torstai 21. joulukuuta 2017

Jouluihminen onkin anti-jouluruokaihminen

Voin todeta olevani jouluihminen. Joulu on ihana asia ja siihen liittyy paljon tunteita ja rakkaita tapoja. ❤ 

On ihanaa kaivaa marraskuun alussa vintiltä joulukoristeet ja laitella niitä esille yksi kerrallaan. Sisälle kannettu joulukuusi tuoksuineen tuo joulun ja sitä koristelevat lapset ilon sydänalaan. Piparkakkujen leipominen ja joululaulut kuuluvat perinteisiin. Lahjapapereiden ostaminen ja lahjojen paketoiminen ennen aattoa on lempipuuhiani joulun alla.
Ja joulukukat, voi joulukukat! Niitä on oltava! Varsinkin hyasintteja! ❤


 


Mutta entä kun jouluihminen ei tykkää herkuiksi mielletyistä jouluruuista? Tai joulun jälkiruuista? 

Toki perheen allergiat ja ruokarajoitteet laittavat joulupöytään omat haasteensa. Kikkailemalla ja testailemalla saa toki kaikille sopivia laatikoita pöytään, mutta eri asia on menevätkö ne siltikään kaupaksi. Nirsoilu on nimittäin suurin haaste jouluruokapöydässä. Olen itse varmasti pahinta laatua sellainen.

 
 


Minulle on turhaa ostaa suklaakonvehtirasiaa. Syön sieltä maksimissaan kolmea erilaista konvehtia. En myöskään pidä piparkakuista tai tähtitortuista. Luumuhillon voin toki syödä, mutta torttutaikina ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini. Sen vuoksi en edes yritä valmistaa sellaista gluteenittomana...en tykkäisi kuitenkaan. Yhden tai kaksi piparkakkua voin syödä, nekin lähinnä mielenkiinnosta uutta reseptiä kohtaan. 
En myöskään pidä marmeladimakeisista, vihreät kuulat ja Finlandiat jäävät laatikkoonsa. Taatelikakku ei ole suosikkini, eikä suuremmin maustekakutkaan. Glögiä juon mukin tai kaksi, mutta usein se on itselleni turhan makeaa. Ainoa herkkuni joulun jälkiruokapöydässä on luumurahka. Juustotarjottimelta napsin korkeintaan viinirypäleet ja kermajuustot, jos sellaisia on tarjolla.


 


No entä jouluruuat sitten? No syön minä joka joulu siivun kinkkua ja kalkkunaa, perunalaatikosta tykkään kovasti, mutta muut jouluruuat jätän sikseen. En kaipaa rosollia ja kalapöydän kierrän kaukaa, sienisalaatista puhumattakaan. 


 


Perinteitä kunnioittavana ihmisenä en haluaisi joulupöytään mitään kovin uusia ruokia, mutta 
täytyy myöntää, että minua houkuttaisi kokeilla tätä Sadun vinkkaamaa Bataattilaatikkoa
 sekä Valion Hedelmäistä Salaneuvos -salaattia. Ne kuulostavat ihan minun jutulta!


Kokeiletteko te uusia reseptejä joulupöytään vai pidättäydyttekö perinteisissä? Mitkä on teidän joulupöydän bravuurit ja koko perheen lempparit?



*
*
*

  ps. hei hei kukkatapetit ;) 

 

12 kommenttia:

  1. Meillä on kaksi hyvinkin nirsoa poikaa ja onkin jatkuvaa kikkailua tämä ruoanlaitto, myös jouluna. Itse oon kaikkiruokainen ja tykkään pääsääntöisesti kaikista jouluruoista mutta pystyn syömään niitä max 2 päivää ja sitten jotain ihan muuta.Mutta minusta jokainen laittaa sellaisen joulupöydän jossa on niin omia herkkuja vaikka ne olis vähemmän jouluisia, niin ja mikä on jouluista...sen kai määrittelee jokainen itse ♥ Tai sitten soveltaa niin että on jokaiselle vähän jotakin.Bataattilaatikkoa voin suositella, se saapui mun elämään 2v sitten ja teki lähtemättömän vaikutuksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota minäkin mietin, että mikä on jouluruokaa kenellekin? Ja onko eri perheissä joku jouluruoka, jota ei perinteisesti jouluruuaksi mielletä, mutta joka vuosi se on jouluaterialla? Meidän joulupöytään on lapsuudesta saakka kuulunut punajuurisalaatti, herneet ja nakit! Eihän ne tavallaan ole virallisia jouluruokia, mutta kuuluvat meidän jouluun :) Ehkä tässäkään asiassa ei pidä olla kovin jyrkkä, pääasia, että kaikki saavat vatsansa täyteen ❤

      ps. juuri otettiin bataattilaatikko uunista :)

      Poista
  2. Ah!! Hihkuin kirjaimellisesti ääneen. Joku muukin haluaa hyasintteja. Olen lopettanut kertomasta, että se on lempikukkani tähän vuodenaikaan, koska niin moni on tai sanoo olevansa sille allerginen ja koen, että minua pidetään ihan kummallisena kun tykkään tuoksusta.

