maanantai 1. kesäkuuta 2015

Oon mä täällä!

(Tää on nyt siis se postaus, mikä mun piti valmistella loppuun, mutta sitten iski "kumihanskatyyppi" ja oli vaan ihan pakko kirjoittaa siitä ensin)


On ollut lievästi sanottuna vähän hektistä, eikä oikein ole ehtinyt raapustelemaan tänne mitään. Mutta koko ajan tapahtuu täällä ruudun toisella puolella.

Kävin viettämässä kokonaisen torstaipäivän AMK:n valintakokeissa. Edellisenä iltana jännitti jo niin kovasti, ettei uni tullut. Kolmen tunnin yöunilla ja kupillisella kahvia lähdin jännittämään koululle tulevia kokeita ja testejä. Huh. Kunnialla siitä selvittiin ja nyt vaan odotellaan tuloksia. Lippu on ihan korkealla, mutta en ole todellakaan yllättynyt mikäli en tule valituksi, sillä sisään pääsee vain 20 uutta opiskelijaa. Se on tosi vähän.

Niin, ja sitten mun piti laittaa teille tänne hienot kuvat ja resepti, kun tein herkullista kanelilla maustettua raparperikiisseliä oman pihan antimista. Mutta. Jäi se kuva sitten ottamatta siitä kermavaahtohunnutetusta kiisselistä. Eikä se ohjekaan mikään niin erityinen ole. Mutta anyway, hyvä kiisseli, teen toistekin ja saatan jopa muistaa blogata sen tänne.

Meidän kuluneiden viikkojen teema on ollut "pientä pintaremonttia" eli vanhoja kulmia suoriksi. Mitään uutta ei olla aloitettu, vaan lähinnä nyt on tehty niitä tylsiä viimeistelyjä, kuten jalkalistoja ja takkahuoneen puolipaneelia. Pari taulua ja hyllyä seiniin ja silleen. Joka illalle vähän jotain puuhaa.

Ja hyllyistä puheenollen! Ostin Clas Ohlssonilta turkoosia maalia pienen pytyllisen ja päätin maalata vanhan, yliruman, naulakon sillä. Se oli mustaksi maalattua metallia ja kellastunutta puuta ja sijaitsi pihavaraston lattialla.

Ja koska se onnistui ihan mukavasti, niin maalasin samalta istumalta myös kattovalaisimen uuteen uskoon. Se oli ennen oranssi ja nyt se on tuollainen turkoosi-valkea.

Jep, näette oikein. Liippasin molempiin päälle vähän kuivahtaneella siveltimellä valkoista maalia.

Aika hauskat niistä tuli, ainakin paremmat kuin mitä ne alunperin olivat!









Kävin myös kirppiksellä, raahasin anopin ja appiukonkin mukaani ja löysin aika kivoja pieniä juttuja sieltä. Ei, en aio nyt esitellä uutta viiden euron kevät-takkiani, (vaikka se onkin tosi kiva) vaan jotain mitä löysin tänne kotiin.


Valkoinen pieni servettiteline...


...ja tuollainen pieni rautalankakori tai mikälie, muuttivat meille muutamalla kolikolla.  Prismasta tarttui samalla reissulla matkaan tuo pinkki hauska kyltti.



Solidaarisuuden nimissä, kun Suuttuja sai omalle seinälleen sen turkoosin naulakon, löysin tällaisen hauskan puutapeista tehdyn valkoiseksi vahatun naulakon tytön puolen seinälle. Pieni ja halpa juttu, mutta antaa ilmettä kivasti tuohon muuten niin tyhjälle seinälle.


 


Tällaista remppa-tuunailua täällä. Ja sata muuta asiaa on työn alla, mutta niistä sitten myöhemmin lisää! 
Heippa! 





 

13 kommenttia:

  1. Tuollaset pienet jutut on just sellasia ihania pikku piristyksiä, joista tulee hyvälle tuulelle! Tykkään! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on. Rahaa ei kulu ja vie vain pienen vaivan tuunailla vanhoista jutuista uusia kivempia juttuja :)

      Poista
  2. Pienet jutut on ne millä oma mieli kohenee ihan urakalla :)
    Kivoja löytöjä teit :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on suuri rakkaus-suhde kirpputoreihin <3 Aina tarttuu jotain pientä matkaan!

      Poista
  3. Hei, tuohan on mun vanha servettiteline ;) Kävit siis Centtilässä? Parhaat kamat lähti päältä jo samaan aikaan, kun kasseja purkasin, olin ihan ihmeissäni! Ihana tuo turkoosi maali, oliko kallista? Juuri tollaisiin pieniin juttuihin sitä tekisi mieli itsekin hakea. Liikaa aina vetää kaiken valkoiseksi vaan, kaipais ehkä jo hieman vaihtelua siihen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaa! No mutta huippua. Nyt harmittaa, kun en tajunnut sen olevan sun pöytä, olisin syynännyt sen vielä tarkemmin kivojen löytöjen perässä :P Toi maalipurkki maksoi Clasulla 15€ ja on tosi riittoisaa, kalustemaalia. Siellä oli ihanaa pinkkiäkin!! <3

      Poista
  4. Ihania löytöjä kirppikseltä ja mukavia tuunailuja kotona ♥ Mä jo niiiiin odotan, että pääsen ihastelemaan teidän kotia livenä.

    VastaaPoista
  5. Ihania hyvän mielen tuunauksia, mulla on vissii aika kullannut jo tosi nopsaa muistot kun taas tekis mieli maalata tai tapetoida jotain..on tää vähän hulluutta :D Mutta pojan huoneen aionkin ottaa työn alle, se kaipaa jotain yli viksua ideaa joka tuo muutaman neliön lisää tuonne huoneeseen.. Ens viikollako se jo oli että pääsee ihan livenä teille tepastelemaan, kiva juttu <3 Mukavaa kesän alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on aina joku projekti menossa, joko kotona tai mökillä. En usko, että koskaan tulee se hetki, jolloin kaikki olisi valmista! :D Ollaan alle vuosi asuttu ja rempattu silloin, ja nyt jo katson seiniä, että pitäiskö kuitenkin ostaa uutta tapettia jne. Hullua!
      Ja joo, ihan pian nähdään! Huiiii! :)

      Poista
  6. Herkullinen tuo turkoosi sävy! Aivan ihania värkkäilyjä sinulla.
    Mulla alkoi loma tänään klo. 16 ja huomenna ihan varmasti lähden kirppiskierrokselle;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Itseasiassa toi väri on luonnossa vielä kauniimpi, sellainen vihreään taittava, mikä ei kuvissa harmi kyllä näy. Mä kävin tänään, vähän niinkuin sattumalta, kirpparilla ja tein ihanat löydöt <3 Pitää kuvata ne tännekkin!

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)