sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Uunipuuro -resepti pakkaspäivään!

Me tehtiin vuoden ensimmäisenä iltana ensimmäistä kertaa ikinä uuniriisipuuroa. Nyt kun paukkupakkaset tulivat tänne kaakkoonkin, niin piti laittaa puu-uuniin tulet lämmittämään muuria. Ja yksi asia johti toiseen. Uuni oli mukavan lämmin, joten päätettiin kokeilla valmistaa siellä riisipuuroa.

Tässä ohje teillekin, jos vaikka joku muukin innostuisi kokeilemaan!

UUNIRIISIPUURO

1 litra punaista maitoa
2 dl puuroriisiä
2 rkl voita
1 tl suolaa

: Voitele 2 litran uuninkestävä astia voilla. Lisää riisit, maito ja suola. 
Sekoita ja laita muutama nokare voita pinnalle.
 Paista 180-200 -asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Tämän voi valmistaa myös sähköuunissa! 
Sekoita kerran pari paiston aikana. 
Lisää tarvittaessa nestettä jos puuro alkaa kuivumaan liian nopeasti, tai alenna uunin lämpötilaa. 
Meillä oli kannellinen astia, mutta jos astiassasi ei ole kantta, kannattaa se paiston loppuvaiheessa peittää foliolla, jottei puuron pinta tummu liikaa. 
Puuro on valmista, kun riisi on pehmeää ja koostumus puuromainen.

Tästä puurosta tulee jännän väristä. Ei valkoista, kuten kattilassa keitellen, vaan kellertävän ruskeaa ja maku on jotenkin makeampi. Meillä sitä syötiin mansikkakeiton ja mustikkakeiton kanssa <3




Tänään isähenkilö aloitti aamun lämmittämällä hellan. Ensin siinä paistuivat kananmunat aamiaisleipien päälle ja heti perään alkoi porisemaan lihakeitto.  Ja kylläpä maistuikin pihapuuhailujen päälle lämmin soppa hyvälle <3




Ensi viikolla tehdäänkin uunissa hernekeittoa. Se on meidän 8 -vuotiaan herkkuruokaa, johon se tottuneesti lisää kunnon satsin mietoa sinappia! Ja kyllähän se lämmin hernari maistuu meille muillekin pakkaspäivänä oikein hyvin, nam.


Tarvitseeko sanoa, että meidän perhe rakastaa tuota puuhellaa? <3 




17 kommenttia:

  1. No, niin rakastaisin minäkin! <3 Kyllä mulla koko ajan vaan kasvaa ajatus että jotenkin semmoinen pitäisi saada (takaisin) meidän keittiöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen <3 Meillä tämä säästää melkoisesti myös sähköä, kun siinä taloa lämmittäessä valmistuu ruuatkin samassa :D Nyt mä suunnittelen kovasti meidän mökillekin tällaista!

      Poista
  2. ihanapuuhella,koskas meinaat tehdä sulzinoita. niitä tehdään vain puuhellan päällä, ei sähköhellalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä meidän kodin sydän <3 Pitää googlettaa ohje noihin, kiitos vinkistä! :)

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta ja tuo lihakeittokin näyttää niiiin hyvältä! Keitot ja pataruoat ovat ihania pakkaspäivien ruokia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos ohjeesta on iloa! Riisipuuro on edullista, hyvää ja uunitettuna helppo valmistaa :) Ja totta, mikään ei ole parempaa pakkaspäivänä kuin lämmin tupa ja kuuma höyryävä keitto! <3

      Poista
  4. Täytyykin joskus kokeilla uuniriisipuuroa! Ja lihasoppa näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile, se tulee kuin itsestään ja meillä siitä tykkää koko perhe! :) Mies hemmottelee meitä viikonloppuisin ja tekee ruuat, lihasoppakin on hänen käsialaansa <3

