maanantai 8. syyskuuta 2014

Kauralastut

Synttäripäivän herkuksi leivoin nopeita ja helppoja kauralastuja Suuttujalle. Ja toki meille muillekin. Ja koska kyseessä on pieni allerginen Suuttuja, niin tietysti hänelle sopivista raaka-aineista.


Munaton-maidoton-vegaaninen 

 Maailman parhaat KAURALASTUT

Ohjeella tulee noin 2 pellillistä.


 

80g sinistä (maidotonta) Keijua
vajaa dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1rkl fariinisokeria
2dl kaurahiutaleita
2rkl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
1rkl kaurakermaa (Oatly)

Sulata margariini kattilassa ja lisää sokerit. Kun sokerit on sulaneet, ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Lisää lopuksi vielä kaurakerma. Sekoita tasaiseksi töhnäksi.

Nosta ruokalusikalla nokareita leivinpaperin päälle. Jätä kunnon leviämisvarat! Paista uunin keskitasolla 175-asteessa 8-10 minuuttia. Varo palamista!


Näiden kanssa maistuu tuoreet mansikat ja vaniljajäätelö. Mutta kesken ne loppuu jokatapauksessa, oli muita herkkuja lisänä tai ei!

 Suuttuja kuljeskeli ympäri kotia kauralastu kourassaan, murustellen sitä lattioille. Kyllä kuulkaa väpätti parin kanin viikset ja murut hävisivät alta aikayksikön karvakuonojen poskiin.




4 kommenttia:

  1. Herkkuja :) Meillä Sammakko ihmetteli, että miten voi äitin kauralastut olla niin paljon parempia kuin kaupan kaurakeksit....Ei kuulemma enää tahdo kaupasta vaan äiti leipoo :)

    VastaaPoista
  2. Pitäiskin tehdä taas joskus kauralastuja. Mutta nyt ei voi. Eilen naksahti parin kuukauden tauon jälkeen diettivaihde päässä päälle :P.
    -Niina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä diettiin :) Minä suunnittelen tekeväni suklaaseen ja valkosuklaaseen dipattuja kaurakekesejä :P tervetuloa talvikilot...

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)