lauantai 9. tammikuuta 2016

Siemennäkkäri (gluteeniton, vegaani)

Tein taas pitkästä aikaa pellillisen näkkäriä kun cittarissa ei myydä enää mun lempparinäkkileipää (gluteenitonta) ja jauhokaapista löytyi siemeniä joka lähtöön.


Siemennäkkäri
(gluteeniton, vehnätön, vegaani)

0,5dl semper fin mix -jauhoseosta
0,5dl maissitärkkelystä
1,5dl vettä
0,5dl seesaminsiemeniä
0,5dl auringonkukansiemeniä
0,5dl kurpitsansiemeniä
0,5dl pellavansiemeniä
2rkl siirappia (tai hunajaa jos et ole vegaani)
1tl suolaa
0,5dl oliiviöljyä tai kookosöljyä
pinnalle sormisuolaa

: Laita uuni lämpenemään 150-asteeseen. Kiehauta vesi ja lisää siihen siirappi ja suola, sekoita kunnes ne sulavat nesteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin ja lisää nesteen joukkoon. Levitä leivinpaperin päälle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi. Parhaiten taikinan saa levittymään taputtelemalla veteen kastelluilla kämmenillä.
Paista (kiertoilma) uunin keskitasolla noin 40-50 minuuttia. Ripottele päälle sormisuolaa.





Tätä näkkäriä voi maustaa haluamillaan tavoilla. Tähän sopii hyvin esimerkiksi rosmariini tai oregano! Kivan tästä ohjeesta tekee se, että tähän voi heitellä mitä vaan siemeniä ja ryynejä mitä kaapista sattuu löytymään. 

Hirmu hyvää tämä on esimerkiksi tomaattikeiton tai kasvissosekeiton kaverina.



Suuttuja ei tästä näkkileivästä välittänyt, mutta koululainen tykästyi kovasti ja tuntui se maistuvan isähenkilöllekin. Meillä tätä syödään tänään tex-mex -keiton kanssa!

Hyvää viikonloppua rakkaat lukijat! 



8 kommenttia:

  1. Täytyykin kokeilla. Minulla on erillainen ns.*karppi* versio, johon tulee mm. mantelijauhoa, kananmunan valkuaista ja kaiken maailman siemeniä ja tietty suolaa! Kun sitä tekee pellillisen, niin häviää aika nopeesti vaikka vain omaan suuhun ja ihan siltäänsä:)
    Tuo yrttien lisäys on hieno idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen joskus tehnyt kananmunalla ja ilman jauhoja tätä, mutta meidän perheen allergiat ei anna myöten käyttää mantelia ja munia :/ Mietin että tähän voisi kokeilla myös sellaista maustettua suolaa, voisi toimia? :)

      Poista
  2. Meillä vedetään tuota pellillinen iltapalasnacksina ;) ihan sikahyvää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä hyvää ja helppoa tehdä! Hyvin näyttää hupenevan täälläkin :D Minä tein tämän kanssa tsatsikia, jugurtti ja tuore kurkku toimii tosi hyvin tän näkkärin kanssa!

      Poista
  3. Hyvää oli, kiitos! :)

    Vinkkinä muuten levittämiseen, kun laittaa toisen leivinpaperin taikinan päälle ja siitä sitten käsin levittää (tai miksei vaikka kaulimella?) niin saa tosi hyvin - ja puhtain käsin - taikinan leviämään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin tietysti! Vähän toi tuntui tarttuvan käsiin ja taikina on sellaista ylilöysää :D Pitää testata tolleen seuraavan pellillisen kanssa!

      Poista
  4. Tämä oli niin hyvää ♥ Kiitos ohjeesta! Toivotaan, että mies suostuu tekemään tätä mulle tällä ohjeella, jos en itse jaksa :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit! :) Tämä on niin helppo ja nopsa tehdä, että kyllä se varmasti suostuu! Ainoastaan uunitus aika on pitkä. Näitä siemenleipä -variaatioitahan on vaikka kuinka kun googlettaa! Sieltä vaan valitsemaan itselle sopivin vaihtoehto :)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)