sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Jussi pussissa

Olihan taas mukava pitkä viikonloppu. Kyllä tuolla rakkaalla pienellä mökillä vaan viihtyy ja höperöityy ❤️️

Oltiin tällä kertaa ihan omalla porukalla, kun vieraille tuli yllättäviä viimehetken käänteitä. Muttei haitannut, meillä on mukavaa aina kun vaan ollaan yhdessä.

Saavuttiin tosiaan jo keskiviikkona illalla mökille ja "tehtiin itsemme taloksi" siinä torstain aikana. Käytiin kylällä kaupat ja lämmitettiin tupaa.




Juhannusaattona lähdettiin perinteisesti kylälle Juhannustorille. Siellä oli tohinaa, paljon myyjiä, iloisia ihmisiä tapaamassa toisiaan ja torikahvittelemassa. Esiintyipä siellä tietysti jälleen kerran miespelimannit ja tanssittivat torikansaa, hauskaa!

Isähenkilö osti minulle aivan ihanan pärekorin korimyyjältä. Ai että, se on h i a n o ! Luulenpa, että se matkustaa kotiin käyttöön. Ja ensi jussina ostetaan mökille sitten oma ;)
Ja miten makeita mustia tomaatteja siellä myytiin! Näitä söi aivan kuin karkkia! Ja kirsikoita tietysti myös, ne on meidän tytön suurta herkkua.



Minä, yllättäen, ilahduin torin kirppis-kojuista ja löysin ihanan peltirasian ja vanhan lastenkokoisen pussilakanan aluslakanoineen.  Tämä sininen väri on niin herkullinen!




Meillä sattui olemaan juuri oikeankokoinen untuvatäkki pussilakanan sisään, ja peitto sai jäädä suoriltaan sohvapeitoksi. Voi kun mä tykkään!




Ja aluslakana löysi tiensä pihapöydän päälle.




Huonosta sääennusteesta huolimatta, me saimme tosi hienot juhannus-säät! Iltapäivällä lähdettiin siis tytön kanssa poimimaan kukkia vaaseihin, joita ripoteltiin ympäri tonttia Sisälle en kukkia suostunut ottamaan, kun olen niin pahuksen allerginen, että jouduin ottamaan nytkin tupla-annosta allergialääkkeitä. Vaan onhan ne kauniita ulkonakin.



Juhannus meni tosiaan grillatessa, paitsi ostettiin me torilta pari kaalikäärylettäkin, mutta pääsääntöisesti grillattiin kaikki ruuat.


Ja herkuteltiin; mansikoilla, kirsikoilla, karkeilla...ja lauantaina paistettiin iltapalaksi vohveliraudalla vohveleita. Ensin Suuttujalle munattomia ja maidottomia ja sitten viljattomia, joissa ei säästelty kermaa ja punaista maitoa. Pitkästä aikaa ihan tosi hyvää. Melkein haluaisin kotiinkin vohveliraudan.





Sadekuurojen aikana saatiin vihdoin siivottua leikkimökkikin talven jäljiltä. Sinne yritti yksi sinnikäs ampiainen tehdä kovasti pesää. Pitänee tarkkailla tilannetta ja niinsanotusti "ottaa mökki haltuun".






Ja sitten saunottiin ja saunottiin ja juotiin kylmiä juomia löylytauoilla. Ja saunottiin vähän lisää. Vihdalla ja ilman. Joka ilta.




Ja köllöteltiin. Joku tuvan sohvalla ja toinen taas kammarin sängyllä. Ja selasinpa siinä karkkien syönnin lomassa myös vanhoja sisustuslehtiä vuodelta 2011. Ei ne jutut ole miksikään muuttuneet, hyviä juttuja ja kauniita kuvia niissä on edelleen. (Saatoin näyttää isähenkilölle parikin toteuttamiskelpoista ideaa, hehh.) Oikein sopivaa mökkilukemista siis!


Tänään tultiin illansuussa kotiin ja nyt pyykkikone saa hommia oikein urakalla. Toin kaksi isoa Ikean kassillista pyykkiä mökiltä mukanamme. Peittoa, verhoa, lakanaa... ja neljän ihmisen neljän päivän vaatteet.