    Jouluruuat: Meillä minä syön kalat perinteisestä joulupöydästä ja muut sitten kinkkua. Laatikot ei tee kauppaansa ollenkaan.... eli samoilla linjoilla.
    Aloitinkin juuri omaa postausta joulupöydästä, mutta täytyy odottaa kuvia eli sitä syömistä.... =D

    Bataattilaatikko kuulostaa vieraalta, mutta meille tulee tänä vuonna pöytään kermabataatit (vrt. -perunat) ja saatan niihin laittaa myös valkosipulia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyasintit vaan kuuluu jouluun! ❤ Niiden tuoksu on ihana eikä sitä korvaa mikään!

      Kermabataatit kuulostaa mielenkiintoilta ja oikein hyviltä! Laitahan ohjetta kehiin!? :P Me tehtiin tuo Sadun vinkkaama bataattilaatikko ja ainakin uunista tuli sellainen tuoksu, joka sai jo veden herahtamaan kielelle! Mulla on niin tuleva ähky huomenna! :D

      Poista
  3. En olis hokassu tuota seinää ellet olis maininnu! =D Ihana lautaseinä, vaikka kiva se kukkatapettikin oli!

    Mä en tarttis jouluruokana muuta kuin riisipuuroa, perunalaatikkoa, porkkanalaatikkoa ja herneitä. Muut haluaa myös kinkkua. Löytäisinpä jostain hyvät, valmiit, vegaaniset laatikot... Suklaata kyllä menee ja tortut on hyviä lämpiminä. Piparit ja glögi kelpaa mulle, mutta en leivo ite. Loppupeleissä aika yksinkertainen on meidän jouluinen ruoka.... Ei kiitos graavikalaa tai rosollia tai sienisalaattia tänne...

    Hyasintit on parhaita, niitä pitää jouluna olla. Muita en edes hommaa. Niin joo ja jostain syystä klementiinit kuuluu myös jouluun, ja ne isot punaiset omenat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli! ❤ Minäkin tykkään seinästä ihan hulluna! Sopii vanhaan taloon hyvin eikä ole niin rauhaton kuin kuviollinen tapetti :)

      Vegaaniset laatikot voikin olla haaste!! Kaikissa näkemissäni on meidän kananmuna-maito -allergiselle jotain haitallista :( Itse pitää joululaatikot ja muutkin herkut pipareista lähtien tehdä jos niitä mielii saada.
      Ja hei totta, mandariinit on ihan joulujuttu! Meilläkin niitä on mennyt tässä kuussa monta pussillista! Samoin päärynät ja juustot. Ne on mun pahe ;)

      Poista
    2. Hei Heli.
      Raakana pakastetut KYMPPI lanttu- ja porkkanalaatikot ovat vagaanisia. Osta niitä tyttärelle ja ne ovat tosi hyviä. Niistä puuttuu liika kermaisuus, joka ei itsellenikään maistu... Samaa sarjaa löytyy punajuuri- ja bataattisose. Terv. Helpolla pääsevä äiti

      Poista
  4. Mullekaan ei kinkku, taatelikakku, eikä marmelaadit uppoa, mutta laatikoita voisin syödä vaikka kuinka :D Ja pipareistakin nykyään tykkään, kun löysin muutama vuosi sitten niin ohjeen.

    Onnellista joulun aikaa teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä saatan maistaa porkkana- ja lanttulaatikkoa, mutta en minä niistä oikein välitä. Perunalaatikko ja tuo uunista tullut bataattilaatikko piisaavat mulle kinkun ja kalkkunan kavereina :P

      Minä olen testannut monia erilaisia pipariohjeita, mutta luulen että syy miksi en pipareista niin välitä on piparimausteet. Ja ilman niitä mausteita pikkuleivät eivät ole pipareita :D Dilemma!

      Kiitos Eerika! Oikein suloista joulua teille myös! ❤

      Poista
  5. Hei tiiäks, löysin tänään Prismasta vegaaniset laatikot!!! Voi onnea ja iloa!! Siellä ei ollu enää muita laatikoita ollenkaan... Mutta katotaan huomenna miltä maistuvat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Vautsi! Toivottavasti tuotekehittely on kohdillaan ja maku herkullinen! ❤ Jatkuvasti kyllä pompahtelee uusia "kaikettomia" tuotteita kauppojen hyllyille ja meikäläinen kiittää! :)

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)