torstai 19. tammikuuta 2017

Ilo rennosta aamusta

Ai että. Minä olen yksin kotona. 

 


Saan tehdä omia juttujani (ja huomaattekos, heti olen täällä!) ihan rauhassa. Kukaan ei keskeytä tai vaadi minulta huomiota. Luksusta lapsiperheen arjessa. Koirakin jäi lenkin jälkeen pihalle leikkimään lasten muovisella pulkalla eikä vaadi nyt muuta ohjelmaa.

Istun puusohvalla kahvikuppi ja läppäri nenän edessä ja luen blogeja. 
Pinoan puhtaat astiat koneesta kaappiin. 
Poltan puuhellassa tulia, jotta iltapäivällä kotiin tulijoilla on mukavan lämmin tupa odottamassa. 
Laitan lounaan silloin kun minulla on nälkä ja syön mitä mieleni tekee.
Pakkaan illaksi eväät ja lähden kouluun.
Niin rauhallista. Niin hiljaista.  


Löysin facebookista huipun sivun; it´s okay to be an introvert. Nauraa hekottelen sivulle laitetuille mietelauseille ja sarjakuville, koska ne kuvaavat niin loistavasti omaa mielenmaisemaani.
Katsokaa nyt tätäkin! Niin osuva ja niin totta!
Minä todellakin tarvitsen tällaisia yksinolonhetkiä!


 


Löytyykö ruudun takaa muita introverttejä? 16 kommenttia:

 1. En osaa tuohon vikaan kysymykseen vastata, kun välillä olen toista ja välillä toista. ;) mutta muuten: oon niiiiin kateellinen! :D Ihanaa tommonen oma aika _päivällä_ (ei se oo illalla sama asia, jos joskus sillon olisi..). Ihana että sulla tuommosia ainakin välillä on! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen useimmiten tosi sosiaalinen, mutta sen vastapainoksi tarvitsen aina tällaista yksin latautumista ja rauhaa. Sen jälkeen taas jaksaa olla sosiaalinen ja läsnäoleva :D

   On kyllä poikkeuksellisen ihanaa saada olla kotona päiväsaikaan, kääntöpuolena on toki se, että ilta pitää viettää koulussa ja olen kotona vasta 21.30 kun lapset ovat jo menneet nukkumaan :/ Silloin tällöin ei haittaa, mutta jatkuvasti en tällaisia päiviä haluaisi viettää. Onneksi opiskelu mahdollistaa vaihtelun :) <3

   Poista
 2. En ole intro, mutta kyllä nuo omat hetket arkena on ihan parhautta!! Nyt työharkan aikaan olen menettänyt ne, ja kyllä kirpaisee :p Onneksi keväällä pari kk aikaa koulussa vielä, jolloin noita hetkiä mahtuisi taas päiväjärjestykseen :) Ihanaa viikonloppua ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle nämä hetket on olleet kyllä pelastus, koska arki-illat ja viikonloput menee usein hulinassa. Voi olla ettei tällainen introvertti ja helposti kuormittuva hsp selviytyisi ilman omia hiljaisia latautumishetkiä. Tavallaan karua kyllä. On kuitenkin hyvä kun itse tiedostaa taipumuksen niin silloin osaa vetäytyä kun sitä tarvitsee.

   Ihanaa viikonloppua sinulle myös Hanna! :) <3

   Poista
 3. Niin ymmärrän sinua! Vielä jos koti on noin kaunis ja siisti, niin se tuo toiset 100 prosenttia mielenrauhaa.

  Terv. Eräs introvertti, mutta perheessäni ekstrovertti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet asian ytimessä ystäväni! Koti ja sen rauhallisuus on tällaiselle tyypille tärkeää <3
   Minustakin löytyy aina ajoittain extrovertti, mutta sen "pinnistyksen" jälkeen mun pitää saada sulkeutua omaan kuplaani :D

   Poista
 4. Kyllä tuollaisessa harmoniassa mieli lepää, niin kaunis koti ♥ Mä olen viime vuosina muuttunut vahvasti ekstrovertistä introvertiksi, tarvitsen paljon enemmän omaa aikaa eikä sitä paljon ole. Nautin kyllä hetkistä kun saan olla yksin kotona. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi ja ihanasta kommentista <3 Luulen, että minunkin kohdallani iän lisääntyminen tuo vielä vahvemmin esiin tarpeen hiljentyä ja rauhoittua. Maailma on kovin meluisa ja hektinen nykyään ja työelämä vaatii paljon! Ei ihme, että moni uupuu!

   Iloista ja rauhallista alkanutta viikoa sinulle! :)

   Poista
 5. Voin samaistua tuneeseesi, täällä olen jo reilun puolituntia nauttinut hiljaisesta kodista ihan omassa seurassani :) Mukava aloittaa päivä näin <3 Kauniit kuvat <3 Ihanaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania tuollaiset hetket <3 Ja niin voimaannuttavia!

   Aurinkoista alkanutta viikkoa! :)

   Poista
 6. Oma aika on ihanaa aikaa välillä <3 Minullakin nyt hetki sitä ja kappas täällähän sitä koneella kahvikuppi kädessä istuu ja lukee toisten ihania blogeja :) Mietin josko leipoisin valkosuklaa mutakakun ;) Ihania näkymiä kodistanne,kaunista&kodikasta <3 Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma aika on niin ihanaa! Ja jotenkin sitä aika usein ajautuu juurikin koneelle kahvikupin kanssa... Sen täytyy olla oikein erityisen rentouttavaa ja kiinnostavaa puuhaa siis! :) Oikeastaan kaikki perustylsät kotihommatkin on miellyttävämpiä kun ne saa tehdä omassa rauhassa.

   Oh, millainen on valkosuklaa mutakakku?!! :P Pelkkä ajatuskin saa veden kielelle!

   Poista
 7. Introverttiä minusta ei kyllä saa edes valehtelemalla, mutta omaa aikaa kyllä tarvitsen.
  Juuri tästä syystä olen sitä mieltä, että arkivapaat on ihan taivaallinen keksintö, ja oma ammatinvalintani mennyt nappiin. =)
  Ehkä minussa sitten piileskelee joku pieni introvertti kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin muuten ihan samaa, että minullekin taitaisi vuorotyö sopia juuri näiden arkivapaiden takia. En vaan millään haluaisi tehdä mökkikauden aikaan viikonloppuisin töitä :P Dilemma. Iltavuorotkin kävisi minulle tosi hyvin, koska olen iltaisin virkeimmilläni! Jos voisi tehdä ma-to iltavuoroa ja pe aamuvuoron ja viikonloput olisi aina vapaata :P Lähtisin ehkä heti töihin!

   Sulla on niin hektinen ja vaativa työ, että vaikka et introvertti olisikaan niin varmasti oma aika ja rauhakseltaan ihmettely tulee tarpeeseen! <3

   Poista
 8. Kyllä olen niin samaa mieltä kanssasi! :D Itse aloitin vasta hiljattain uudestaan (ja ihan alusta) ylläpitämään blogia ja pyrin aina kirjoittamaan silloin kun lapset nukkuvat päiväuniaan. Kyllä tuntuu uskomattoman hyvältä saada edes se pieni hetki tehdä jotakin ihan omaa täysin rauhassa. :)
  http://yrittajanvaimoblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta itsekseen olemisessa on hiljaisuus ja se, ettei kukaan keskeytä jatkuvasti omia puuhia ja ajatuksia <3 Lapsiperheessä se on harvinaista!

   Kiitos kivasta kommentista! Pitääkin tulla kurkkimaan blogiasi! :)

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)