Nyt taas kotoillaan muutama tovi, ennenkuin isähenkilökin jää lomalle ja päästään uudestaan mökille oikein kunnolla höperöitymään!




Ihana juhannus, ihana mökki, ihanat herkut ja ihanat ihmiset ympärillä. Parasta.


ps. pysykää kuulolla, mulla on huomiseksi tiedossa ompeluprojekti, joten kuvia pukkaa jahka saan valmista aikaiseksi!






17 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa tosi kivalta juhannukselta! ♥

    (Huvittaa, kun kaikilla on blogit täynnä ihania kuvia ja juttuja... ja sitten on mun reality-pläjäykset... =D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun blogi ja postaukset on just parhautta <3 Paitsi se juhannuspostaus, tai siis oli sekin ihana, mutta tyhmä se työjuttu :/ <3

      Poista
  2. Oih miten mukavan kuuloinen juhannusmökkiloma teillä on ollut! Ihan mahtava! :) Ja toi teidän mökki on supersuloinen! <3

    VastaaPoista
  3. Aivan täydellinen jussi siis! :-D Tuo teidän mökki on kyllä supersöpö! ♡ :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika bueno jussi kyllä :) Ja mökki on sellanen pieni, ja alkaa se pikkuhiljaa olla ihan söpökin, vaikka paljon on vielä rempattavaa (niitä kohtia en vaan kuvaa :P)

      Poista
  4. Kyllä toi mökkujuhannus on varmasti aivan ihana juttu ja irtiotto arjesta!? Teidän juhannus kuullosti vaan niin hyvältä ja siitä jotenkin huoku se rakkaus ja toisesta välittäminen ♥ Tsemppiä pyykkivuoren juurelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse ihanasta kommentista <3
      On siellä mökillä erilaista kyllä kuin kotona. Kaikki on vähän "vaikeampaa" kun ei ole kaupungin mukavuuksia ja saunan lämmittäminenkin kestää vähintään 4 tuntia. Mutta mitäs siellä muutakaan tekisi? :) <3

      Poista
  5. Oi kuulostaa aivan täydelliseltä juhannukselta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallaan olisin kaivannut vähän vieraita ja skumppa-lasin kilistelyjä, mutta ehtiihän sitä! Lapset on niin lyhyen hetken pieniä ja mukana viettämässä näitä juhlia <3 Nyt mentiin omalla porukalla ja lasten ehdoilla, eikä hullumpaa silti :)

      Poista
  6. Ihania kuvia! <3 Kivaa alkanutta viikkoa :)

    VastaaPoista
  7. Ihanan lämpimän näköistä ja tuo kori on kyllä syytä ottaa käyttöön:-) on se niin kiva. tsempit pyykkikoneen ääreen!

    katja
    http://willalemmelle.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! Mä lähden niitä pyykkikasoja karkuun, Ikeaan! :D

      Poista
  8. Kuvien perusteella olen ihan in laav teidän mökkiin! Varmasti ihan huippuviikonloppu :) me mökkeillään sukumökillä miehen loman aikaan, mutta olisihan se oma ihana... Ja vaikka pienet lapset on kivoja, niin on noiden vähän isompien kanssa varmasti mukavampaa juhlia - voi tehdä erityisiä juttuja ja nauttia yhdessä. Meillä kaksvee uhmis vetää heti kilarit, jos rutiinit hajoaa liikaa :p ihana postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana kommentti, kiitos kehuista <3 Ja tiedätkö toi meidän 3v. on niiiiiin hitaasti lämpeevä kaveri, että oksat pois! Se ei siedä yhtään uusia juttuja ja juonenkäänteitä. Vieläkin, vuoden jälkeen se kyselee meidän vanhan kodin perään, jokaisen pois vaihdetun auton perään ja ihan ihmeellistä on jos joku huonekalu vaihtaa paikkaa kotona. Saati jos äiti yrittää tarjota jotain uutta ruokalajia :D Herkkis.

      Poista
    2. Hyvä kuulla, että muiltakin löytyy sellaisia lapsia ;)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)