lauantai 1. marraskuuta 2014

Vaihtokauppaa

Onni on ystävät. Onni on taitavat ystävät.

Jostain Pinterestin kuvasta se ajatus lähti. Tai oikeastaan pakonomainen tarve saada pitsisukat. Neulonta- ja virkkaustaidoton minä, tahtoi saada pitkät kuvioneulotut sukat = ongelma. Taitava ystäväni astui tässä kohtaa kuvioon ja suostui toteuttamaan haaveeni. Siispä lykkäsin lankakassin ja kokotoiveen hänelle tässä eräs ilta.

Tällaiset, kuin tässä Novitan sivuilta pöllityssä kuvassa.


Samoihin aikoihin tehtiin samaisen ystävän kanssa kimppatilaus Noshin kangas-alesta. Minulla oli ilo ja kunnia tehdä vastapalvelus ja ommella kaverin tytölle tästä ihanasta kirsikka-jerseystä liivimekko.


Kaava on Suuri Käsityö 8/14 lehdestä, koossa 110. Resorit myös Noshilta.


Trikoota tilattiin kutistumisvaran vuoksi 80cm, ja vaikka se oli vain yhteen suuntaan leikattavissa, jäi sitä juuri sopivat soirot paitaan. Paidan kaavana toimi tuttu ja turvallinen Rascal -raglan koossa 104. Kädenteihin tein pitkät resorit, jotka lisäävät paidan käyttöikää, ainakin toivottavasti. Resoria jäi niin vähän, että olisin joutunut tekemään pääntien useammasta soirosta, joten ensimmäistä kertaa ikinä, kokeilin kantata samalla trikoolla. Ja hei, se onnistui!


Paita käy myös tämän liivimekon alle hienosti! Ei mielestäni ole yhtään yliampuva setti! Värit näyttävät varmasti supersöpöiltä pienen punatukkaisen 3-vuotiaan päällä <3 


6 kommenttia:

 1. Ystävät on parhautta. Ihanaa yhteistyötä ja todella kauniita tuotoksia molemmilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ystävät on parhautta :) Ja kun vaate on ystävän tekemä, tekee se siitä vielä rakkaamman ja arvokkaamman!

   Poista
 2. Pakkomielteet ovat välillä kamalia...tiedän tunteen :D Mutta vaihdot toimii...

  VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)