sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Sunnuntaitreffit

Meillä oli tänään blogitreffit ihanan tunnelmallisesti sisustetussa kodissa ❤
Arjen helmiä -blogin Krisse kutsui meidät koolle sunnuntain iltapäiväkahvien merkeissä. 


 


Krissen perheen tilava rintamamiestalo on ihanan lämminhenkinen ja sieltä täältä löytyy kivoja yksityiskohtia ja sommitelmia!

 
 


Krissellä on taito yhdistellä sisustuksessa uutta ja vanhaa niin, 
että kokonaisuus pysyy tasapainoisena ja viihtyisänä.

 
 


Minä aina rakastun näihin vanhoihin puisiin sivustavedettäviin ja pitsiin. 
Yhdistelmä on lyömätön! 


 


Somaa katseltavaa on paljon, muttei liikaa ja myös Krissen puolison kädenjälki näkyy tässä kodissa kauniisti. Täällä vieraillessa tuntuu, että kaikella on paikkansa ja lopputulos on hurmaava!




Me ollaan useimmiten laitettu blogitreffien yhteinen herkkupöytä notkumaan nyyttäriperiaatteella ja niin tälläkin kertaa. Joku tuo suolaista, toinen makeaa ja aina poistutaan vatsat täysinäisinä kotiin!

 
 


Tänään pöydässä oli nachoja, kasviksia, dippejä, kasvispiirakkaa, 
porkkanakakkua, suklaata ja karkkia.




Minä toin lisäksi tällaista helpposti valmistettavaa mustikkapiirakkaa. 
Ohje on löydetty viime kesänä kaverin vinkistä kotikokki -sivustolta ja aavistuksen muokattuna olen tätä tehnyt jo varmaankin kolme kertaa! Aina se onnistuu ja aina se on ollut hyvää, joten jaan ohjeen teillekin. Tämä ohje on siitä kiva, että se sopii myös vegaaneille, kananmunalle ja maidolle allergisille sekä luontaisesti gluteenitonta ruokavaliota noudattaville! 

 
 


Pohja: 
100g sinistä Keijua
1dl sokeria
1 pieni purkki piltti omenasosetta 
3dl Semper fin mix -jauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte: 
4 dl (pakaste) mustikkaa
1 rkl perunajauhoja
2rkl sokeria


: Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri tehosekoittimella tasaiseksi. Lisää purkillinen omena -pilttiä (olen tehnyt myös jollain muulla hedelmäsoseella ja ihan yhtä hyvää on tullut) ja jauhot + leivinjauhe. Sekoita edelleen tehosekoittimella. Ota pieni osa taikinaa sivuun jos haluat piirakan päälle "murusta". 

Voitele piirakkavuoka (minä käytin halkaisijaltaan 30cm vuokaa) ja painele vedellä kostutetuin käsin taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita mustikoihin sokeri ja perunajauho ja kaada piirakkapohjan päälle. Lisää päälle sivuun ottamasi osa taikinaa ja murustele se mustikoiden pinnalle. 

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
 Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa!

*
*
*

Kiitos kivoista treffeistä Krisse 
ja
sekä 

 Oli kivaa nähdä teitä pitkästä aikaa! 


12 kommenttia:

  1. Olen sanaton ♥ Kiitos, Marika, kauniista sanoistasi ♥ Itse on välillä vähän liiankin kriittinen oman kotinsa suhteen ja tuntuu, ettei siellä ole mikään hyvin.

    Oli ihana nähdä pitkästä aikaa ♥ Aika vaan taas juoksi vähän liiankin nopsaan. Toivottavasti nähdään taas pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Krisse kotisi on kaikkien kauniiden sanojen arvoinen! <3 Ja tiedän toki tuon tunteen, kun tuntuu, ettei koti toimi tai näytä sitä miltä toivoisi ;)

      Oli mukavaa nähdä teitä, kiitos kutsusta ja emännöinnistä! <3 :)

      Poista
  2. IIIIIHHH!! Mitkä ihanat tikkaat/hylly tuossa yhdessä kuvassa. ♥♥♥
    Ihania kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hylly on ihana yksityiskohta kyllä ja täynnä kauniita esineitä! <3 Oli ilo päästä kylään näin nättiin kotiin ja herkkupöydän ääreen :)

      Poista
  3. Oi miten ihana ja lämminhenkinen koti. Meillä on omalla blogiporukalla sama tapa, kokoonnutaan jonkun luo herkkuinemme ja kerromme kuulumisia kahvipöydässä kunhan ensin on kamerat tehneet työnsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krissen kodissa on hyvä tunnelma! <3
      Nämä blogitapaamiset on aina niin mukavia! Aika juoksee ja asiaa riittää kun naiset pääsevät saman pöydän ääreen :D Kivaa, että teidän porukalla mennään samalla kaavalla!

      Poista
  4. Oi ihanan Krissen kauis koti! <3 Hauska nähdä miten erilaisista kulmista kotia voi kuvata kotia. Krissen blogia kauan seuranneena tuli taas erilaisia kuvakulmia mitä Krisse itse on kuvannut! Tosi kiva tuo nyyttäri-periaate ja varmasti teillä oli ihana päivä! Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet niin oikeassa! Minustakin on viehättävää huomata miten jokaisella on oma tapansa ja tyylinsä kuvata! Silloin kun blogitreffit oli meidän kotona, niin kavereiden blogeissa olevat kuvat meiltä olivat tosi erilaisia ja aivan ihania katsella. Itse helposti jumiutuu niin samoihin juttuihin...

      Oikein kivaa tammikuun viimeistä viikkoa sinulle myös Marita! <3

      Poista
  5. Oli kyllä niin mukava nähdä! Mä yllätyin myös, en jotenkin ollut osannut ajatella kotia just sellaiseksi kun se on. En osaa sanoa mikä yllätti (no ainakin se huonekorkeus) mutta joku. :) Mustikkapiirakka oli herkkua! :9

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nythän mä vasta hokasin, ettet ollutkaan aikaisemmin käynyt Krissen kotona! Ilmankos tuli puhetta talon historiasta ja laajennuksista! :D *mitenniinkäynvähänhitaalla*

      Koitetaan nähdä taas oikein pian! <3 Lupaan leipoa uudestaan meille mustikkapiirakkaa! :)

      Poista
  6. Heippa löysin blogisi Krissen blogin kautta. Laitoin itseni lukijaksi blogiisi. Toivottavasti sinä tutustut minun blogiini ja laitat samalla lukijaksi itsesi. Olisi kiva kun laittaisit minun blogini osoitteen sivullesi, niin minä aion tehdä. Näin toiset lukijat löytävät sinut minun sivultani. On kiva tutustua uusiin blogeihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa, kiva että löysit blogiini! :) Tulen tutustumaan blogiisi pikapuoliin! :)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)