keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Värihaaste: sininen

Tartuin myös yhteen ompeluaiheiseen haasteeseen, joka toteutetaan joka kuukausi tämän vuoden ajan.

Hommahuoneen Sanne-Maija heitti kivan haasteen, jossa keskitytään väreihin. Joka kuukausi tehdään joku käsityö sen nimenomaisen kuukauden värin mukaan. Tässä lista väreistä;

  Tammikuu:                     sininen 
  Helmikuu:                       pastellisävyt

  Maaliskuu:                      vastavärien voima

  Huhtikuu:                        vihreä

  Toukokuu:                      keltainen ja oranssi

  Kesäkuu:                         turkoosi

  Heinäkuu:                        valkoinen ja vaaleat sävyt

  Elokuu:                           murretut värit

  Syyskuu:                         ruskean erilaiset vivahteet

  Lokakuu:                         musta ja harmaa

  Marraskuu:                      violetti ja lilan sävyt

  Joulukuu:                         punainen ja metallisävyt

Eli  tammikuun aikana piti valmistua jotakin sinistä ommeltua. Vähän myöhästyin tämän ensimmäisen haasteen osalta, meidän pieni Suuttuja sairastui perjantaina vatsatautiin ja viikonloppu meni ihan muualla kuin ompelukoneen ääressä. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan vai mitä?

Sininen on jännä. Mä ihan tosi paljon tykkään sinisestä! Se on helppo yhdistää muihin väreihin ja farkut on joka vaatekaapin perusta. Farkkuja ja farkkutakki multa löytyy, mutta muutoin mun vaatekaapissa ei taida olla YHTÄÄN sinistä. Jotkut nilkkasukat ehkä ja turkoosista Jemmasta tehty tunika? 
Teinivuosina (no taisin mä olla jo 20 silloin) mulla oli paljon ihan hempeän vaaleansinistä kaapissa. Oli toppia ja neuletakkia ja ne ihan sopi mun väreihin. Jostain syystä en ole sen jälkeen sitä kuitenkaan ostanut. Enkä ihan oikeasti tiedä miksi. Tumma sininen käy ihanasti lempivärini vaaleanpunaisen kanssa ja valkoiseen yhdistettynä se on mitä raikkain! 

Ylläolevasta syystä myöskään mun kangaskaappi ei sisällä juurikaan sinisiä kankaita. PAITSI tämän yhden Verson puodin Tuutti-trikoon, jonka ostin lapsia varten. Meidän tytön lempivärit on turkoosi ja mintun vihreä, joten ajattelin sille tästä kankaasta vaatetta. 

Tyttö sai vanhan lempipuseronsa mukaan leikatun aavistuksen lepakkohihaisen paidan ja Suuttuja kankaanjämistä ja mustasta trikoosta omansa. Molemmille surautin vielä kaksinkertaiset trikoopipot joihin laitoin tuutit otsalle (Ai kauhee!! Nyt vasta tajusin...no...heh).








Tavallaan tämä hailakan sininen kävisi helmikuun haasteväriksi myös, sillä onhan tämä kovin pastellinen. Koitan kuitenkin ehtiä ompelemaan muitakin pastellisävyisiä juttuja tässä kuussa. Jatkamme harjoituksia.


8 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että sinäkin tartuit haasteeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo heti haasteen nähtyäni tiesin, että tähän haluan osallistua! Just hyvä mulle, kun oon "vähän" värirajoittunut :P

      Poista
  2. Kivoja noi kaikki haaste jutut ja kivoja vaatteita olit kans tehnyt. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, tervetuloa ja toivottavasti viihdyt! <3 :) Tulen toki vierailulle!

      Poista
  3. Onpa kiva haaste! Mulle ois kyllä voinu tehdä tiukaa tammi- ja helmikuun osalta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää on tosi kiva! Mulla tulee olemaan niiiiin vaikeeta noi oranssi, ruskea, punainen ja vihreä :p Mutta onneksi tässä haasteessa saa ommella ihan mitä vaan, eli vaikka patalappuja mitkä voi piilottaa kaapin perälle tai antaa mummolle :D

      Poista
    2. Tai sitä mä voin tuoda sulle noi oranssit, ruskeat ja punaiset ommeltavaksi, ku en ite saa mitään aikaiseksi. :D (Paitsi että ne kolme kuukautta sitten leikatut leggarit ja peplum on nyt viimein ommeltu. Eikä lopulta mennyt edes kauan, mutta olihan tuskaista.)

      Poista
    3. Kauheeta olla näin rajoittunut! Tajusin just, että maaliskuun vastaväritkin on tosi paha. Ihan silmiin sattuu. Voisko musta ja valkoinen olla vastavärit :P

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)