tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulu

Nyt se on täällä. 
J O U L U . 
Kaunis, rauhallinen ja suloinen joulu.


Viikonloppuna tehtiin retki metsään ja valittiin ehkä söpöin kuusi ikinä. Se on nipinnapin 180 senttimetriä korkea, mutta sitäkin pörheämpi!
Kuusen jalan piilotin suureen sinkkivatiin, nyt ei haittaa vaikka vettä lorahtaisi reilumminkin, ainakaan lattia ei kastu.  





Sunnuntaina aloitettiin siis lasten kanssa aamu koristelemalla kuusi. Ja hei, kolme kokkia sopassa ja vain yksi särkynyt lasikoriste! Melko hyvin suoriuduttu vai mitä?



Eilen tein joulusiivouksen ja käytin äitini jouluruokaostoksilla. Illalla saimme sitten kylään sisarukseni ja äitini ja vaihdoimme joulupaketit päivällisen merkeissä. Äitini tulee meille aattona syömään ja avaamaan paketit, mutta sisaruksia tapaamme seuraavan kerran sitten ensi vuoden puolella.

Tänään meillä on tuoksuneet lanttu- ja porkkanalaatikot. Ah, se tuoksu on huumaava! Tein myös meille perinteeksi muodostunutta jouluherkkua eli Rocky Roadia. Tällä kertaa sulattelin maitosuklaata ja valkosuklaata suolattujen cashew -pähkinöiden, pilkottujen vaahtokarkkien ja marmeladien päälle. 
Melko tymäköitä on nämä joulun ajan ruuat, neljään vuoalliseen laatikoita lorahti puoli litraa kuohukermaa tuosta vain ja siihen jälkkäriksi tällainen sokeripommi! Ei ihme, että jouluna apteekista myydään kasoittain närästyslääkkeitä ja ihmiset kulkevat mahat turvoksissa, minä yhtenä heistä, hehhe.





Instagram -seuraajat tietävätkin, että minä sain isähenkilöltä joululahjaksi tällaisen ihanuuden. Se on sivustavedettävä sohva 1800-luvulta ja olen korviani myöten rakastunut siihen! Olen ilmeisesti ollut melko kiltti kuluneena vuonna, vai mitä tuumitte? 
Aikomuksenani on lojua kaikki joulunpyhät (ja ehkä koko loppuelämäni) tuossa sohvalla ja ojentaa käsivarttani vain sen verran, että yletyn pöydällä olevaan karkkikippoon. Ja luen kaikki vanhat kirppiksiltä ostetut hömppä-pokkarit, joita en ole syksyn mittaan ehtinyt edes avaamaan.




Me tosiaan päätettiin viettää tänä vuonna "villasukkajoulu". Päätös siitä tehtiin jo vuosi sitten joulun aikaan, kaiken kiireen ja hössötyksen keskellä. Tänä vuonna meillä nukutaan pitkään, nautitaan aamusaunan leppoisista löylyistä ja nujutaan villasukkasillaan kotona. Tänä aattona autot saavat levätä parkissa, eikä meillä ole kiire minnekään. Kävellään lasten kanssa iltapäivällä hautausmaalle sytyttämään kynttilät toisaalle haudatuille rakkaille ja tullaan kotiin lämmittämään jouluateria ja avaamaan lahjat. Illalla pelataan lautapelejä ja syödään konvehdeilla itsemme ähkyyn. 

Ei hassumpi jouluaaton suunnitelma sanon minä. (tässä kohtaa ei mainita sitä, että sain tänään puhelun rajun vatsataudin saaneelta äidiltäni...eikä muistella hänen kanssaan vietettyä eilispäivää. Eh. Pientä jännitystä ilmassa siis, enkä tarkoita tällä nyt joulupukkia ja lahjoja.)


Mutta nyt on aika nostaa jalat ylös ja ottaa ansaitut lepopäivät kiitoksella vastaan. 

Äsken sai viimeisetkin lahjat saaneet kääreet ylleen ja sänkyyn on pedattu puhtaat valkeat lakanat. Vielä sujautan pienet yllätykset lapsille tonttupusseihin aamua odottamaan ja sanon hyvää yötä. 
Kaksi yötä jouluun <3 


Nautitaan Joulusta! 




