnuntaina, tosin vaan yksi pellillinen kun ei enempää ehtinyt kaiken muun touhun keskellä. Loppu taikina odottaa jääkaapissa, mutta kun ei (muka) ehdi tai jaksa ryhtyä puuhaan missään välissä...

  Oi että oon kateellinen sun opiskelujen edistymisestä! Mä en oo saanut mun opiskelujuttuja palautettua vielä mitään! Kääk... En arvannut että olisi näin vaikeeta yhdistää työ, perhe ja opiskelu. No, onneks opinto-oikeutta on vielä hyvä tovi jäljellä, vaikka ei pidä siihen tuudittautua... Jos vaikka uutta opiskelua pukkaakin jo kohta. :D

  Joulu tulee ihan pikavauhtia, ihan välillä pelottaa ettei ehdi ja osaa nauttia tästä joulunalusajasta riittävästi. Onneksi koulut loppuu jo niin aikaisin tänä vuonna että on siinä vielä aikaa nauttia ennen joulua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun on pikkupakko edistyä taikka multa lakkautetaan tuet ;) Motivoi kummasti :D
   Musta tuntuu kans, että joulu tulee nyt ihan liian nopeasti! Kauheesti pitäis vielä kaikkea ehtiä tekemään ja lahjatkin on edelleen kaupassa, jaiks!

   Poista
 2. Meillä kaikki on sillä kuuluisalla pitäis -listalla. Pitäis askarrella, pitäis leipoa ja joulukortteja meinasin lähettää, mutta hylkäsin jo ajatuksen. :D Tosi kivoja noi fimo-massasta tehdyt koristeet. Sitäkin on pitänyt kokeilla... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on pään sisäinen pitäis -lista, joka kolkuttaa takaraivossa jatkuvasti. Tavallaan vähän ärsyttävää kun ei oikein mistään antaisi myöten luopua :D Sit siitä kaikesta kivasta tekemisestä tulee suorittamista ja pakkoa. Mutta joulun jälkeen helpottaa...kai?

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)