lauantai 25. huhtikuuta 2015

Tuliko ehkä vähän liioiteltua.

Täällä ollaan, vaikkei postauksia ole tipahdellut viime päivinä!

Katsokaas, kun ensin oli se siman keittely ja pullotus -homma vappua silmälläpitäen ja sitten tuli tuollainen pikkuinen projekti tuohon meidän pihalle.

Saatettiin vähän liioitella tarvetta ja tilata viisi kuutiota multaa. Eh. No, tänään on lapio heilunut ja omenapuut, kukkapenkit ja kaikki pihan pensaat ovat saaneet tuoretta ja ravinteikasta multaa pintaan. Vielä pitää ostaa puutarhalannoitetta ja ripsiä sitä puskien ja puiden juurille. Voi kyllä meidän pihan myyrät nyt tykkää!



Instagramissa kerroinkin jo, että isähenkilö teki meidän omenapuun alle puutarhakaluston. Pitää vähän julkisestikin kehua kuinka kätevä mies minulla on! Nämä on tosi tukevat ja hyvät istua selkänojien ansiosta ja pituuttakin penkeillä ja pöydällä riittää vaikka kuuden hengen istua. Minä sudin kuultovalkoista puuöljyä niiden pintaan ja nyt ne on sekä säänkestävät, että tosi kauniit!

 
 
 Omena- ja luumupuiden juurille on noussut tuollaisia pieniä kukkia. Selvittelin vähän googlailemalla, ja luulisin, että tunnistin nuo Idänsinililjoiksi, Scilloiksi. Sinivuokkoja ne eivät ainakaan ole. Saa oikaista, jos erehdyn. Toisen pihalla olevan lajin tunnistin Vuorenkilveksi sen vaaleanpunaisena nousevien kukkien ansiosta. Ajatella, kukkia! Nyt jo! Kauhean jännää tutkailla mitä kasveja ja kukkia mistäkin nousee, kun tämä on meidän ensimmäinen kevät tässä kodissa.
 
 

Orvokitkin olivat tehneet yhden pienen söpön valkoisen kukan, voi liikkis! Ehkä niitä saadaan vielä lisääkin. Ainakin koitin lisätä niille vähän multaa ja kastelin huolella. Orvokit on kyllä aika hassuja kukkia, varsia puskee liiankin kanssa ja juuri kun luulet sen kuolleen, tekee se kukan. Viime kesänä "elvytin" pari amppeliorvokkia mökillä viikon välein ja ihmeen hyvin ne pysyi hengissä, joskin varret alkoivat olla melkoisen kaljut ja pitkät loppukesästä.




Enää viisi yötä vappuun ja mökkimatkaan! Joko teillä muilla on vappusuunnitelmat selvillä? Minä katson päivittäin säätiedotusta ja pitelen peukkuja, että suunnittelemani vappupäivän piknik mökin pihalla onnistuu! Hei muuten! Mitä teillä on yleensä piknik-korissa, parhaimmat eväsherkku-vinkit kehiin nyt? Itse meinasin laittaa sokerimunkkien ja siman lisäksi tarjolle ainakin tuoreita mansikoita, vesimelonia, kuohuviiniä ja ehkä jotain suolaista piirakkaa. Mitäs muuta siihen voisi lisätä, kun nakit ja perunasalaatti ei oikein iske?








12 kommenttia:

  1. Kokeilkaapas tortillarullia kana- tai lohitäytteellä, ihan älyttömän hyvää helposti ja nopeasti ja toimii picnikillä nimenomaan kylmänä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Muistankin joskus tehneeni sellaisia mihin tuli broilerileikkelettä, paprikaa ja tuorejuustoa. Ne oli ainakin tosi hyviä :)

      Poista
  2. Vappu taitaa mennä ihan kotosalla toivottavasti paria valmistunutta remppapläjäystä ihastellessa ja pihalla nautiskellessa! Tosin, Ouluun lupailtiin toppatakkisäätä Vapulle... Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin tuonne meidän mökillekin :( Tällä hetkellä tiedotus näyttää torstaille sinne +4 ja vesisadetta. En ala!

      Poista
  3. Nyt saisi sitten kesä jo tulla....

    VastaaPoista
  4. Meille tulee vappuaattona ainakin naapurit istumaan iltaa ihan aikuisten kesken. Jotain kivaa syötävää munkin pitäisi keksiä, vaikka me kyllä avataan tuo grillikausikin. Kirsikan mainitsemat tortillarullat kuullostavat hyviltä. Aikamoinen projekti teillä kyllä tuolla pihalla. Noh, mutta nyt kaikki kasvaa sitten hyvin ja kukkii koko kesän :) Aherrus palkitaan. Noi puutarhakalusteet on kyllä tosi ihanat ♥ Onni on kätevä mies.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kivalta vapulta! :) Musta tuntuu, että meillä on melkoisia projekteja ihan joka paikassa; talossa, pihalla, kesähuoneessa, mökillä... Ohjelmaa riittää tällekin kesälle! Joo kalusteet on aivan superihanat, niinkuin mieskin <3

      Poista
  5. Oi kuinka sopivat kalusteet sait :) ja omppupuun alle,niin sopiva paikka :)
    Kyllä niitä projekteja aina vaan riittää..meidänkin pitäis multakuorma tilata, joten sitä hommaa riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalusteet on kyllä aivan ihanat ja niin helppohoitoiset, että varmaan menestyvät jopa meidän pihassa :D Me työstettiin tuota multakasaa puoli päivää eilen ja silti se kasa näyttää ihan yhtä suurelta edelleen, mystistä!!

      Poista
  6. Ihana remontti reiska sulla siellä :) Mun mieskin kattoo koko ajan säätiedotuksia ja oottelee aurinkoa, näinköhän uudella vanhalla moottoripyörällä ois osuutta asiaan :D Ois kiva jos teidän vappu piknikit onnistuis ja tulis semmoisia auringon hellimiä päiviä useitakin peräkkäin ja oikein alkais semmonen valoisa kevät <3 Meillä juodaan myös oma tekemää simaa, syödään kaupan munkkeja ja jospa tekis omatekemiä pizzoja tortilla pohjiin!! Oikein iloista vappu viikkoa sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eeen usko, että moottoripyörällä on lainkaan osuutta tuohon asiaan *viheltelee* :D

      Mun täytyy nyt kertoa, että melkein itkin aamulla kun säätiedote näytti torstaiksi mökille vesisadetta ja kylmää, sen jälkeen on pitänyt kaksi kertaa tämän päivän aikana käydä katsomassa tiedotusta ja hei!!! Nyt se näyttää jo puoli pilvistä ja +7, eli tällä kehityskaarella torstaina sen täytyy näyttää jo täyttä aurinkoa ja +15 eikö niin?!

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)