perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kiva päivä

Herkkuperjantaita vietellään täällä meillä!

Mun ihana sisko, lasten täti, lähetti yllätyspaketin pikkuisille ja se saapui sopivasti tänään, viikonlopuksi!

Paketista paljastui Angry Birds -karkkijauheita, jotka poksuu ja kihisee kielenpäällä. Jokaisessa pussissa oli lisäksi tatuointikuva.






Onnellinen tatuoitu jäbä!




Kun en tämän paketin saapumisesta vielä tiennyt, niin otin ja leipasin aamupäivällä kaura-kookos-keksejä. Makeaa mahantäydeltä siis. Pitää käydä illalla vielä uudestaan pihalla juoksuttamassa sokerihumalaisia lapsia, hehh.


Tässä ohje teillekin. Nämä on tosiaan taas "allergia-keksejä"; munattomia, maidottomia ja gluteenittomia. Eli vegaanisia myös.

Kaura-kookoskeksit
15 kpl

125g margariinia (sininen Keiju)
1dl Pirkka gluteenitonta jauhoseosta
1,5dl kookoshiutaleita
1dl fariinisokeria
1dl hienoa sokeria
1tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
3rkl kauraruokakermaa
1dl gluteenittomia kaurahiutaleita

: Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. Sulata margariini ja lisää siihen sokerit sulamaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva-sokeri -seokseen. Sekoita lopuksi ruokakerma taikinaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Nostele pellille leivinpaperin päälle kekoja (noin ruokalusikallinen taikinaa) ja jätä isot välit, sanoisin että maksimissaan viisi nokaretta per pelti, koska ne leviävät hurjasti.

Muuten käy niinkuin minulle, ja saat leikata veitsellä keksit irti toisistaan. Tulee sellaisia jännemmän mallisia keksejä, you know.

Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, tarkkaile välillä ja ota pois uunista kun keksien reunat alkavat ruskistua. Nämä palavat helposti!


 

Nämä on niin hyviä, että voisin syödä pellillisen yksin samalta istumalta. Lapsillekin tuntuivat maistuvan. Näitä ja tuoreita mansikoita jälkkäriksi, ai että!



Makoisaa viikonloppua teillekin! 





 

3 kommenttia:

  1. Välillä täytyy vetää sokeriöverit ;)

    VastaaPoista
  2. Ihania tuollaiset siskot ♥ ja yllätyspaketit. Komeat tatskat Suuttujalla. Kyllä niitä kelpaa esitellä. Sokeri saa kyllä noi pienet lapset ihan sekaisin, hih...energiaa vain piisaa ja piisaa....

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)