      Poista
  5. Eksyin toisen blogin kautta tänne, kun toi puuhella osui silmääni :)
    Minulla on puuhella vain täällä maalla, mökillä, jossa nyt olemme. Tahtoisin niin sellaisen myös kaupunkiin. Tuo niin ihanan pehmeää lämpöä...ja mitkä ruuat sillä saa aikaiseksi!
    Juuri tein ruuan hellalla paistellen pitkän ulkoilun jälkeen. Monesti laitan lihapadan uuniin hautumaan vaikka koko yöksi ja Uunipuuron teen ohrasuurimoista <3
    Pitkään haudutettu lihakeitto on niiin hyvää <3
    Hyvää alkanutta Vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että eksyit, tervetuloa <3 :)
      Olet oikeassa, puuhellan lämpöä ei voi verrata mihinkään, se on vertaansa vailla! Me meinattiin laittaa hernekeitto yöksi uuniin jälkilämmöille, lihapata pitää kyllä testata myös, mistähän löytyisi hyvä ohje? <3

      Kivaa alkanutta vuotta sinulle myös Satu!

      Poista
    2. pika ohje; Ihan mitä lihaa jopa luita esim härän häntää, savuluita jne, tahansa alkuun vaikka karjalanpaistia. Lisäksi sipulia, juureksia ym ja mausteita maunmukaan, nesteenä käytän mitä tarjolla on...lihalientä, kahvia, punkkua, olutta, vettä....kaikki pataan sekaisin ja pata jälkilämmölle (100-150) yöksi uuniin. Nestettä niin että riittää ja rasvaisesta lihasta tulee nestettä itsestään...
      Pullet porkista tulee muuten sika hyvää ;)(mulla postaus siitä tulossa myöhemmin, teksti on jo valmina)
      Hernekeittoa en ole ikinä uunissa hauduttanut, vain hellalla päivän keitellyt. Kerro miten onnistui!

      Poista
  6. Kyllä puuhella on niin ihana! Meillä siinä ei voi tehdä ruokaa, paitsi levyllä, kun uuni on laitettu täyteen tiiliä...varaa hiukan lämpöä. Kovin tehkaskaan tuo ei ole, mutta viikonloppuisin ajan kanssa ihana! Täytyykin kokeilla tuota puuroa, kuulostaa niin hyvältä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos puuroresepti pääsee kokeiluun <3 Itse tykästyin tämän helppouteen ja kyllähän tuosta saa vatsankin kiitettävän täyteen :D

      Minä toisinaan harmittelen kun pitää kytätä tulia ja kantaa roskaavia puita sisälle, olisi niin helppoa vaan napsauttaa sähköpatterit päälle, mutta kun se hellan ja muurin lämpö leviää taloon ei harmita enää yhtään! :D

      Leppoisaa sunnuntai-iltaa Marita :) <3

      Poista
  7. Onni on puuhella! Sellaisen minäkin meidän keittiöön haluaisin...
    Uunipuuro, sitä herkkua oli aina tarjolla kun pienenä meni mummolassa käymään. Pitäisköhän verestää muistoja ja tehdä itsekin? Nappaan siis ohjeesi korvan taakse, :)
    Kivaa viikkoa sinulle, Marika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana muisto mummolasta! <3 Minä muistan, että mummilla oli aina metallirasiassa piparminttupastilleja joita sain maistaa ja leivälle se laittoi liian paljon voita :)

      Testaappa ohje ja tule kertomaan tuliko hyvää puuroa! :) Kivaa viikonjatkoa Minttu ja kiitos kivasta kommentista!

      Poista
  8. Ihan herahti vesi kielelle, uunipuuro on suurta herkkua!
    Tuollainen puuhella on kyllä superihana, sillähän voi valmistaa
    vaikka mitä.
    Auringonsäteitä viikonloppuusi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuhella on kyllä aika kiva kapistus! <3 En vaihtais pois :) Mies laittelee usein iltaisin tuossa uunissa lämpimiä voileipiä iltapalaksi, on kuulemma herkkua!

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)