12 kommenttia:

  1. Kuulostaa täydelliseltä!! Voinko tulla teille joulunviettoon ;) Meillä riennetään mummolaan ja appivanhemmatkin tulee, ja ravataan sinne tänne. Toisaalta pienten lasten kanssa enempi käsipareja on kyllä ihan kiva. Ja yöksi pääsee omaan sänkyyn :) Ihanaa joulua teille ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me viime vuonna autolla edestakaisin kaahatessa (ja lopulta nälkäisinä etsittiin auki olevaa Mc Donaldsin autokaistaa, JOULUAATTONA!) päätettiin, että nyt riittää! Ei siinä vaan ollut mitään järkeä eikä lapsetkaan nauttineet aattoaamun kiireestä ja hautausmaa -toinen hautausmaa- äkkiä kotiin -aikataulutuksesta. Nyt otetaan rennosti <3
      Hyvää Joulua teidän perheelle myös! :)

      Poista
  2. Ihanaa ja stressitöntä joulunaikaa! :) Toivottavasti ei tule ikäviä ylläreitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidetään peukkuja, että meidän suunnitelma toteutuu :) Ihanaa joulua sinne myös! <3 :

      Poista
  3. Kuulostaa hyvältä <3 Oikein ihanaa ja rauhallista joulua koko teidän perheelle!! Nähdään pian, toivottavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi etten ole ehtinyt käymään! :( Mutta ensi vuonna lupaan piipahtaa useammin <3 Hyvää Joulua teille myös ja nauti ansaituista vapaista! :)

      Poista
  4. Kuulostaa kyllä ihanalta! :) Me mennään aattoillaksi mun vanhemmille ja joulupäivänä appiksille, jossain välissä hautausmaa. Tuommoinen kotijoulu olisi ihana, mutta pelkään että siitä tulisi yksi tavallinen arkipäivä ja siksi oon ihan ok tän (semi)lentämisen kanssa.

    Ihanaa (ja tauditonta..) joulua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tuntuu arki siltä lentämiseltä, joten kotona köllöttely ja piiiitkä kiireetön aamu koko perheen kesken on ihan juhlaa <3 Kyllä mekin joulupäivänä sitten kyläillään, ainoastaan aatto rauhoitetaan :)

      Rauhallista ja ihanaa Joulua myös teidän perheelle! <3

      Poista
  5. Teidän joulunne kuullostaa tosi ihanalta ♥ Toivotaan, että säilytte terveinä ja voitte nauttia yhdessäolosta ja rentoilusta. Tuo teidän kuusi on niiiin kaunis ♥ Hyvää Joulua, Marika ♥

    VastaaPoista
  6. Kiitos ihana Krisse, teille sinne myös rauhaisaa Joulua <3
    Itseasiassa mulla hiipii pientä oiretta pintaan, pelottavasti sairastuvalta vaikuttaa :/ Toivotaan että kuitenkin kiertää muut perheenjäsenet.

    VastaaPoista
  7. Oivoi, toivottavasti et sairastu!!! Mulla on nyt työkaverit yksi toisensa jälkeen sairastunu, kuumetta, nuhaa ja oksutautia... Toivottavasti en oo saanu mitään tartuntaa, meillä on nimittäin tiedossa niin vieraita kuin vierailureissuja joulun pyhille. Aatto kuitenkin on ihan vaan kotoilua, paitsi illalla mennään rennosti kahville (ja todennäköisesti myös terästetylle glögille...) appiukolle, jonka luona on lähes kaikki miehen sisarukset myös - ihan kiva suunnitelma!

    Aivan iiiiihana tuo sun penkkisohva, uuuh!!!

    Rentoa joulua sinne, suunnitelmat on ainakin erinomaiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli eilen ja viime yönä vähän vatsaoireita, mutta nyt näyttää ihan hyvältä, eli ehkä selvittiin säikähdyksellä!

      Kuulostaa hei ihan tosi huipulta teidänkin aatto! <3

      Ja puusohva oli kyllä rakkautta ensi silmäyksellä, vähän niinkuin sen lahjan antajakin kohdalla ;) :D Meillä onkin tänään 9-vuotis kihlajaispäivä <3

      Hyvää Joulua Heli sinulle ja perheellesi! <3

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)