tiistai 15. joulukuuta 2015

Pakkasta!

Kyllä se niin vaan on, että vaikka ei ole lunta niin jo pieni pakkanen tekee jouluisemman fiiliksen! Tänään maa on kohmeessa ja pihan nurmikko ritisee kengän alla, hengitys höyryää ja tuntuu joululta <3 Aion myös syödä lounaaksi riisipuuroa! Se on niin suurta herkkua!

Me käytiin viikonloppuna Helsingissä isähenkilön kanssa yhden yön pikareissussa, aikuisten minilomalla. Isähenkilö lähti kaveriporukalla pikkujouluihin ja minä vietin tyttöjenpäivää/iltaa ystävieni kanssa shoppaillen, syöden ja aamuyöhön tanssien!

Sain kivasti ostettua joululahjoja siinä kahden Helsinki -päivän aikana ja eilen vielä pyörähdin äidin kanssa jouluostoksilla täällä omilla nurkilla. Eli ensi viikonloppuna minä pidän perinteisen paketointi-illan! Toisinsanoen istun yksin alakerrassa joululauluja kuunnellen, paketoin lahjoja ja syön karkkia.



Silloin sunnuntaina oltiin molemmat melko väsyneitä, mutta päätettiin pyörähtää vielä muutaman putiikin kautta ennen kotimatkaa. Vähän mua hirvitti, että onko aika huono ajatus viedä isähenkilö sisustuskauppaan pyörimään pienessä väsymys-krapula-tilassa, varsinkin kun siellä ovella oli vastassa kovaääninen joulupukki haitaria soittamassa. Eh. Mutta koska minä sain vähän veronpalautuksia ja halusin niillä itseäni hemmotella, niin mentiin kuitenkin.

Ja hei, se oli ihan mainio idea! Jatkossa mä vien tuon aina kepeässä kankkusessa kaupoille. Siinä heikkona hetkenä se nimittäin osti minulle pikkujoululahjaksi kauan kuolaamani metallisen tähden ja Mailegin hanhen <3 On se isähenkilö vaan aika ihana.








 Mun monta vuotta vanha, yksinäinen joulupossuni, sai ystävän <3 





 Ja vaikka inhoan, ihan todella en siedä, punaista väriä niin huomasin viikonloppuna ostavani tämän suloisen maitokannun ja koristetyynynpäällisen! Taisi itselläkin olla heikko hetki ja pieni krapula tai jotain?



Mutta nyt meillä on sitten ripaus joulun punaistakin tönössä. 

Viime vuonna me haettiin kuusi aatonaattona, mutta tänä vuonna haluaisin sen jo aikaisemmin, ehkä viikonloppuna? Minulla kun on tapana riisua joulu melko pian aaton jälkeen pois niin kuusesta nauttiminen jää silloin aika lyhyeksi. Ja sille on juuri sopiva paikkakin jo katsottuna olohuoneesta, niin eikös sen voisikin jo laittaa? :)

Milloin te haette ja koristelette kuusen?








11 kommenttia:

  1. Mullakin on tuolla riisipuuro hautumassa. Siihen vähän kookosöljyä ja kanelia ja ei muuta kuin ääntä kohti. :) Ja kuusihan meillä on ollut jo kotvasen, koska se on ainoa joulukoriste, josta oikeasti tykkään. Ja nyt on ihanan iso olkkari, johon kuusi mahtuu. Ei ole oikea, mutta karisee aidon oloisesti. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookosöljyä? Äk. Kanelia ja sokeria siihen kuuluu laittaa tai sitten mehukeittoa :P
      Mä haluan aidon kuusen, vaikka todennäköisesti oon sille vähän allerginen. Mutta luulen että saisin oireita tekokuusestakin, siihen kun taitaa tarttua ajansaatossa pöly?

      Poista
  2. niin sait mieleeni kuusen jospa vaikka hankkisin, semmosen pienen sievän oishan se kiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy meidän sulle oma kuusi hankkia :) Kaivan huomenna ylimääräisen kuusenjalan varastosta!

      Poista
  3. Ihanat ostokset, punaistakin just sopivasti.

    Mä ajattelin hommata kuusen tulevana viikonloppuna. Meillä on pienimuotoiset jouluilut jo sunnuntaina, kun tytär perheineen lähtee jouluksi reissuun, ehtii sitten mummo vähän nauttia pikkumurun seurasta vielä ennen sitä. Ties vaikka saatais tänne isompikin porukka koolle, kun pyytelin miehen lapset ja lapsenlapsetkin tänne samaan aikaan. Jos vaikka puurot ja tortut laittais tarjolle, aattona sit oman porukan kesken se varsinainen jouluateria. Oliskin eka kerta, kun tuo koko sakki olis meillä joulua viettämässä, saa nähä miten käy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tollanen ripaus punaista menee kyllä :) Mutta tontut pysykööt poissa. Minä ompelin jo viime vuonna lapsillekin harmaat tonttulakit! :D

      Teidän joulu kuulostaa tosi ihanalle, toihan on ihan parasta että voi viettää joulua monena päivänä ja aina on rakkaita ihmisiä ympärillä! <3

      Poista
  4. Minen kestä kuinka kaunista teillä on, ihanaa ♥♥♥ Miniloma olisi täälläkin tarpeen, tai isompikin kelpaisi. Joulukuusi on jo pystyssä, ollut pari viikkoa melkein :) Kyllä saa joulu tulla nyt kun tosiaan pakkanenkin alkaa hiipiä ilmaa raikastamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Hannariina <3
      Minilomat ja ihan pienetkin hetket pariskuntana, ilman lapsia, on tosi tärkeitä. Sitä äkkiä unohtaa toisen niissä arjen kiireissä ja parisuhde jää toiselle sijalle. Nyt kun meillä se ihan pikkulapsiaika on mennyt ohi, niin huomaa itsekin kaipaavansa enemmän yhteistä aikaa puolison kanssa! Eli minilomaa suunnittelemaan! :) <3

      Poista
  5. Meillä laitetaan kuusi myös nyt viikonloppuna. Minusta on mukavaa, kun kuusi koristaa kotia jo jouluviikolla...ihanan tunnelmallista ♥

    Mäkin rakastan riisipuuroa. Muutamia kertoja olenkin sitä jo keitellyt tässä joulun alla ja aina se vain on yhtä hyvää.

    Mulla myös joululahjat vielä paketoimatta ja sekin homma olisi tehtävä nyt viikonlopun aikana. Viikolle ei oikein uskalla illoiksi niitä hommia jättää, kun ei yhtään tiedä, missä kunnossa aina on työpäivien jälkeen, huoh...

    Ihanaa viikonloppua Sinulle, Ystäväiseni ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Krisse <3 Me haettiin tänään kuusi ja se on i h a n a ! Täällä myös kaikki lahjat vielä paketoimatta, mutta onhan tässä onneksi näitä päiviä vielä...jos vaikka tänään alottaisi lasten mentyä nukkumaan :)
      Rentoa ja riisipuurontuoksuista viikonloppua sinne teille myös :) <3

      Poista
  6. Ihania joulukuvia! <3 Totta, että pakkanenkin piristää!

    Mun kotoa on semmoinen perinne että kuusi haetaan vasta aatonaattona ja koristellaan aattoaamuna. No, nyt tässä jo joitakin vuosia olen "lipsunut" tuosta perinteestä kotona ja nyt suunnittelin että otettaisiin kuusi sisälle huomenna. Mäkään en hirveän kauaa jaksa joulua katsella joulun jälkeen niin miksei siitä nauttisi etukäteen vähän runsaammin. :)

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)