maanantai 6. heinäkuuta 2015

En ole koskaan

Kristiinalla oli blogissaan Arjen helmiä tällainen kiva haaste; -Kymmenen asiaa mitä en ole koskaan tehnyt! Tämä oli minulle aika helppo, tällaisena rajoittuneena henkilönä minulla on paljon juttuja, mitä on jäänyt tekemättä matkan varrella! Mutta tässä alkuun kymmenen pientä juttua.

-En ole koskaan;1. Tilannut puhelimitse pizzaa.  Minulla on jonkinasteinen puhelinkammo. Vastaan puhelimeen harvoin edes tutuilla ja silloinkin se on minulle usein pakkopullaa. Vieraille en vastaa ollenkaan. Voisko aina vaan tekstata, lähettää sähköpostia tai messengerissä viestiä, pliis?

2. Syönyt rommi-rusinajäätelöä. Olen aika rajoittunut uusien makujen suhteen ja valitsen yleensä aina jotain tuttua ja turvallista. Pelkästään tämän jäätelön nimi on saanut minut jättämään maistamisen väliin. Niinkuin aika monen muunkin syötävän suhteen.
3. Asunut ulkomailla. Niin, ja suurimman osan elämästäni olen asunut Helsingissä. Aika tarkalleen kolmekymmentäyksi vuotta. Eli tämä uusi kotipaikkakunta on jo melkein kuin ulkomaille olisi muuttanut. Paitsi ilmasto.

4. Ratsastanut hevosella. Ei vaan ole tullut sellaista tilannetta vastaan, että olisi pitänyt päästä heposen selkään, tai minkään muunkaan otuksen. Tykkään kyllä hevosista kovasti, mutta allergioiden takia minulla ei ole talleille mitään asiaa.

5. Ajanut moottoripyörällä tai istunut edes sellaisen kyydissä. Skootterin kyydissä olen ollut, viimeksi häämatkallamme Nizzassa liki viisi vuotta sitten. Ei herättänyt suurta intohimoa kaksipyöräisiin.6. Haistatellut vanhemmilleni. En edes teininä. Joku roti sentään.

7. Lahjoittanut rahaa keräyksiin. Kun ei muka ole ollut ylimääräistä. Lahjon mieluummin läheisiäni.

8. Lähtenyt Ikeasta tyhjin käsin. Ei varmaan kaipaa selityksiä?

9. Harrastanut missään seurassa. Lapsena tuli käytyä seurakunnan kuorossa, koulun tiloissa voimistelussa ja lentopallossa. Mutta mihinkään seuraan en ole koskaan kuulunut. Aikuisena on tullut kokeiltua kuntosalia, spinningiä ja pilatesta, mutta täällä uudella paikkakunnalla en ole löytänyt vielä "omaa" juttuani. Lenkkeily taitaa olla se omin laji kuitenkin. Se ei sido aikaan eikä paikkaan.

10. Synnyttänyt. Vaikka minulla on kaksi lasta. Ensimmäisen kanssa oli "läheltä piti" -tilanne, mutta koska se päätyi hätäsektioon, sain toisen lapsen sitten suunnitellulla sektiolla.


En haasta ketään erikseen mukaan, mutta mielelläni lukisin muidenkin paljastuksia! Saa siis napata haasteen, ken tahtoo! 11 kommenttia:

 1. Kohdat 2, 3 ja 10 pätee minuun kans - neljä lasta, nolla synnytystä siis tässä osoitteessa! Toi oli kyllä hauska kohta toi kymppi, oon näitä miettiny itekin mutta tollanen ei oo juolahtanut ollenkaan mieleeni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en jotenkin miellä sektiota synnytykseksi. Ennemmin se on leikkaus, kun ei siinä tule supistuksia tai tapahdu muutakaan pää punaisena pungerrusta :D Mutta synnytystapahan se niinkun oikeasti on.

   Poista
 2. Tää on kyllä kiva haaste. Oli tosi hauska lukea sinun listasi :)

  VastaaPoista
 3. Näitä on niin hauska lukea! :) Mutta yhtä asiaa en nyt kyllä allekirjoita. Tuota vikaa siis, synnytys se sektiokin on. ;) nimim. myös vain 2 sektiota takana... Mutta ehkä tarkoitit ettet ole synnyttänyt alakautta? :)

  Mä kun luin Krissen vastauksia niin ajattelin vaan että hitsi mä en osais kyllä vastata mitään, mut nyt jo vähän alkoi mielessä raksuttaa mitä ehkä voisinkin vastata. Saas nähä vaikka nappaisin haasteen matkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helille jo laitoinkin, että en jotenkin koe sektiota synnytykseksi. Se on jotenkin niin kliininen toimenpide leikkaussali -ympäristössä :/ Mutta oikeasti se on juu synnytys, ei vaan ihan perinteinen sellainen.

   Sulla oli kivat vastaukset tässä haasteessa, ihan jokainen osui niistä minuunkin! :D

   Poista
  2. Joo, siis ymmärrän mä hyvin sun pointin ja aika pitkään mäkin ajattelin esikoisen jälkeen etten ole synnyttänyt, mutta sitten mulla jossain vaiheessa muuttui ajattelu. :) + mä oon kyllä valitettavasti molempien kanssa kokenut ne avautumisvaiheen supistukset yms. Sitten jumahtanut ja jouduttu sektioon...todellakin molemmilla kertaa. Ja toinen vielä käynnistettiin yliaikaisena! :P Et ainoo mikä puuttuu on se puserrus! :D

   Poista
  3. Mä ajattelen samalla lailla kuin Marika ja jotenkin toisaalta tavallaan harmittaa, ettei ole päässyt kokemaan sitä "oikeaa" synnytystä. Vaikka kauheeta se vissiin onkin... ois saattanu jäädä lapset yhteen, jos olisin siihen menny. Mulla on kaikki neljä ollu suunniteltuja sektioita, eli ei mitään tietoo niistä supistuksista yms.

   Poista
  4. Mulla on kyllä esikoisesta ihan faktat noista supistuksista ja ponnistustarpeesta, huhhei. Ehdin saamaan kipupiikin, ilokaasua ja kaksi epiduraaliakin...silti itkin kivusta avautumisvaiheessa kun supistuksia lisättiin okstitosiinilla :D Mutta silti olisin toivonut normaalia, onnistunutta synnytyskokemusta, vaikka se kipu ihan hirveetä olikin. Mutta aina ei vaan voi itse vaikuttaa ja pääasia on kuitenkin terve lapsi <3 Tuli se maailmaan sitten millä hyvänsä tavalla :)

   Poista
 4. Tän haasteen olinki onnistunu unohtamaan. Täytyypä kunnostautua. Näitä on kyllä mielenkiintoista lukea. :)
  Puhelinkammon kyllä tuttua mullekin. Tosin 13 vuotta työtä puhelinpalvelussa on tehnyt tehtävänsä. Ei kammota enää. :D Mutta pizzan tilaan netistä - aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnostaudu! Minä haluan lukea sun vastaukset! :) Ihan mahtavaa muuten toi pizzan online -tilaaminen, se luonnistuu jopa minulta :D

   Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)