lauantai 2. elokuuta 2014

Villa Pihlaja

Jotkut teistä ovatkin ehkä huomanneet blogin uuden sisältökuvauksen ja ulkoasun? Selityksen uudistumiseen saatte nyt. Tämä on se vaivihkaa tehty päätös ja syy kuluneisiin hektisiin viikkoihin.


Tässä se nyt on. Meidän perheen uusi koti. Villa Pihlaja.Tästä alkaa tarina siitä, kuinka Helsinkiläinen perhe muuttaa sadan kilometrin päähän kotiseudustaan ja ryhtyy remontoimaan vanhaa rakasta taloaan intohimolla.
Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että blogin luonne ja jutut muuttuvat nyt pelkästään remontoinniksi ja sisustamiseksi. Ehei, tämä on vain uusi kiva lisämauste, joka tulee pilkahtelemaan blogissa aika ajoin. Tiedossa on edelleen ompelujuttuja, lasten kanssa puuhastelua ja mökkeilyä; niitä asioita, joita elämäämme sisältyy.


Villa Pihlaja sai nimensä kauppakirjasta, jonka mukaan ostimme tilan, jonka nimi on Pihlaja. Ja kuinka hyvin se kuvastaakaan tätä paikkaa, sillä meidän pihaan käännytään valtavan pihlajapuun alitse!


Takapihaa hallitsee pieni puutarha omena- ja luumupuineen sekä marjapensaineen.

Yksi marjavaraskin on jo noteerattu! Nimittäin nuori fasaanikukko, joka ei arastele tulla pihalle vaikka olemme koko perhe lasten kanssa ulkona meluamassa. Siinä se tänäänkin kuljeskeli uteliaana ja katseli karviaispensasta, mutta päätti kuitenkin lentää lehahtaa naapurin puolelle korkeaan kuuseen tarkkailemaan tilannetta. Hauska heppu!Talon ulkopinnat on siistit ja uusitut, mutta sisäpinnat ovat likipitäen alkuperäiset ja meillä onkin tarkoitus tehdä talo sisältä kokonaan uusiksi. Siis ihan kokonaan. Nämä olkoon ne "ennen" kuvat. Huomenna nimittäin alkaa seinää kaatua!

Hyvin on muuton jälkeen nyt kolmessa päivässä tavarat alkaneet löytämään paikkansa, pikkuhiljaa hyvä tulee. Asuintilat ovat kolmessa kerroksessa ja ensimmäisenä aloitamme remontin keskikerroksesta, eli sisääntulokerroksesta. Tarkoituksena on huone kerrallaan siirtää tavaroita ja tehdä remonttia. Tässä muutama kuva siis keskikerroksesta.

(huomatkaa toki sekä äitihenkilön, että isähenkilön asettamat koriste-esineet kuistin ikkunalaudoilla)Pihalla, taloa vastapäätä on uudehko autokatos ja sitten tämä vuonna 1957 rakennettu talousrakennus, jonka vanhat piirustukset saimme kauppojen yhteydessä. Piirustuksista kävi ilmi, että tämä on ollut alkujaan navetta/kanala/eläinsuoja, joka on jossain vaiheessa osittain purettu ja muutettu toisesta päästä asuintilaksi. Meillä se tulee toimimaan varastona ja "kesähuoneena" ainakin nyt alkuun, voi olla, että jossain välissä teemme toiseen päähän pihasaunan, aika näyttää miksikä tämä muodostuu.


Talousrakennuksen  toisessa (puretussa) päädyssä on kuin tarkoitettuna, paikka patiolle. Minä niin ihastuin tuohon villiviiniin (korjatkaa jos se onkin joku muu!?) joka kipuaa talon päätyä pitkin. Tämä paikka niin kaipaa pergolaa päälleen <3 Ja pari pullollista rikkakasvimyrkkyä, nokkoset!!! Mikä vitsaus.


Tästä se alkaa, uusi ihmeellinen elämänvaihe!

Mitäs sanotte?4 kommenttia:

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)